Rafa fornøyd med ”Liverpool spirit”

Rafael Benitez var fornøyd etter at det ble seier i sesongens første hjemmekamp. Milan Baros håper å kunne ta over arven etter Michael Owen. Tre hjemmedebutanter.

- Fikk selvtillit

Scoringer fra Milan Baros og Steven Gerrard snudde 0-1 ved pause til seier og tre poeng i den første hjemmekampen mot Manchester City.  En sterk 2.omgang ga tre velfortjente poeng, og manager Rafael Benitez sa seg fornøyd etter sin første kamp som sjef på Anfield:  - Det er godt å vinne hjemme, og det gjør at supporterne er tilfreds.  Laget spilt bra spesielt i 2.omgang og vi kunne ha scoret mange flere mål.

- Det var en Liverpool spirit over det vi presterte, og dette var veldig viktig for vår selvtillit.  Jeg sa til spillerne ved pause at vi kan vinne denne kampen og spille bra.  Dette laget har karakter.

- Det er bra at vi har Baros, Cissé og Gerrard, og at vi har mange muligheter framover.  Jeg var glad for at Milan Baros fikk score sitt første mål, noe som vil gi ham selvtillit og Cissé var også bra.  Steven Gerrard er en meget god spiller og har frihet til å både angripe og forsvare.

 

Håper på 20 mål

Milan Baros våknet til liv i 2.omgang foran The Kop i dag, og var involvert i begge Liverpools scoringer.  Tsjekkeren håper nå at han kan overta den toppscorertronen som Michael Owen har forlatt ved sin overgang til Real Madrid:  - Det er vanlig at det føles press når den mest profilerte spissen forsvinner, og jeg vet at det vil bli stilt spørsmål ved meg hvis jeg ikke scorer mål.  Michael er en stor spiller, men han har gått nå og vi må score målene uten ham.

- Jeg vil gjerne bli mannen som scorer 20 mål i en sesong, slik han pleide å gjøre.  Hvorvidt jeg er i stand til det får vi sett når sesongen er ferdig.  Alt jeg vet er at jeg vil gjøre det jeg kan i hver kamp for å lage mål og bevise for manager at jeg kan gjøre en jobb i dette laget.  Det var en god start både for laget og meg i dag.

 

Debut for Cissé, Josemi og Warnock

Nyinnkjøpte Djibril Cissé og Josemi spilte i ettermiddag sine første kamper for Liverpool på Anfield.  Innbytter Stephen Warnock fikk sine første minutter i en offisiell kamp på hjemmearenaen.  Neste par ut er ventelig Xabi Alonso og Luis Garcia, som begge var tilstede på Anfield sammen med en Antonio Nunez med krykker.