Reservene i aksjon

Reservene møter West Bromwich hjemme. - Vi må få mer tempo i spillet, sier Ayestaran. Diarra igjen i den franske troppen sammen med Cissé. Hamann utelatt i den tyske. Foy i troppen mot Norge. Dowd dømmer på ”brua”.

Reservelaget har en seier og to uavgjorte på de seks første kampene denne sesongen. Hugh McAuleys elever møter i kveld West Bromwich Albion hjemme på Racecourse Ground. Chris Kirkland, Stephane Henchoz og Florent Sinama-Pongolle finnes i startoppstillingen.

Liverpool lag: Kirkland, Raven, Whitbread, Henchoz, O'Donnell, Potter, Partridge, Welsh, Mellor, Sinama-Pongolle, Foy. Innbyttere: Mannix, Harrison, Smyth, Peltier, Wilkie

West Bromwich ligger poenget foran de røde, og tar med seg en 16-mannstropp, som ser ut som følger: Berthe, Chambers, Contra, Davies, Dobie, Dyer, Elvins, Hulse, Inamoto, Kuszczak, Midworth, Miotto, O’Connor, Sakiri, Smikle, Wallwork. Cosmin Contra spilte for Alaves i den uforglemmelig UEFA-cupfinalen Liverpool vant 5-4 i 2001. Kampen har avspark kl. 20.00 og Liverpool.no har en mann på plass i Wrexham. Vi kommer til å legge ut scoringsrapporter underveis.

 

- Vi må få mer tempo i spillet

Assistent-manager Paco Ayestaran har analysert kampene denne sesongen, og han har funnet ut hvilke områder Liverpool trenger å forbedre seg på i det offensive spillet.

- Spillet her i England er mer direkte enn i Spania, og kanskje mindre teknisk. Klubbene som spiller på høyeste nivå i Spania og rundt i resten av Europa spiller mellom 250 og 300 pasninger til hverandre i hver omgang. Datamaterialet fra kampene våre hittil forteller at vi har 220 til 240 pasninger i hver omgang. En stor forskjell mellom Premier League og Europa er tempoet på pasningene, og målet vårt er å spille i et hurtigere tempo. Vi ville ha likt å overføre det vi hadde i Valencia hit, men det er ikke mulig en gang. Vi er ikke der vi ønsker å være i øyeblikket, men vi skal håndtere det. Vår første referanse må være fjoråret og det faktum at vi havnet 30 poeng bak Arsenal. Vårt første mål er å minske det gapet og komme nærmere. Man kan ikke plutselig ta fem skritt fremover på samme ti. Man trenger tid til å ta et steg av gangen, og det er det vi forsøker.

 

Diarra og Cissé for Frankrike

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech har igjen tatt med midtbanespilleren Alou Diarra (bilde), på utlån til Lens, i den franske troppen, denne gang til VM-kvalifseringskampene mot Irland hjemme og Kypros borte, henholdsvis 9. og 13. oktober. 23-åringen får selskap av Djibril Cissé. Det franske U21-landslaget møter de samme nasjonene i sin EM-kvalifisering. Til disse kampene er Florent Sinama-Pongolle uttatt, mens Anthony Le Tallec (utlånt til St. Etienne) står over grunnet skade.

 

Hamann utelatt av Klinsmann

Som tidligere nevnt skal Dietmar Hamann ha en fremtid på det tyske landslaget under Jurgen Klinsmanns ledelse, men nok en gang er 31-åringen utelatt. Kanskje er det likevel ”blessing in disguise” denne gang siden det gjelder en privatlandskamp mot Iran i Teheran. Dermed slipper midtbanespilleren en lang reise og en unødvendig kamp i et ellers så hektisk spilleprogram.

 

Foy med mot Norge

Robbie Foy er inkludert i Skottlands U21-tropp til kvalifiseringskampene mot Norge og Moldova. Norge-kampen spilles fredag 8.oktober kl. 20.30 på Broadwood Stadium, Cumbernauld.

 

Dowd dømmer på ”brua”

Ifølge premierleague.com er Phil Dowd utnevnt til å dømme Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge førstkommende søndag.