Rafa – håper på nytt og eget stadion

Rafael Benitez sier at han ikke ønsker å dele bane med Everton. Josemi trolig ikke spilleklar til søndag. Antonio Nunez kan være aktuell allerede mot Arsenal.

- Delt stadion funker ikke

Liverpools manager Rafael Benitez vil ha fått ytterligere en stjerne i margen hos den store majoriteten av røde fans, da han på dagens pressekonferanse gjorde det helt klart at han ikke ønsker at det skal deles et nytt stadion med Everton.  Skriveriene har blusset opp igjen etter at det ble klart at Liverpool og Everton er invitert av den engelske sportsministeren til å diskutere en mulig stadiondeling neste uke.  Fra Liverpools side har man imidlertid slått fast at ingenting er forandret i forhold til ønsket om å bygge sin egen arena i Stanley Park, og Rafa deler synet til sin arbeidsgiver:

 

- Snakk om at to lag skal dele stadion skaper alltid problemer, og etter min mening vil det ikke fungere.  Det vil ikke være bra for gressmatta, siden det naturlig nok vil bli spilt dobbelt så mange kamper på den, og det vil ikke være bra for supporterne til Liverpool og Everton.  De er begge lag med mange supportere og de har deres egen identitet.  Hvis de skal dele stadion med et rivaliserende lag vil de miste den identiteten.

 

- Det er greit hvis det er den eneste mulige løsningen, men det er bedre å ha sitt eget stadion.  Jeg vet fra min tid i Spania at det ikke er populært å dele bane.  I Madrid har du Real og Atletico, i Valencia har du Valencia og Levante, i Barcelona har du Barca og Espanol, og i Sevilla har du Sevilla og Betis.  De har alle sitt eget stadion.  Det er det som supporterne ønsker.

 

- Det er riktig at Inter og AC deler stadion i Milano, men se på gressmatta deres?  Den er ikke god.  Det vil også være bedre for atmosfæren at et lag spiller på sitt eget stadion.

 

- Om fem år håper vi at vi kan spille god fotball, på vårt eget og nye stadion.

 

Josemi trolig ute

Slik som liverpool.no skrev tidligere i uka så er ikke høyrebacken Josemi suspendert til søndagens møte mot Arsenal, selv om det meste av britisk media har sagt det motsatte.  Det ser likevel ut til at den tøffe spanjolen mister oppgjøret på Anfield.  Rafael Benitez sier i dag at det er meget tvilsomt om forsvareren blir spilleklar igjen tidsnok etter at han måtte sy 20 sting i hodet etter smellen han fikk i Monaco.

 

Nunes likevel med?

Med en ribbet tropp vurderer faktisk Liverpool å likevel ta med Antonio Nunez i troppen mot Arsenal, til tross for at 61 minutter på reservelaget er all kamptreningen flankespilleren har fått etter sin operasjon i høst.  Benitez sier nemlig i ettermiddag at det kan bli aktuelt å kalle inn 25-åringen i siste øyeblikk:  - Det vil avhenge av om vi har 16 spillere tilgjengelige eller ikke.  Hvis vi ikke har det kan det være at han (Nunez) vil være med i troppen.