Reservene tapte åpningskampen

Liverpools unge reservelag tapte 1-0 på hjemmebane for Manchester City i sin første kamp for sesongen. Henchoz om viktigheten av Champions League og Owens fremtid.

Liverpools reservelag tapte sin første kamp for sesongen, 1-0 for Manchester City hjemme på Wrexhams bane Racecourse Ground. Vinnermålet ble scoret av Christian Negouai, i det som blir beskrevet som en svak forestilling.

 

Henchoz: - Champions League av enorm betydning

I et intervju med liverpoolfc.tv nå i kveld uttaler Stephane Henchoz at Champions League er helt essensielt for en klubb som Liverpool, og han føler seg trygg på at de røde kan komme helskinnet gjennom kvalifiseringskampene mot de østerriske dobbeltmestrene Grazer AK. Han påpeker blant annet at det er en fordel for de røde å spille bortekampen først, og forteller at alle Liverpool-spillerne tørster etter Champions League-spill denne sesongen.

 

- Dette er en utrolig viktig kamp for klubben, fansen og spillerne. Vi ønsker å spille i Champions League i år. Det å spille borte er ingen dum ting i første kampen. Det er alltid viktig å få et godt resultat og vi må spille opp mot vårt beste. Gjør vi det, tror jeg resultatet vil komme av seg selv, sier Henchoz i et intervju med Steve Hunter nå i kveld.

 

- Grazer AK er mestre og vant ”the double”, så de må være et godt lag. De er litt ukjente for oss, men vi har hatt speidere på deres kamper og vi har sett videoer, så vi vet de er et sterkt lag. Spesielt på hjemmebane, så vi vet vi må være på tå hev. De har gode spisser. Roland Kollmann var toppscorer og Alen Skoro er en god angriper også, så vi må forsvare oss bra, slår midtstopperen fast.

 

- Et bortemål i første kampen i enhver europacupkamp er av vital betydning, og vi håper vi skal komme gjennom denne kvalifiseringen og vinne en plass i gruppespillet. Vi må beholde fokus, og være solide i det defensive spillet. Du kan ikke vinne noe uten et godt forsvar, og når vi har ballen må vi komme oss raskt fremover og få gjort noen mål. Jeg mener at preseason har vært meget bra for oss, og vi har spilt en del god fotball. Etter at EM-spillerne returnerte har vi kun tre uker med trening bak oss, noe som ikke er særlig lenge, men vi er klare for den nye sesongen likevel. Spiller vi like bra som mot Roma i USA kan vi gjøre det bra mot Grazer og kvalifisere oss. 

 

Rafael Benitez skal ha gitt Henchoz lov til å være med fram på cornere og dødballsituasjoner, noe sveitseren synes er moro. Dette var noe han ikke fikk lov til under Gérard Houllier.

 

- Jeg synes det er artig å få være med fremover på cornere og frispark, og dette er noe jeg ikke har fått lov til tidligere i min Liverpool-karriere. Jeg klarte å score mot Celtic i USA, og forhåpentligvis klarer jeg å gjøre et mål til denne sesongen, sier han.

 

- Håper Owen blir

Sveitseren føyer seg for øvrig inn i rekken av dem som håper at stjernespissen Michael Owen velger å bli på Anfield. Men han uttrykker likevel forståelse for at lagkameraten har en tøff avgjørelse å ta, dersom det er hold i at storklubber som Barcelona og Real Madrid ønsker hans tjenester.  

 

- Michael har bare ett år igjen av kontrakten, og kan gå på Bosman til neste sommer. Dermed må han i praksis enten skrive ny kontrakt med Liverpool nå, eller gå. Jeg håper han blir i Liverpool, men dette er jo kun opp til Michael selv. Dersom han er lykkelig i Liverpool, vil han signere. Alt ligger i hans egne hender, avslutter Stephane Henchoz.