Smith kritisk til utenlandske stjerner

Tommy Smith skuffet over spillernes holdninger. Sikkerheten på topp foran United-kamp. Curbishly gir ikke opp. Problemer på klubbens hjemmeside. Handikappet supporter til sak mot Liverpool.

Tommy Smith er ikke kjent for å spare på kruttet når han skal si sin mening om noe, og i dagens Liverpool Echo er han svært kritisk overfor flere av dagens Liverpool-spillere.

 

- Det hersker liten tvil om at det kommer til å skje store forandringer på Anfield i sommer, og supporterne er desperate etter å få vite hvem som er på vei ut av klubben og hvem som er på vei inn. Med kun noen få kamper igjen, er det kanskje ikke så rart at ingenting blir offentliggjort nå, men man skulle i hvert fall tro at de spillerne som har fått beskjed om at de ligger i faresonen gir alt de har, enten for å vise seg fram for andre klubber eller for å få manageren til å skifte mening. Dessverre så vi ingen tegn til dette i den siste kampen mot Fulham. Ta Bruno Cheyrou for eksempel . Jeg liker ikke å kritisere enkeltspillere, og jeg bryr meg svært lite om alle statistikkene vi blir bombardert med – kun målene teller. Likevel holdt et spesielt øye til Cheyrou i de 60 minuttene han spilte, og i følge mine beregninger var han borti ballen 26 ganger: 20 ganger med beina og seks ganger med hodet. Sju ganger fant pasningene hans en medspiller mens tre av seks headinger endte hos en med lik drakt. Jeg er redd hans bidrag til laget igjen var minimale, enda manageren hadde valgt ham som makker til Michael Owen på topp. Steven Gerrard måtte nok en gang jobbe vettet av seg for å holde Liverpool-flåta flytende.

 

- Nå er Liverpool totalt avhengige av et godt resultat mot Manchester United på lørdag for å holde liv i mesterligadrømmen. Begge gigantene fra nordvest sliter i motbakk for tiden, og begge har gått i fella med å kjøpe spillere som imponerte under VM, men som har falt i gjennom i Premier League – United med spillere som Kleberson og Djemba-Djemba og Liverpool med folk som Diouf og Diao. Begge klubbenes lag fra glansdagene, Liverpool i 60, 70 og 80-årene og United på 90-tallet, var bygd rundt en stamme av lokale eller britiske spillere. Man kan se på Arsenal og si at utenlandske spillere kan ha stor positiv betydning, men vel så viktig som all verdens talent er at spillerne har et like brennende ønske om å blø for klubben som de lokale spillerne ofte har. Thierry Henry og Patrick Vieira har denne egenskapen, mens Liverpool og United har importert spillere som ikke synes å ha den samme viljen til å gi alt i 90 minutter i hver eneste kamp. Jeg synes det begynner å bli ille, og det er tydelig at fansen synes det samme.

 

- Selv om Steven Gerrard ikke makte å overliste Van der Saar fra 11-meteren på lørdag, håper jeg han fortsetter å ta straffene for klubben. Det var ikke noen kjempemiss, men en god reding av keeper. Gerrard traff godt, men Van der Saar gjettet riktig. Hvis du skyter så hardt som Steven gjør, har du alltid en god mulighet for å score fra straffemerket, og han bør ikke være redd for å prøve seg neste gang sjansen skulle by seg.

 

 

Økt sikkerhet foran United-kamp

Som vi skrev i går, kommer politiet til å trappe opp sikkerheten rundt kampen mellom Manchester United og Liverpool på lørdag etter avisoppslagene om de terrormistenkte som skulle ha skaffet seg billett til kampen. Assisterende politisjef i Manchester, Dave Whatton, sier han nå føler seg trygg på at sikkerheten er på topp, men han ber de som har tenkt seg på kampen om å møte opp tidlig.

 

 

Curbishly tror det blir jevnt

Charlton misbrukte i går sjansen til å passere Liverpool på tabellen da de tapte 2-0 for Manchester United på Old Trafford, og med fire serieruner igjen tror Charltons manager Alan Curbishly at ingenting vil bli avgjort før siste serierunde.

 

- Vi hadde trolig mer ballbesittelse enn vi noen gang før har hatt på Old Trafford, men vi klare aldri å dra nytte av det. Midtveis ut i andre omgang begynte jeg å bli redd for hva som kunne skje med målforskjellen vår, for når du først ligger under med to mål mot United, er det alltid en fare for å bli knust. Vi kom til slutt brukbart fra det uten at vi noen gang så ut til å kunne vinne kampen, men dette var uansett en bonuskamp for oss. Nå har vi fire kamper igjen, og vi må nok i hvert fall vinne tre av dem. Jeg tror ikke kampen om fjerdeplassen blir avgjort før

siste serierunde.

 

 

Spamming på klubbens diskusjonsforum

Tirsdag kveld oppstod det problemer på klubbens diskusjonsforum på den offisielle hjemmesiden da en bruker postet hundrevis av meldinger med upassende seksuelt innhold. Denne personen har nå blitt bannlyst fra hjemmesiden på livstid, og i øyeblikket jobber man intenst med å få ryddet opp i ulaget som ble skapt. Det betyr at man inntil torsdag klokka 10:30 ikke kan poste meldinger på forumet. Man kan imidlertid gå inn å lese det som allerede står der.

 

 

 

Handikappet saksøker Liverpool

En fysisk handikappet Birmingham-tilhenger har gått til rettssak mot Liverpool etter at han skal ha blitt sjikanert under en kamp på Anfield. Seb Clarke, en 21-år gammel student, beskylder Liverpool for diskriminering fordi han måtte sitte sammen med Liverpool-supportere under kampen. Han hevder at han ble sjikanert på det groveste av Liverpool-fans på grunn av hans handikap, og i går gikk han til sivilt søksmål mot Liverpool for hendelsen som skal ha funnet sted i september 2002.

 

- Jeg ble plassert rett foran Liverpool-supporterne. Da jeg begynte å synge Birmingham-sanger, ble jeg bedt om å holde kjeft. ”Hold kjeft din forbanna krøpling! De skulle aldri sluppet deg inn her,” hørte jeg en si bak meg.

 

Liverpool vil ikke ta på seg noe skyld for hendelsen og påpekte i retten at fansen tidligere hadde mottatt hedersbevisninger for sin vennlighet overfor motstandere og deres fans.