Spillerbørs Liverpool-Porto

Vi har sett nærmere på de 18 spillerne som var i aksjon mot Porto, hvor de røde tapte etter et sent baklengsmål i en jevn kamp.

Jerzy Dudek 6 – En nokså rolig dag på jobben i en heller sjansefattig kamp.  God på streken, virker ikke like trygg ute i feltet.  Duellen med Chris Kirkland om hvem som skal starte når sesongen begynner for alvor virker helt åpen.

 

Jamie Carragher 6+ - Liverpool gikk ut i en veldig fleksibel 5-3-2 formasjon, men Carra er ingen vingback og slet litt mot hurtige motstandere i starten.  Når man etter hvert gikk over til 4-4-2, og Jamie slapp å prøve å løpe opp gjennomspill, hadde han få problemer og var som vanlig kompromissløs i duellene.

 

Sami Hyypiä 7 – Ved siden av ungguttene Whitbread og Warnock så en tydelig hvilken pondus finnen har.  Vi tror det er vanskelig å komme utenom Sami i startoppstillingen.

 

Zak Whitbread 5 – Solgte seg et par ganger mot smarte motstandere, selv om han var uheldig på baklengsmålet da en stuss fra Hyypiä gjorde at ballen også gikk over den lyse luggen til Zak.  Kunne fått et stort øyeblikk da han fikk en mulighet inne i feltet i sluttsekundene, men keeper reddet skuddet.  Virket mer komfortabel som back, men det kan nok bli en stund til neste sjanse på førstelaget.

 

Stephen Warnock 5 – Ærlig innsats fra scouseren, men da han begynte som den venstre av tre midtstoppere ble det litt for smått og usikkert.  Han fikk heller aldri skikkelig tak på det på venstrebacken.  Trolig et godt stykke unna en fast plass på backen pr. i dag.

 

John Arne Riise 7 – John Arne hadde tatt tranen sin før Porto også.  Enten som vingback eller venstre midtbanespiller var han vel den som gikk flest ganger i offside!  Et enormt energinivå, og selv om han langt i fra traff med alt han prøvde på er det liten tvil om at formen er bra.

 

Danny Murphy 6 – Danny trakk mer inn mot midten mot Porto enn hva tilfellet var mot Celtic.  Jobber hardt, men slet med å bli særlig involvert mot ballsikre portugisere.

 

Dietmar Hamann 6 – Liverpool bruker et mer aggressivt press under Benitez, og Didi sliter av og til med farten når tempoet er så høyt som det var den første halvtimen i Toronto.  Er stødig og beholder roen, men vil det være nok for Rafa?

 

Steven Gerrard 7 – Et høyt energinivå på kapteinen som var både disiplinert og bidro framover.  Har likeel fortsatt et gir eller to å gå på.

 

Michael Owen 6 – Hadde et par brukbare sjanser på headinger tidlig, men ble etter hvert mer borte og fikk aldri de små stikkerne han trives så godt med.

 

Djibril Cissé 7 – Begynte mye ute på høyrekanten, og dro seg forbi sin back ved flere anledninger.  Innleggene var bra også.  Fikk mindre plass da han etter hvert trakk lengre inn, men er alltid farlig.

 

Stephane Henchoz 6 – Solid kamp av sveitseren, verken mer eller mindre.

 

Steve Finnan 6 – Iren har ikke hatt noen bra pre-season, men dette synes vi likevel var et steg framover.  Ble med et god del framover og var bra i pasningsspillet.

 

Igor Biscan 6+ - Igor er i bra fysisk form, og hadde både avslutninger og løp inne i straffefeltet.  Fikk aldri mulighet til å dominere som han gjorde mot Celtic i møtet med en mer teknisk motstander.

 

Harry Kewell 6+ - Harry er en annen som har slitt litt under pre-season, men var en del involvert i Toronto og ga sjelden fra seg ballen.  Har imidlertid mye å gå på når det gjelder gjennombruddskraft.

 

Florent Sinama-Pongolle 6+ - 19-åringen var tent og hissig da han kom utpå i 2.omgang.  Det gjorde ham til et uromoment for motstanderens forsvar, men kunne også ha medført rødt kort da han slenge en arm mot ansiktet til en Porto-spiller.

 

Milan Baros 6 – Milan var også hissig på grøten, men bortsett fra en heading kom han aldri helt til i et kompakt forsvar.

 

Salif Diao – Fikk drøyt tyve minutter sentralt, men greide aldri å vise seg fram.