Siste foran Bolton

Hard kamp om 4.plassen. Pongolle starter på benken? Kirkland ikke med i troppen. Trio må passe seg for kortglad dommer. Statistikk foran oppgjøret på Reebok Stadium.

Houllier er fullstendig klar over at det vil bli et bikkjeslagsmål om å erobre den siste Champions League-plassen.

- Vi har 15 kamper igjen, og det blir tett nå. Bolton slo Charlton forrige helg, og flere av de nærmeste konkurrentene kommer til å ta poeng fra hverandre. Alle kampene er viktige. Det står ikke bare mellom oss, Newcastle og Charlton om 4.plassen. Bolton har gjort det bra. Sam (Allardyce) har et lag med erfarne spillere som har tilpasset seg spillet i Premier League. Men for oss, starter kampen nå. Våre spillere er på vei tilbake, og vi har fremdeles tid til å få med oss det vi ønsker fra denne sesongen. Det er et ”race” nå, og vi alle liker utfordringer.

 

Trolig stiller de røde samme lag som mot Everton når de gjester Reebok Stadium i dag. Florent Sinama-Pongolle får antakeligvis en plass på benken istedenfor en av de tre forsvarerene som var reserve sist (Traore, Biscan og Riise).

 

I følge nettstedet til fanzinet The Liverpool Way er ikke Chris Kirkland med i troppen, men vil være tilbake mot Manchester City onsdag. Den 22 år gamle keeperen var tilbake i trening på mandag, men manager Gerard Houllier mener at Bolton-kampen kommer for tidlig. Dermed stiller Patrice Luzi som keeperreserve.

 

Kun to poeng skiller Bolton og Liverpool etter 23 ligarunder. Bolton har imponert og står med tre strake seire i Premier League, og har faktisk ikke gått av banen uten nettkjenning i de siste 11 ligakampene. ”The Trotters” har spilt mye uavgjort hjemme, hele seks (flest i Premier League) av 11 oppgjør på Reebok Stadium har endt med poengdeling. Liverpool spiller også en del uavgjort borte i det fem av 12 kamper ender likt i målprotokollen. De røde står uten ligaseier i de tre siste kampene uansett bane.

 

Bolton står bokført med kun to ligakamp hjemme denne sesongen, kun Arsenal (0) og Manchester United (1)  har færre. Men Lancashire-laget har da også kun vunnet tre oppgjør foran eget publikum. Kun Manchester City (2) og Leicester (2) og Leeds har færre hjemmeseirer. I Boltons hjemmekamper har det kun blitt scoret 21 mål og det er minst i hele Premier League sammen med Southampton. Kun Leeds (9) scorer mindre på eget gress.

 

Statistikken over innbyrdes oppgjør (kun liga) i Bolton etter krigen kan knapt bli jevnere. Hvert lag har seks seire hver og fire har endt uavgjort. Målforskjellen er 25-23 i gjestenes favør. I tilsvarende oppgjør sist sesong vant Liverpool 3-2 etter to scoringer av Milan Baros og en nettkjenning fra Emile Heskey. Det var tsjekkerens første mål i den røde trøya i hans ligadebut, samt spillerens første kamp fra start. Liverpool har allerede tapt en gang for Bolton denne sesongen. Det skjedde da lagene møttes på Anfield i 4.runde av Carling Cup. Hjemmelaget utlignet sent til 2-2, men Bolton seiret 3-2 helt på tampen på straffe fra Youri Djorkaeff. Dette var for øvrig eneste gang på 37 kamper at Liverpool har tapt når Murphy har tegnet seg på scoringslista. Og Bolton møter Middlesbrough i finalen i Cardiff 29.februar. Men 2.juledag fikk Merseyside-laget revansje og vant 3-1 etter scoringer fra Sami Hyypiä, Florent Sinama-Pongolle og Vladimir Smicer. Alle tre målene kom faktisk på headinger. Henrik Pedersen nettet for gjestene.

 

Totalt har Liverpool vunnet seks av ni møter i Premier League, uansett bane. Bolton har kun vunnet et av disse. Det var i august 2001 etter tabbe av Sander Westerveld, nederlenderens sist kamp i Liverpool-trøya. Det er ”The Trotters” eneste seier på 15 innbyrdes møter hjemme og borte.

 

Bare en gang tidligere har Liverpool hatt like få poeng som nå på dette stadium av Premier League-sesongen. I 1992/93 hadde man kun sanket 29 poeng. Vi må 29 ligakamper tilbake for å finne sist de røde tapte med mer enn et mål. Uten å nevne sifrene så var det mot Manch Utd 4.april 2003.

 

Michael Owen er to mål unna totalt 150 scoringer for Liverpool. Hvis han spiller, så vil Steve Finnan bokføre sin 300. ligakamp i karrieren.

 

Dietmar Hamann, Harry Kewell og Igor Biscan er kun et gult kort unna suspensjon. Og dagens dommer er Alan Wiley. Han har vært den nest ivrigste med kortstokken av dommere i Premier League-kamper denne sesongen. På 14 kamper har han delt ut 57 gule og to røde kort. Kun Rob Styles har et høyere snitt.

Wiley har ikke dømt Liverpool tidligere i 2003/04, men han har vært i aksjon i en Bolton-kamp – da Charlton gjestet Reebok 30.august ,og da ble delt ut hele seks gule kort.

 

Bolton-manager Sam Allardyce er kåret til månedens manager for januar. Wanderers innkasserte hele ni av 12 mulig poeng sist måned. Som kjent har laget som ledes av månedens manager en tendens til å gå på en smell i første ligakamp etter utnevnelsen.

 

Kampen på Reebok Stadium har avspark kl. 16.00, men overføres ikke på tv. Vi oppdaterer selvfølgelig kampen fortløpende her på liverpool.no, og du kan også følge med via vår SMS-tjeneste. Send kodeord <varsle lfclive> til 1984.