St. Michael håper historien gjentar seg

Michael Owen har scoret flere mål mot morgendagens motstander Newcastle enn noe annet lag. 30 år siden Thommo slo igjennom mot ”skjærene”. Foy og Kelly uttatt til landslag. Bob Paisley RIP.

Tre måneder siden siste Owen-scoring

Michael Owen har scoret 13 mål på ni kamper mot Newcastle, inkludert to hattrick.  Han kan ikke vise til en lignende suksess mot noen annen klubb.  En ny fulltreffer når de røde tar imot ”skjærene” til kamp i FA-Cupens 4.runde i morgen vil være svært kjærkomment for 24-åringen.  Hans siste scoring var nemlig 25.oktober mot Leeds.  Owen er en type som gjerne trenger noen kamper for å komme i form etter skader, men hans innsats mot Wolverhampton i midtuka var oppløftene.  Michael er to scoringer unna å ha gjort 150 mål for Liverpool FC.  Han vil bli den åttende spilleren i klubbens historie som greier en slik milepel.

 

Da Thommo temmet Supermac

Det er snart 30 år siden Liverpool banket Newcastle med 3-0 i finalen i FA-Cupen.  Det er en kamp som vil bli husket som Bill Shanklys siste som manager for de helrøde, men også fordi en mager 20-åring kneblet spilleren som hadde skapt de største overskriftene før kampen.  Malcolm MacDonald var superhelt og toppscorer for de sorte og hvite, men den ferske midtstopperen Phil Thompson tok fullstendig luven fra den hjulbente målmaskinen og scouseren var for alvor etablert på det laget han selv hadde fulgt som guttunge.  I morgen vil Thommo stå på sidelinjen i karakteristisk stil når Liverpool igjen skal prøve å sette Newcastle på plass i FA-Cupen:  - Newcastle hadde hatt en meget god periode den gangen og det var mange som trodde de ville vinne FA-Cupen.  Malcolm MacDonald fortalte alle som var interessert hva han skulle gjøre med denne tynne nummer fire hos Liverpool.  Det var veldig jevnt fram til pause, men i 2.omgang tok vi fullstendig kontroll.  Vi spilte glimrende fotball.  Det sluttet 3-0, men kunne ha blitt både fem og seks.  Det var en fantastisk laginnsats, og det var svært hyggelig at han(MacDonald) bare fikk løsnet to skudd under hele kampen.  Det ene var ti meter utenfor, og det andre var femten meter over tverrliggeren!  Totalt sett var det en stor opplevelse og det å bli utnevnt til banens beste både i flere aviser og på fjernsyn gjorde det til et vidunderlig øyeblikk for meg. 

 

Nyheter om juniorene

18-år gamle Robbie Foy er tatt ut til en treningsleir for Skottland U21, med tanke på det neste EM.  Trener Rainer Bonhof har tatt ut 29 spillere som skal møte førstkommende tirsdag i Glasgow.

Irland U17 spiller i perioden 3-6/2 tre treningskamper på Kanariøyene.  Det er mot Italia, Spania og et lokalt lag.  Liverpools John Paul Kelly er tatt ut i troppen.

Liverpool U19 spiller på lørdag hjemme mot Manchester United.  Elevene til John Owens har rykket opp på 2.plass på tabellen, etter Manchester City, etter fem strake seire.

Liverpool U17 tar imot Blackburn på akademiet.  Jordan Holmes vil ikke være aktuell siden han starter en suspensjon som vil gi ham karantene inntil førstelaget har fått spilt tre kamper.

 

85 år siden Paisley ble født

Det er i dag 85 år siden Bob Paisley ble født.  Han var i Liverpool FC fra 1939 til 1983 som spiller, trener og manager.  Han vil i første rekke bli husket for den unike suksessen han oppnådde i ni sesonger som manager på Anfield.  Med den trivelige Bob i førersetet vant de røde seks ligamesterskap, tre ganger serievinnercupen, tre ganger i ligacupen, samt en triumf i UEFA-Cupen.  Paisley ble kåret til Årets Manager ved seks anledninger.  I 1996 gikk han dessverre så alt for tidlig bort etter lang tids sykdom, 77 år gammel.

Rest in peace, Bob.