Statsminister i forhandlinger

Thailands styrtrike statsminister Thaksin Shinawatra er i samtaler med de røde om oppkjøp av deler av klubben, melder Reuters. Milliardæren kommer antagelig til å ta med flere investorer fra det thailandske næringslivet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er Thailands statsminister Thaksin Shinawatra i forhandlinger med Liverpool FC om å kjøpe en andel av aksjene i klubben.

- Vi er i samtaler, og statsministeren mener alvor med dette. Men det er ingen avgjørelse ennå. Alt avhenger av forhandlingene sier Thawatchai Satchakul til Reuters. Thawatchai er sjef for Thailands landslag, og fungerte som rådgiver da Thaksin i fjor forsøkte å kjøpe opp Fulham.

 

I februar ble det kjent at statsministeren, som er blitt milliardær gjennom sine interesser i telekommunikasjon, avslørte sitt ønske om å kjøpe Liverpool etter at Fulham-oppkjøpet mislyktes.

 

- Intensjonene våre er de samme som for seks måneder siden, da vi forhandlet med Fulham. Nå er det Liverpool vi snakker med, sier Thawatchai.

 

Liverpools styreformann David Moores (bildet) eier 51 % aksjene i Liverpool, og de har en antatt verdi på £40M. Familien Moores har gjennom årene bygget opp gigantkonsernet Littlewoods, og har kontrollert Liverpool i 50 år.

 

Thawatchai opplyser videre at dersom partene blir enige, kommer trolig flere investorer til å komme inn i bildet.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å spørre andre til å bli med. Det er rimelig å tro at Chareon til ta del siden han allerede støtter sportsaktiviteter her, sier han og refererer til thailandske nærlingslivstoppen Charoen Sirivadhanabhakdi.

 

Thaksins formue er ansatt å være på $1 milliard og familien kontrollerer thailands største telekommunikasjonsfirma, Shin Corp, med interesseområder innen trådløs kommunikasjon fra satellitt til internett og media. Firmaet kontrollerer og ITV, Thailands tredje mest populære tv-kanal.

 

Charon er hovedaksjonær i det thailandske ølbryggeriet Thai, som selger det meget populære ølet Chang og flere ulike merker whisky som Mekong og Saeng Som. Fortjenesten ligger på omkring $250M per år.

(£1=12,562 NOK, $1=6,996 NOK)