Riise feirer 17.mai hjemme

Liverpools nordmann starter med nasjonaldagen som begynnelsen på en uvanlig lang ferie. Langt sør i Europa for de røde i Champions League kvalifisering?

John Arne rimelig fornøyd

Liverpool.no fikk noen få ord med John Arne Riise på flyet hjem til Norge søndag kveld.  Venstrebacken var glad for at man i det minste sikret seg en 4.plass.  – Det var det beste vi kunne håpe på, selv om det er skuffende at vi ikke minst er så langt bak de tre øverste lagene.  Nå skal det bli godt å komme hjem til 17.mai, og ikke minst en uvanlig lang ferie for mitt vedkommende.

Med Norge ute av EM er det sjelden at sunnmøringen kan ta seg seks-syv ukers ferie, noe han nå får anledning til.  Etter en svært ujevn sesong, har rødtoppen funnet formen i de siste kampene, noe som bør tegne bra for 2004/05 for hans del.  Like bra er det ikke sikkert det går for flere andre i spillertroppen, ettersom det er ventet til dels store utskiftninger i stallen innen neste sesong starter.

 

Det kan bli lang reise for Liverpool

11. og 25.august spilles 3.kvalifiseringsrunde til Champions League, som altså er det siste hinderet før gruppespillet.  Liverpool og Manchester United vil være Englands representanter som nr.4 og nr.3 i Premier League, mens Arsenal og Chelsea er direkte kvalifisert.  Før det skal 22 lag spille i 1.kvalifiseringsrunde og 28 lag i 2.kvalifiseringsrunde.  De 14 lagene som vinner i 2.kvalifiseringsrunde ender da sammen med de 18 lagene som går rett inn i den siste kvaliken.  Av disse 32 lagene vil de 16 øverst rankede av UEFA møtte de 16 som ikke blir seedet.

Det er fortsatt en del vei å gå før alle ligaene er ferdigspilte, og selvsagt de første kvalifiseringsrundene spilt, men noe klarhet er det likevel.  Blant de lagene som blir seedet og Liverpool ikke kan møte er ved siden av Manchester United er de spanske lagene Barcelona eller Real Madrid og Deportivo, de italienske Juventus og Inter, samt PSV Eindhoven, Sparta Praha, Anderlecht, Brugge, Glasgow Rangers, Rosenborg og greske PAOK.  Blant de man man kan møte er Røde Stjerne, Maccabi Haifa, Fenerbahce, Hajduk Split, Trabsonspor, Banik Ostrava, CSKA Moskva og Grazer.  Det kan altså fort bli en tur mot de sydligere eller østlige deler av de europeiske breddegrader.