Skadeskutt Tottenham tar imot Liverpool

Tottenham sliter med mange skader foran serieåpningen, mens Liverpool kan stille det samme laget som mot Grazer. Benitez benekter at Owen ble tvunget ut.

Dagens ligaåpning har kommet helt i skyggen av Michael Owens overgang til Real Madrid de siste dagene, men Liverpool skal altså spille sesongens første ligakamp på White Hart Lane i dag. Og de møter et hjemmelag som sliter med mange skader. Robbie Keane, Simon Davies, Anthony Gardner, Mauricio Tarrico, Dean Richards, OJ Mabizela og Stephen Kelly er alle ute med skader. Men manager Jacques Santini kan glede seg over at den internasjonale klareringen for nykommerne Noureddine Naybet, Edson Silva og Thimothee Atouba er gått igjennom, og alle er i troppen til dagens kamp. Andre nykommere som Paul Robinson, Pedro Mendes, Erik Edman og Sean Davis er ventet å starte kampen, mens nevnte Naybet og Ledley King  trolig starter i forsvar.  Også Atouba kan få sin debut for Spurs, på venstrekanten. På grunn av alle skadene har også hjemmelaget funnet plass til 17 år gamle Paul Ifill i troppen.

 

Når det gjelder Livepool, er det vel ikke så usannsynlig at lagoppstillingen blir temmelig lik det man stilte med i Graz på tirsdag. Muligens kan Igor Biscan vinne en plass på laget på bekostning av Steve Finnan, men det betyr at Benitez må bruke enten Biscan eller Gerrard ute på kanten, noe vi ikke tror han kommer til å gjøre.

 

Benitez: - Owen ble ikke tvunget ut

Kl. 13.00 i dag blir Michael Owen presentert som Real Madrid spiller, mens £8M + høyrekanten Antonio Nunez tilfaller de røde. Manager Rafael Benitez benekter imidlertid at Owen ble tvunget til å forlate Anfield.

 

-  Jeg har lenge hørt rykter om at Michael ikke skulle være fornøyd med Liverpool, og at vi ikke ønsket å beholde han. Dette er ikke sant. Når jeg kom hit hadde en ny kontrakt ligget klar for han i ett år, men ikke blitt signert, men jeg trodde likevel at han ville bli her. Problemet var at Real Madrid tok kontakt med spillerens agent, og alt forandret seg, avslører manageren.

 

- Michael er en fantastisk spiller, og selvsagt er det et problem for oss at han forlater oss. Men vi visste at han stod uten kontrakt til neste sommer. Real Madrid visste også det, og til slutt pratet de med spillerens agent og situasjonen ble utenfor vår kontroll. Agenter kontrollerer mye i fotball slik situasjonen har blitt. Jeg registrerte at spilleren hadde gått i ett år og to måneder uten  å signere en ny kontrakt, og jeg snakket med Rick Parry om dette. Han var klar over situasjonen. Men det var lite vi kunne gjøre. Jeg reiste til Portugal for å snakke med Steven Gerrard, Jamie Carragher og Michael Owen, og jeg tok blant annet opp dette. De ga alle uttrykk for at de var fornøyde med å bli i Liverpool da jeg snakket med dem. Jeg snakket med Michael igjen i forrige uke, og igjen fikk jeg inntrykk av at han ville bli hos oss, forteller Benitez.

 

- Problemet ble at en stor klubb kom inn og ønsket spilleren, og vi kunne fint lite gjøre. Vi visste at Michael kunne dra, og jobbet derfor ut i fra et slikt scenario. Nå må vi bare se fremover, og se på hva som er den beste løsningen for laget. Nå handler det ikke om spillerne som har forlatt oss. Vi trengte en ny høyrekant, og Nunez var ett av mine førstevalg. Og vi har fortsatt svært, svært gode spisser i klubben.

 

- Jeg tror det kan bli tøft for Michael å spille seg til fast plass på Real Madrid. Det er alltid vanskelig å bytte både lag, land og språk. Men han har den fordelen at han er en veldig god spiller, som kan la beina snakke for seg. Jeg har snakket mye med Michael i det siste. Alt jeg kan si nå er at jeg håper at dette er til det beste både for Liverpool, Michael selv og Real Madrid. Jeg er sikker på at Michael elsker Liverpool, men det betyr ikke noe nå. Vi har en kamp å spille, og akkurat nå er min eneste tanke å vinne den, avslutter Benitez.