Prescott ga klarsignal til ny stadion

Visestatsminister John Prescott har sagt ja til at LFC kan bygge ny stadion i Stanley Park. Estimert kostnad £120M! Pierluigi Collina dømmer Olympiacos-Liverpool. Darren Potter uttatt på Irland U21. Cheyrou skadet.

Liverpool har kommet et skritt nærmere bygging av nytt stadionanlegg i Stanley Park. Visestatsminister John Prescott ga i dag Liverpool FC klarsignal for nybygget med en kapasitet på 60000 tilskuere.  I juli fikk klubben tillatelse fra lokale myndigheter, men fordi de ønsker å legge nybygget til en viktoriansk park måtte det endelige vedtaket fattes av visestatsministeren i England.

- Det er ikke siste hinder, men det er viktig skritt fremover. Selvsagt er alle veldig glade for nyheten. Det er gode nyheter for Liverpool Football Club og det er også gode nyheter for lokalsamfunnet, som ønsker å se at noe skjer. Vi håper at det ikke blir flere juridiske utfordringer, sier chief executive Rick Parry.

 

Kostnadsrammen var estimert til £80M, men skal i følge BBC nå ligge på rundt £120M. Uten å nevne tall innrømmer Parry at anlegget blir dyrere enn først antatt.

- Det er en høyere kostnad, som det nesten alltid blir med slike prosjekter, men vi har likevel troen på at det kan finansieres. Vi føler oss sikre på at vi kan ordne finansieringen, men vi har alltid sagt at vi bare gjennomfører et slikt prosjekt hvis det er levedyktig. Vi må sikre finansieringen og videre detaljert design. Finansieringen går svært bra for øyeblikket.

 

Forventet byggestart er våren 2005 med ferdigstillelse i 2007.  

 

 

Collina dømmer

Dommeren ansett for å være verdens beste, Pierluigi Collina, er utnevnt til å lede Olympiacos-Liverpool i morgen på Georgios Karaiskakis i Piraeus. Italieneren har dømt de røde to ganger tidligere og Merseyside-klubben har til gode å tape og slippe inn baklengsmål - Porto 0-0 borte i UEFA-cupen i 2001 og Dynamo Kiev 1-0 hjemme i Champions League 2001. Han assisteres av italieneren Vincenzo Mitro og Alessandro Griselli på linjene, mens Tiziano Pieri er fjerdedommer.

 

 

Potter uttatt

Midtbanespilleren Darren Potter er tatt ut i den irske U21-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampen mot Frankrike den 8.oktober i Troyes.

 

 

Cheyrou skadet

Bruno Cheyrou er utlånt til Marseille for hele 2004/05-sesongen, men har gått glipp av lagets to siste kamper grunnet en seneskade. Det er ukjent hvor langvarig skadeoppholdet blir.