Riise med i Houlliers fremtidsplaner

Oppsummering av fredagens pressekonferanse. Cheyrou rundens spiller. Cissés anke mislyktes. England i miniturnering før EM.

På fredagens pressekonferanse sa Gérard Houllier at John Arne Riise er en del av klubbens fremtidsplaner selv om nordmannen har måttet slite benken den siste tiden: ”Han har hatt en nedadgående formkurve i det siste, men han må bare stå på og jobbe videre. Han synes nok det er frustrerende å slite benken, men han vil snart få sjansen igjen. Han er definitivt en del av Liverpoools fremtid.”

 

Houllier fortalte også at han ikke var overrasket over formen til Bruno Cheyrou, og at følte kritikken som har vært rettet mot 25-åringen har vært veldig urettferdig på grunn av alle skadeproblemene han har slitt med siden overgangen fra Lille sommeren 2002.

 

Når det gjelder kampen i morgen, så er det lite nytt å melde i forhold til Liverpools lagoppstilling. Som vi allerede har antydet ligger det an til å bli de samme 11 som avsluttet mot Newcastle som starter kampen mot Everton. Det var likevel en tilfreds manager som kunne melde både Milan Baros og Florent Sinama-Pongolle ligger an til comeback på reservelaget på mandag i tillegg til at Vladimir Smicer er ventet tilbake i trening i midten av neste uke. Emile Heskey og Chris Kirkland er fortsatt et par uker unna.

 

I tillegg snakket han positivt om forslaget om en vinterpause i England fra neste sesong av, noe han tror vil gagne både klubbene og det engelske landslaget. Han takket også Paul Jones for innsatsen og ønsket ham lykke til videre i Wolves. På spørsmål om hvorfor han ikke har brukt sjekkheftet i januar slik som de andre toppklubbene, svarte han igjen at han er fornøyd med stallen han har og at med flere spillere tilbake fra skade trengs det ikke flere innkjøp på det nåværende tidspunkt.

 

Cheyrou rundens spiller

Bruno Cheyrou har blitt kåret til ”FA Cup Player of the Round” i en internettavstemning etter sine to mål mot Newcastle forrige helg. Bruno fikk 55 % av de mer enn 230,000 stemmene som ble avlagt. Førstepremien er 1500 pund i utstyr fra Umbro, som skal doneres til en skole, klubb eller organisasjon utvalgt av spilleren.

 

Cissé mister EM

Liverpool-aktuelle Djibril Cissé anke mot en 5-kampers karantene har blitt avslått av UEFA, noe som betyr at han neppe blir å finne i fotball-EM til sommeren. Toppscoreren i Ligue 1 ble utvist etter å ha sparket en motspiller under en U21-landskamp i desember, og suspensjonen betyr at han kun vil bli aktuell til en eventuell finale.

 

Englands treningskamper klare

Det engelske landslaget skal delta i en miniturnering i Manchester første uka i juni, der de skal møte Island og Japan. Kampene spilles på City of Manchester Stadium. Kun de 23 utvalgte som er med i EM-troppen får være med i disse kampene, som blir Englands siste før sluttspillet i Portugal starter.