Start for viktig CL-sesong

Liverpool starter gruppespillet i CL i kveld, og Rafael Benitez mener at suksess ute i Europa bl.a. kan holde på Steven Gerrard. Slik spiller Monaco. Liverpool ranket som nr.7 i Europa.

- Ny mentalitet kreves mot Monaco

Rafael Benitez mener at kamper i Champions League vil bli annerledes enn hva spillerne opplever til daglig i Premier League, og at deres mentalitet også må være forskjellig:  - Du må alltid ha en annen tankegang i Champions League.  Vi sier gjerne at du må ”change the chip”, slik som i en datamaskin.  Du må ha en annen mentalitet og du må være i stand til å kontrollere det presset som oppstår.  Det er den eneste måten hvis spillere skal løfte seg på det høyeste nivået. 

- Jeg tenker ikke på hvor langt vi kan komme i Champions League, men bare på hvordan vi skal spille neste kamp.  Det er viktig å vinne den første hjemmekampen, hvis du vinner.  Hvis du skulle tape må en ikke bekymre seg.  Det sier seg selv at det vil være bedre for oss og supporterne dersom vi vinner, men dersom det ikke skulle skje vil det ikke være verdens ende siden vi har fem kamper igjen å rette det opp på.  Det som er viktig er at vi oppnår nok poeng til å kvalifisere oss for videre spill.

- Det kan være at det blir gjort noen forandringer på laget.  Vi hadde en god trening i dag(tirsdag), og alle spillerne trente hardt fordi at de ønsker å spille.

Liverpool manager vil ikke prate for mye om hva som ligger i fremtiden, men han legger likevel ikke skjul på at gode resultater i årets Champions League vil være viktig for klubben.  Det kan også bli avgjørende for om man greier å beholde vår beste spiller, Steven Gerrard.  – Jeg er fullstendig klar over kvalitetene til Steven.  Han er en fantastisk midtbanespiller, en av de beste i Europa.  Folk undrer seg kanskje om alle ryktene i sommer har påvirket ham, men hvis det har hatt noen innvirkning på hans spill så må det gjerne fortsette på samme måte.  Du kan bare se på hvordan han leder laget for å forstå at Liverpool står fremst i hans tankegang.  Det er viktig at vi kan komme så langt som mulig i Champions League, både i forhold til denne klubbens tradisjoner men også fordi det vil bidra til at våre beste spillere er fornøyde.  Hvis vi gjør vår jobb skikkelig vil det være letter å beholde våre beste folk, og å kunne hente inn nye og gode spillere.

Liverpool-Monaco har avspark kl 20.45 i kveld, og blir sendt direkte på TV3.  Liverpool.no vil oppdatere fortløpende, med fyldige rapporter ved pause og slutt, samt spillervurdering kort tid etter kampslutt.  Du kan også få alt det viktigste ved å abonnere på vår SMS-tjeneste.

 

Svekket og defensivt Monaco?

Monaco var finalist i forrige sesongs Champions League, og borger for kvalitet.  Det er imidlertid vel dokumentert at nøkkelspillere som kapteinen Giuly, toppscoreren Prso, Morientes og Rothen er blant de spillerne som har forlatt skuta.  To av de mest profilerte nyervervelsene, angriperne Javier Cevanton og Javier Saviola, er dessuten uaktuelle p.g.a. skade og suspensjon.  De har imidlertid fortsatt et spennende angrepspar i Mohamed Kallon fra Sierra Leone, og stortalentet Sheydi Adebayor fra Togo.  I tillegg har de to av Frankrikes mest lovende forsvarere i Sébastien Squillacci og Patrice Evra.  Franske aviser antyder at Monaco kan komme til å benytte et tilnærmet 5-3-2 system på Anfield, og hvor bl.a. svenske Pontus Farnerud får en rolle på midtbanen.  Dette kan være en sannsynlig startoppstilling:  Roma - Maicon, Squillaci, Rodriguez, Givet, Evra - Perez, Zykos, P. Farnerud - Kallon, Adebayor.

 

Liverpool avanserer på UEFA-ranking

UEFA baserer sin klubbranking på spill i E-Cupene de siste fem sesongene.  Det betyr at Liverpool nå kan stryke 1999/00, hvor man ikke var kvalifisert for spill.  Ved inngangen til den femte sesongen har de røde dermed avansert til 7.plass på rankingen.  Hvis en skulle greie å holde den posisjonen gjennom 2004/05 vil man altså bli blant de åtte toppseedede lagene dersom man skulle greie å kvalifisere seg til Mesterligaen også neste år.
De lagene som nå ligger foran er Real Madrid, Valencia, Barcelona, Manchester United, Milan og årets gruppemotstander Deportivo La Coruna.  På plassene bak Liverpool følger for øvrig Inter, Porto, Bayern Munchen og Arsenal.  Av Liverpools øvrige motstandere i gruppa A er Monaca plassert som nr. 39 og Olympiakos som nr. 48.