Stephane til Manchester?

Henchoz linkes til Manchester City. Benitez åpner for at Steven Gerrard spiller på lørdag. Comeback dato for Antonio Nunez. Uenighet om Liverpools unggutter.

Midtstopper først ut

Liverpool Daily Post skriver i dag at Manchester City er favoritter til å sikre seg Stephane Henchoz, og at en overgang kan finne sted allerede i januar.  Ifølge avisa ønsket Kevin Keegan seg sveitseren allerede i sommer, men at man da ikke var villig til å betale overgangssummen på £1M som Liverpool forlangte.  30-åringen har under Rafael Benitez kun spilt i Carling Cup og kvalifisering til Champions League, og er åpenbart ikke med i spanjolens fremtidsplaner.  Kontrakten til Stephane løper ut etter denne sesongen, og Liverpool kan være villig til å la ham gå fri når transfervinduet åpnes i januar og samtidig spare lønnsutgifter på en spiller såpass langt unna førstelaget.  Everton har tidligere også vært interessert i den stødige sveitseren, men synes nå å lete andre steder etter forsterkninger i midtforsvaret og vurderer bl.a. Brede Hangeland hos Viking. 

 

Gerrard og Nunez på vei tilbake

En vellykket omgang på reservelaget mot Wolverhampton på mandag har sørget for at Steven Gerrard kan være tilbake på førstelaget igjen når man tar turen til Riverside førstkommende lørdag.  Manager Rafael Benitez bekrefter at kapteinen trolig gjør sitt comeback etter bruddet i foten mot Middlesbrough:  - Steven hadde en røntgenundersøkelse før reservelagskampen, bare for å få det bekreftet at skaden nå er leget.  Han slår pasninger og skyter uten noen problemer og hvis han fortsatt kan trene for fullt resten av uka vil han ha en god sjanse til å spille mot Middlesbrough.

- Det er et løft for alle i klubben å ha Steven Gerrard tilbake, og det vil også bli viktig for laget når Antonio Nunez også er klar.  Alle vet hvilken fantastisk spiller Gerrard er, og Nunez kan gi oss flere alternativer på høyresiden som igjen gjør at vi kan benytte Steve Finnan og Luis Garcia i andre posisjoner.

- Reservelagskampen kom for tidlig for Nunez, selv om han nå trener sammen med resten av førstelagstroppen.

En skal ha blinket ut reservelagskampen mot Leeds, torsdag 25.november, som comeback dato for Antonio Nunez.

 

Warnock og Whitbread verdsettes høyest

På forsiden av liverpool.no har det et par dager ligget ute en avstemning om hvilke av klubbens unggutter man tror har best mulighet til å bryte igjennom på førstelaget.  Lokalavisa Liverpool Echo har på sine sider hatt en lignende meningsmåling.  Den eneste forskjellen er at sistnevnte også har med Florent Sinama-Pongolle på sin avstemning, mens vi her kun har tatt med unge spillere med en fortid fra Liverpools egen junioravdeling.  Interessant nok er resultatene ganske så forskjellige.

Leserne av Liverpool Echo tror at Zak Whitbread har den største fremtiden på Anfield, noe 38,7% har gitt lyd for.  På liverpool.no får amerikaneren dårligst oppslutning sammen med Richie Partridge.  En Partridge som kommer nærmest Whitbread i Echo med 17,4%.  Stephen Warnock og Neil Mellor får mest støtte hos oss, mens de altså har langt mindre tillit i lokalavisen.

Liverpool.no:  Warnock 35%, Mellor 29%, Potter 12%, Welsh 8%, Whitbread 6%, Partridge 6%.

Liverpool Echo:  Whitbread 38,7%, Partridge 17,4%, Mellor 14,7%, Warnock 10,1%, Potter 9,1%, Welsh 5,4%, Sinama-Pongolle 4,6%.