Rush håper UEFA-cupen kan redde sesongen

Ian Rush har fortsatt tro på Michael Owen som straffeskytter, og håper nå at UEFA-cupen skal redde sesongen. Heskey og Kewell småskadet før møtet med Levski Sofia. Ruddock lanserer Allardyce. Supersub nær døden. Foley nær ved å avgjøre for Irland U-21.

Rush: - Nå er det på tide å redde sesongen

I sin spalte i dagens Liverpool Echo skriver Ian Rush at han tror Michael Owen ville ha ønsket å tatt straffe mot Portsmouth også i dag om han fikk sjansen. 

 

- Straffe-eksekutører må ha tro på at de alltid vil score. Det har Michael, og derfor har han alltid blitt regnet som Liverpools straffesparkskytter, og vil også bli det i fremtiden trass i helgens miss. I etterpåklokskapens ånd er det alltid lett å si at Michael aldri skulle ha tatt den straffen fordi han bommet. Men samtidig, hadde ballen gått inn, hadde han trolig vært utropt til Liverpools redningsmann. Michael er en spiller som ønsker å score i alle kamper han spiller, og han så straffesparket som sin første mulighet til det denne ettermiddagen, skriver Rush, som samtidig avslører at han selv ikke likte å ta straffespark. En liten overraskelse med tanke på at han var en av de som tok straffe, med hell, i den famøse straffespark-konkurransen i Europacupfinalen i Roma i 1984.

 

- Min egen suksess-rate på sttraffespark lå vel på om lag 50%. Jeg foretrakk alltid å avslutte på en ball som rørte på seg, avslører Rush.

 

Rush mener at Liverpool egentlig tapte FA-cup avansementet på Anfield, i en match som de røde burde ha avgjort på et tidlig tidspunkt. Nå mener han det er på tide å se fremover mot resten av sesongen, og sørge for at man har noe å juble for ved sesongslutt. Han tenker da på UEFA-cupen, som han anser som en flott turnering.

 

- Det kan fortsatt være rom for noen flotte europcup-kvelder på Anfield denne sesongen, håper Rushy.

 

Heskey og Kewell småskadet

Vladimir Smicer, Salif Diao og Florent Sinama-Pongolle er definitivt ute av torsdagens kamp mot Levski Sofia. De røde har imidlertid et håp om at i det minste Sinama-Pongolle kan være klar til returen i Bulgaria i neste uke, selv om han i kveld humper rundt på krykker. Rapporter i kveld tyder også på at både Emile Heskey og Harry Kewell er småskadet, og kan være tvilsomme til torsdagens kamp. Heskey skal ha problemer med ryggen, og må trolig gjennom en såkalt fitness-test før kampen mot bulgarerne, mens Kewell fortsatt er preget av sine langvarige ankelproblemer.

 

Ruddock vil ha Allardyce

I rekken av eks-spillere som har uttalt seg om manager-situasjonen på Anfield, har den tidligere stopperkjempen Neil Ruddock i dag gått ut og lansert Bolton-manager Sam Allardyce som rette mannen for toppjobben på Anfield.

 

- Sam Allardyce vil være kapabel til å ordne opp i Liverpools problemer. Det han har oppnådd med Bolton er nesten et mirakel, og han har gjort det uten å ha penger og snakke om til rådighet. Du kan bare tenke deg hva Sam kan utrette når han får like mye penger som Houllier å rutte med. Allardyce er en mann som ikke tåler slinger i valsen, og det synes når man ser hva hans spillere utretter for han. Han er akkurat hva Liverpool trenger nå, mener Razor Ruddock.

 

Fairclough nær ved å dø

Liverpool Echo skriver i dag at den tidligere Liverpool-spissen David Fairclough, også kjent som ”supersub”, nylig var nær ved å dø på grunn av en sprukken blindtarm. Ifølge Echo var det kun snakk om et par timer før tragedien ville vært et faktum. 47-åringen ble funnet i sengen sin med sterke smerter av en slektning som tilfeldigvis kom på besøk. Fairclough ble i hui og hast kjørt til sykehuset i Southport, der en sprukken blindtarm altså ble diagnostisert, og det ble foretatt en hasteoperasjon. Fairclough skal nå være på bedringens vei, og er utskrevet fra sykehuset.
 

Uavgjort for Foley

Liverpools Michael Foley spilte hele kampen da Irland U-21 i dag spilte 0-0 mot vertskapet Portugal i en turnering på Madeira. Det var en jevn kamp preget av to gode forsvar, men unge Foley var faktisk nær ved å sørge for seier for laget fra den grønne øya, da Portugals gode keeper så vidt fikk klarert hans knallskudd på volley etter en frispark-situasjon.