Rafael Benitez straks klar?

Rafael Benitez skal være på Merseyside, og kan bli Liverpool-manager i løpet av to døgn. Fransk frykt for Stevie G, som også får skryt fra sine egne. Gerard Houllier vurderer EM-lagene.

Rafael Benitez kan bli ny Liverpool-manager i løpet av de neste 48 timene. Velinformerte Liverpool Echo skriver at spanjolen er i Merseyside for å ha samtaler med Rick Parry i dag. Hvis alt går etter planen, vil Liverpool komme med en snarlig kunngjøring av ansettelsen. Som antydet i formiddag, kan Benitez' assistent Francisco Ayestaran - i tillegg til flere spillere - følge med på et eventuelt flyttelass, noe som i så fall kan få følger for Phil Thompsons posisjon på Anfield. En situasjon som bildet på til høyre, som er tatt under Liverpools Uefacupkamp mot Valencia, er det dermed ikke sikkert at vi får se...

Fransk frykt for Stevie G
England møter som kjent Frankrike på søndag, lagenes første kamp i Europamesterskapet. Frankrike og Arsenals midtbanespiller Patrick Vieria har også tidligere skrytt av Steven Gerrard, og føler nå behov for å gjenta advarselen.
- Han er en fantastisk spiller, og han er bedre enn det jeg var på hans alder. Alle snakker om David Beckham, men selv har jeg større sans for Steven Gerrard og Paul Scholes, fastslår Vieria, som også berømmer Gerrard for å spille så godt i en ellers svak sesong for Liverpool. Stevie Gs landslagskollega Frank Lampard har lagt merke til det samme.
- Gerrard har vært en av Europas bestemidtbanespillere denne sesongen, sier Chelsea-spilleren. Rivaler i Premier League, er Gerrard og Lampard kollegaer på landslaget. I lørdagens 6-1 ydmykelse av Island, spilte de to sammen på sentral midtbane.
- Det føltes bra og jeg synes vi var godt samkjørt. Forhåpentligvis kan vi utvikle dette samarbeidet i årene som kommer, sier Lampard.

Houllier vurderer EM-lagene
Nettopp Steven Gerrard er spilleren Gerard Houllier peker på som Englands viktigste spiller i sin vurdering EM-lagene på Liverpools hjemmesider. Om England sier Houllier for øvrig at angrepet virker tynt, og at Michael Owen og Wayne Rooney kan bli for alene. Problemet er likevel ikke verre enn at England spås å møte Frankrike igjen i finalen, etter at lagene har spilt uavgjort i sitt første møte. Dietmar Hamanns Tyskland får på sin side trekk for et seint og sårbart forsvar. Om de to siste "Liverpool-lagene", Sveits (Stephane Henchoz) og Tsjekkia (Milan Baros og Vladimir Smicer), sier Houllier at Sveits kun vil kjempe for æren, mens Tsjekkia er bedre enn folk tror.