Spanjoler ønskes velkommen

Sami Hyypiä og Liverpool gleder seg til at Alonso og Garcia er klare mot Bolton på søndag. Avgjørelse i stadionsaken nærmer seg. Didi fyller 31 år i dag.

Spansk kvalitet på plass

Liverpool tar turen til Bolton og kamp på Reebok Stadium søndag ettermiddag.  Røde supportere står foran et interessant laguttak siden spansk talent verdt £16.7M nå er klare for action.  Det er ventet at både Xabi Alonso og Luis Garcia i det minste vil være involvert mot Bolton, og trolig vil minst en av dem starte kampen.  Forhåpentligvis vil også Josemi bli klar av sin ryggskade, slik at den spanske rafalusjon for alvor kan komme i gang.

Sami Hyypiä legger ikke skjul på at lagkameratene også ser fram til å få noe nytt blod i mannskapet:  - Det er ikke forstyrrende at nye spillere kommer.  Etter hva jeg har sett på trening og under kamper er de alle kvalitetsspillere og de har styrket vår tropp.  Manageren har sine egne ideer om hvordan vi skal spille, og han prøver å få fram disse ideene til oss så fort som mulig.  Det er selvfølgelig trist at en spiller som Michael Owen forlater oss, men det er slik fotball er.  Vi behøver nå bare å venne oss til disse spillerne, vise hva vi kan, og prøve å forbedre lagspillet med de nye involvert.  Det er viktig at vi hjelper dem til å etablere seg.

Det store finnen har også en annen utfordring denne sesongen, siden Jamie Carragher har overtatt som partner etter at Sami lenge har dannet duo med Stephane Henchoz.  – Jeg har en ny partner og vi må lære enda bedre å spille sammen med hverandre.  Carragher er imidlertid en forsvarer av kvalitet og det er hva jeg liker ved siden av meg.  Jeg ønsker noen som er gode defensivt, og det er han.  Kommunikasjonen blir stadig bedre.  Det er fortsatt ting som kan bli bedre, men det hjelper for hver kamp.

 

Regjeringen må snart svare

Da Liverpool kommunes bygningskomité nylig ga klarsignal for ”nye Anfield” ble saken sendt til visestatsminister John Prescott.  Klager fra folkeopinionen på utbygging i en verneverdig og offentlig park gjør at regjeringen kan kreve en undersøkelse hvorvidt en utbygging er det riktige å gjøre.  Dersom man ikke legger fram et slikt direktiv innen en måned etter at byggetillatelsen er klar vil ballen igjen spilles tilbake til den lokale kommunen, som kan ta den endelige avgjørelsen.  Nå er det bare få dager igjen før den nevnte tidsfristen løper ut, siden LFC fikk grønt lys 30.juli.  Tidlig i neste uke får vi altså en endelig beskjed hvorvidt man fra regjeringshold har noen innvendinger om en arena med 60.000 sitteplasser i Stanley Park.

 

Hamann 31 år

Tyske Dietmar Hamann fyller i dag 31 år.  Tyskeren har vært en viktig spiller siden han kom sommeren 1999, selv om spørsmålstegn er blitt satt ved hans fremtid på Anfield siden kontrakten løper ut etter denne sesongen.  Vi gratulerer!