Spillerne fornøyde med ny spillestil

Kewell og Murphy fornøyde med en mer offensiv spillestil. Josemi debuterer mot Roma. Biscan får skryt av sjefen. Intervju med Gerrard.

Harry Kewell legger ikke skjul på at han liker den nye spillestilen som manager Rafael Benìtez har introdusert, og han er overbevist om at han snart vil glemme forrige sesongs skuffelser. Kewell fikk en glimrende start på sin Liverpool-karrière, men etter hvert som sesongen utviklet seg ble det lenger og lenger mellom høydepunktene. Nå ser han fram til en ny start under Rafel Benìtez: ”Det er alltid bra med en manager som ønsker at laget skal spille ball og bruke midtbanen. Denne spillestilen passer meg utmerket. Etter jul forrige sesong klarte jeg ikke helt å holde stabiliteten oppe, men nå ser jeg fram til å komme i gang igjen under den nye manageren. Jeg kan ikke sette fingeren på nøyaktig hva som gikk galt forrige sesong. Hvis det var tilfellet, ville jeg gjort noe med det med en gang. For øyeblikket føler jeg meg imidlertid i veldig fin form. Forhåpentligvis vil det gi utslag ute på banen. Det kommer til å bli en lang sesong. Vi har en stor spillerstall, og alle spillerne må prestere i de kampene de spiller. Hvis alle gjør jobben sin, er det ingen grenser for langt vi kan komme.”

 

I likhet med sin australske lagkamerat, skryter også Danny Murphy av den nye og mer offensive spillestilen som Rafael Benìtez har innført: ”Den nye manageren har gitt alle spillerne et løft. Treningsmetodene er annerledes, og bare det i seg selv er positivt, for da lærer vi nye metoder og taktikker. Han får oss til å prøve ut forskjellige ting. Det er for eksempel mer fokus på taktikk. Vi har trent mye på angrepsfotball, bruke flankene og terpe på avslutninger. Han er en type som vil at vi skal uttrykke oss og gå ut for å vinne kamper. Det handler om å finne den balansen som vi kanskje har manglet de siste sesongene. Gérard Houllier var nok litt mer forsiktig. Det er ikke negativt ment overfor ham, for alle managere har sine egne metoder. Hovedsaken er at vi er positive. Muligens var vi klare for en forandring, for noe litt annerledes, og jeg føler at dette har virket allerede. Det er en fin stemning i troppen - en litt annerledes atmosfære.”

 

 

Josemi klar for debut i natt

Liverpool-manager Rafel Benìtez avslører at nyinnkjøpte Josemi kommer til å gjøre sin Liverpool-debut når man i natt møter Roma i New Jersey i den siste kampen av sommerens Amerika-turné. Den spanske forsvarsspilleren har imponert på trening og begynner så smått å bli kampklar. ”Josemi har trent godt og kommer til å spille mot Roma – sannsynligvis bare 45 minutter,” sa Benìtez.

 

 

Rafa-skryt til Biscan

En av de store overraskelsene under sommernes treningskamper har vært Igor Biscans spill på midtbanen. Kroaten har de siste sesongene hovedsakelig blitt brukt på midtstopperplass, uten å ha overbevist Liverpool-fansen om at han er en mann å satse på i den rollen. Liverpools nye manager har nå bestemt seg for å gi ham en sjanse i den posisjonen han opprinnelig hadde da Liverpool hentet ham inn for store penger for fire år siden. ”Jeg gir spillerne sjansen til å spille fotball og sloss for en plass på laget. Jeg synes Igor har gjort det bra, og han er etter min mening bedre som midtbanespiller enn som stopper. Han er sterk og jobber hardt. Jeg er fornøyd med oppholdet i Amerika, og vi har fått trent veldig bra. Vi spilte glimrende i den første kampen mot Celtic, og vi spilte til tider meget godt også i den neste kampen mot Porto.” Om presset i en storklubb som Liverpool sier han følgende: ”Alle storklubber har et press på seg, men det kan man ikke gå rundt å tenke på. Man må bare gjøre så godt man kan og forsøke å vinne neste kamp. Vanligvis vil jeg si at målet er å vinne neste kamp, og deretter vinne neste kamp etter der igjen. Hvis vi fortsetter å trene hardt og lærer å forstå hverandre raskt, kanskje vi vil komme til å vinne mange kamper.”

 

 

Optimistisk Gerrard snakker ut

Liverpoolfc.tv har intervjuet Liverpools lagkaptein Steven Gerrard i USA, og midtbanejuvelen snakker om oppholdet i Amerika, hans forhåpninger til den nye sesongen, de nye spillerne og forholdet til Rafael Benìtez.

 

-Hvordan har du opplevd Amerika-turnéen hittil?

Det har vært veldig positivt. Det viktigste med slike pre-season-turnéer er at vi kommer i form. Treningene har vært bra og spillerne har likt opplegget, selv om det er veldig tøft.

 

-Har denne turnéen vært forskjellig fra hva du har vært med på tidligere?

Den er annerledes fordi vi aldri har vært i Amerika før og fordi dette er første gang vi jobber med det nye trenerteamet.

 

-Hvordan likte du New York-turen på lørdag?

Det var fint med en fridag etter all den tøffe treninga og kampene. Vi bare shoppet litt og slappet av.

 

-Har dere nå blitt bedre kjent med den nye trenerstaben?

Når nye folk komme rinn, er det viktig at alle blir kjent med hverandre. Vi har tilbragt mye tid sammen på treningsfeltet, og vi har også bodd sammen på hotellet. Vi begynner å bli bedre kjent, og kjemien ser ut til å fungere utmerket.

 

-Hvordan er moralen i laget nå?

Den er veldig god, og det har den alltid vært. Det å ha en god lagånd er veldig viktig, og alle gutta gleder seg til den nye sesongen. Vi går i riktig retning, og forhåpentligvis kan vi snart gjøre forrige sesongs skuffelser til skamme. Det vil ta til å venne seg til de nye metodene manageren har brakt inn, men vi prøver alle å lære så fort som mulig.

 

-Hva med din egen rolle i garderoben?

Manageren har fortalt meg at han fortsatt vil ha meg som en leder, men han mener også at jeg fortsatt har mye å lære, noe jeg også mener selv. Jeg er fortsatt bare 24, så jeg er ennå ung og kan lære mye dersom jeg hører på manageren og gjør det han ber meg om.

 

-Hva må til for at Liverpool skal kunne kjempe om ligatittelen igjen?

Først og fremst må vi fungere bedre som et lag. Vi må jobbe hardere for hverandre. Vi må også bli bedre taktisk og mer stabile. Men bare det jeg har sett på trening i sommer viser at vi har ting på gang som vi har savnet de siste 5-6 årene. Forhåpentligvis vil alle gutta vise den samme sulten gjennom hele sesongen.

 

-Er det realistisk for fansen å tro på ligagull denne sesongen?

Med den fantastiske historien klubben har, vil fansen alltid ha slike forventninger. Spesielt nå som vi har fått ny manager og nye spillere, vil forventningene være ekstra store. Vi er alle klare over hva som forventes av oss, og spillerne føler det på samme måte. Vi tar én kamp om gangen, og forhåpentligvis vil vi gjøre en god sesong. Det nærmeste jeg har kommet å vinne ligaen er da vi kom på andreplass, men selv da var vi et stykke unna. Det har vært frustrerende, men denne sesongen føler jeg at vi kan komme mye nærmere.

 

-Hvor mye betyr det å komme med i Champions League igjen?

Jeg la ikke skjul på at det var noe jeg ønsket veldig sterkt forrige sesong. Det er der klubben hører hjemme. Det er der alle spillerne ønsker å være med, og nå er det opp til oss å sørge for at vi kommer langt i turneringen.

 

-Hvordan har de nye spillerne funnet seg til rette?

Veldig bra. Jeg har ikke sett så mye av Josemi ennå, for han kom for bare tre eller fire dager siden, men han virker som en veldig bra spiller. Cissé har allerede begynt å score mål for oss, og jeg er sikker på at han kommer til å skape store problemer for lagene vi møter framover.

 

-Er du fortsatt bekymret for at klubben mangler bredde i stallen ettersom bare to nye spillere er hentet inn?

Nei, egentlig ikke. Vi hadde en bra stall før vi hentet inn de nye spillerne, og med Josemi og Cissé kan det bare bli bedre. Jeg har snakket med manageren om situasjonen, og han har sagt at dersom den rette spilleren blir tilgjengelig på markedet, vil han handle, noe som er gode nyheter for oss alle.