Rafa føler presset

Rafael Benitez føler presset før Chelsea-kampen. Mourinho usikker på hva han har i vente. Newcastle-kampen kan bli flyttet. Grobbelaar fikk sparken. Kewell flyr til Australia.

Rafael Benitez har i forkant av dagens kamp mot Chelsea innrømmet at han føler presset som følger med stillingen som manager for Englands mestvinnende klubb gjennom tidene. Han er fullt klar over at fansen forventer at han skal bringe klubben til topps igjen.

 

- Jeg føler at jeg er verdens mest pressede mann denne sesongen. Alle rundt meg ønsker at Liverpool skal finne tilbake til suksess-formelen fra 70- og 80-årene så raskt som mulig. Jeg sitter med ansvaret for å gjøre disse drømmene til virkelighet, og jeg er glad for å ha fått en slik utfordrende oppgave. Men jeg må innrømme at jeg føler et stort mentalt press i denne jobben.

 

Spanjolen påpeker at både han og laget må bli tøffere, ikke minst mentalt, dersom de skal få orden på den svake borteformen som har preget laget så langt.

 

- Jeg begynner å forstå mitt lag og mine spillere ganske godt nå. Til tider kan de virke nervøse, ikke bare på et individuelt nivå, men også som lag. Dette har ingen ting med deres fysiske tilstand å gjøre. Det handler om en mental prosess som kommer til syne i kampene. Jeg arbeider derfor også hardt med den mentale biten, i tillegg til den fysiske, for å få laget opp på det nivå fansen ønsker, sier Benitez i forkant av dagens oppgjør på Stamford Bridge.

 

Mourinho usikker på hva han har i vente

Når Liverpool gjester Chelsea i ettermiddag, er det faktisk første gangen Rafael Benitez og Jose Mourinho står ansikt til ansikt som managere. Chelsea-bossen har i forkant av kampen uttalt at han har stor respekt for sin kollega i Liverpool, men portugiseren sier samtidig at han er veldig usikker på hva hans lag har i vente fra de røde.

 

- Jeg har stor respekt for Rafael Benitez og Liverpool FC. Vi møter en klubb med en storslått historie, og jeg ser virkelig fram til kampen. Det er bare å kaste et blikk på merittlisten til Benitez, så forstår du at den avstedkommer respekt. Av og til er du i tvil om kvalitetene til enkelte managere, men ikke Benitez. Jeg vet han er av topp klasse. Han vant UEFA-cupen og den spanske ligaen, og gjorde en fantastisk jobb i Valencia, skryter Mourniho av sin kollega. 

 

- Vi har aldri møttes til kamp før. Da jeg var i Spania med Barcelona var han i Tenerife, som da var i 2.divisjon. Han tok dem til opprykk. Vi skulle faktisk møtes i supercupfinalen mellom Porto og Valencia, men så flyttet vi begge til England i stedet.

 

- Når det gjelder Liverpool, så tror jeg ikke de henger så langt etter topplagene. Ligaspillet strekker seg over 10 måneder, og det har skjedd før at lag som har ligget litt bak i starten har vunnet ligaen. De er ikke under noe press ennå, men vil komme her for å rette opp inntrykket etter tapet for Olympiakos. Jeg har sett noen matcher med Liverpool denne sesongen, og jeg har sett et lag som har opptrådt vidt forskjellig i forskjellige kamper, så jeg vet rett og slett ikke hva vi kan forvente når de gjester oss. Mot Manchester United var de veldig defensive i første omgang, men spilte bra etter pause. I andre kamper har de spilt med Milan Baros og Djibril Cissé sammen,  i tillegg til Luis Garcia, og har da opptrådt som et svært angrepsvillig lag, så jeg vet rett og slett ikke hva vi har i vente, utdyper Chelsea-bossen før dagens møte.

 

Newcastle-kampen kan bli flyttet

Liverpools hjemmekamp mot Newcastle 18.desember kan bli flyttet ettersom Newcastle kvalifiserte seg for gruppespillet i UEFA-cupen. Det hele avhenger av trekningen for gruppespillet, der det vil bli avgjort om Newcastle skal spille onsdag 15. eller torsdag 16.desember. Skulle utfallet av trekningen bli torsdagskamp kan det medføre at kampen lørdag 18.desember, med avspark kl.13.45, blir flyttet, selv om den er plukket ut som TV-kamp på Sky.

 

Grobbelaar fikk sparken

Tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar har fått sparken hos den sør-afrikanske toppdivisjonsklubben Manning Rangers, etter bare en seier på lagets første seks kamper denne sesongen. Grobbelaar ble hyret av Durban-klubben så sent som i juli, men etter fire tap og kun fire poeng fra de første seks kampene, er det bare å stille seg i arbeidsledighetskøen igjen for Brucie. Klubben ligger plassert som nummer 14 av 16 lag, og det var altså ikke godt nok for hans arbeidsgivere. Manning Rangers var for øvrig den fjerde sør-afrikanske klubben som Grobbelaar har vært innom som manager. Han var den andre manageren i den sør-afrikanske toppserien til å få sparken, bare to måneder inn i seriespillet.

 

Kewell lover å stille opp for Australia

Harry Kewell har lovet å stille opp for Australias landslag, i landets to kamper mot Solomon-øyene denne måneden. Kewell har spilt kun 16 ganger med flagget på brystet siden debuten i 1996, og har kun vært med på 8 av Australias 50 siste kamper. Det har fått beskyldningene om illojalitet til å hagle fra ”down under”. Nå har imidlertid spilleren lovet å være ombord på flyet til Australia mandag morgen, selv om han skulle slå opp igjen skaden sin i dagens kamp mot Chelsea.

 

- Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å spille mot Solomon-øyene. Jeg har sagt at jeg blir med på disse to kampene, og akter å holde mitt ord. Skaden er litt opp og ned, men jeg får mye behandling som holder den i sjakk. Spillere må ofte spille selv om de er småskadet. Det er en del av spillet. Skaden kommer og går. Jeg har spilt med en del smerter i det siste, og det er verre etter kamper. Jeg håper jeg klarer å spille mot Chelsea, og jeg håper problemet forsvinner av seg selv, og at jeg finner tilbake til min beste form, sier Kewell om lyskeskaden.

 

Australia møter Solomon-øyene på Honiara kommende lørdag, med returkampen i Sydney tre dager senere. Onde tonger vil imidlertid ha det til at Kewells iver etter å spille disse kampene for Australia kun er kommersielt motivert. Hans opptreden i Sydney vil nemlig falle sammen med utgivelsen av DVD’en ”Harry Kewell’s Cool World” – en humoristisk vinkling av spillerens liv og karriere.

 

- Dette er en noe uvanlig DVD. Det er min livshistorie fortalt på en veldig artig måte. Det handler ikke bare om fotball – det handler om meg som person, og hvordan jeg kom dit jeg er i dag. Jeg var litt i tvil om jeg skulle si ja til dette prosjektet, på grunn av all tiden det ville ta å være med på opplegget. Men jeg er fornøyd med sluttresultatet, sier Kewell selv om den saken.