Stevie G foran skjema

Gerrard og Nuñez kan være tilbake om tre uker. ”Pongo” ønsker seg vekk. Benitez advarer mot Deportivo. Josemi suspendert mot Charlton. Alonso om Fulham-kampen. Diouf utestengt i minst seks mnd.

Det var forventet at Steven Gerrard kom til å være ute i to måneder etter bruddet han pådro seg i foten mot Manchester United, men kan nå gjøre comeback mot Birmingham 6.november.

- Steven kan være tilbake etter bare seks uker, og ikke åtte, slik vi fryktet. Så det er gode nyheter. Steven og Antonio Nuñez er kanskje tre uker unna. Det avhenger av spillerne og smerteterskelen deres. Å få dem tilbake i troppen vil være som å få to nye spillere, uttaler Benitez.

 

Gerrard håper på en tidlig retur, og har tatt i bruk moderne teknologi.

- Jeg håper å være tilbake tidligere enn folk har trodd. Jeg benytter en maskin i huset mitt to ganger daglig under rekonvalesensen.

 

Pongolle ønsker seg vekk

I mangel på spilletid på førstelaget ønsker Florent Sinama-Pongolle å forlate klubben.

- Jeg spiller ikke og jeg har spurt om å dra. Alt jeg ønsker er å spille. Benitez vil ikke at jeg skal reise, så jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Faktumet at han ikke tillater meg å dra må bety at han har tro på meg. Det er fint hvis jeg får sjansen. Det er ikke enkelt å ta en plass på laget, spesielt i en klubb som Liverpool. Men alt jeg kan gjøre er å fortsette med å jobbe. Jeg er fremdeles ung, men behøver å spille.

 

Benitez advarer mot Deportivo

Deportivo La Coruña varmet opp til tirsdagens Champions League-oppgjør på Anfield ved å ta sin første hjemmeseier i serien for sesongen. Getafe ble beseiret 2-1 etter scoringer av Sergio og Victor. Diego Tristan gjorde comeback etter å ha vært ute siden sesongstarten, mens Mauro Silva nå er helt spilleklar etter en strukket leggmuskel. Javier Iruretas mannskap ligger åtte poeng bak serieleder Barcelona, men har blant annet vunnet mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Fjorårets semifinalister i Champions League har så langt skuffet i årets turnering med kun uavgjort hjemme mot Olympiacos og tap borte for Monaco. Deportivo har et erfarent lag. Rafael Benitez kjenner godt til spillerne Juan Carlos Valeron, Mauro Silva, Diego Tristan, Enrique Romero, Cesar og kapteinen Fran, og en undervurdering kommer ikke på tale.

- Problemet er at de nesten har hatt de samme spillerne og den samme manageren i syv år. Det er vanskelig hvis man ikke endrer mye. De har et veldig godt lag, men har ikke spilt så bra i de siste, fordi to eller tre viktige spillere har vært skadet, som Mauro Silva og Aldo Duscher. De spiller et kombinasjonsspill, to mot en, tre mot to, men kan også spille langt på Alberto Luque på venstre, som er hurtig.

 

Josemi suspendert mot Charlton

Josemi pådro seg to gule kort og dermed rødt kort i gårsdagens kamp mot Fulham, og med de nye reglene om at suspensjoner for røde kort nå trer i kraft umiddelbart må spanjolen stå over mot Charlton førstkommende lørdag. Deretter er backen spilleklar igjen, fordi to gule kort i samme kamp gir fremdeles en kamps karantene.

 

Alonso om Fulham-kampen

Xabi Alonso kom inn i pausen på Craven Cottage, og innbyttet var en av grunnene til at de røde klarte å snu 0-2 til seier 4-2. Spilleren ble kåret til Liverpools beste her på liverpool.no, og spanjolen hadde følgende å si etter kampen.

- Det var veldig viktig for å oss å få vår første borteseier. Det ble komplisert på den måten at vi slapp inn to mål i første omgang, men ga svar på tiltale etter pausen, fikk et tidlig mål som vi kunne bygge videre på.

 

Diouf utestengt

El Hadji Diouf, som er utlånt til Bolton denne sesongen, hadde fullført en fire kampers karantene og skulle ha gjort comeback for Senegal forrige søndag. Men før landslagets avreise til VM-kvalifiseringskampen mot Liberia ble 23-åringen kastet ut av troppen etter at han tilbrakte mesteparten av fredagskvelden på en nattklubb i Dakar. Nå har det senegalesiske fotballforbundet utestengt ”The Serial Killer” i minst seks måneder fra landslaget. Endelig dato for når karantenen utløper vil bli annonsert senere. Senegals neste VM-kvalifiseringskamp er også mot Liberia i mars, like etter at seksmånedessperioden slutter, men Diouf vil definitivt gå glipp av privatlandskampen mot Algerie 17.november.

 

Kritiske til omleggingen av Academy League

Foran 2004/05-sesongen gikk man over fra en inndeling i U19/U17-lag til U18/U16-lag i Academy League. På U18-laget kan det i tillegg benyttes fire U19-spillere, tre utespillere og en keeper, samtidig på banen. Frank Skelly, en av direktørene ved Liverpools akademi, er imidlertid skeptisk til endringen.

- Det ville gitt mer mening å ha en serie for U18 og en for U21. Det var slik vi hadde det tidligere i Lancashire League, og det fungerte bra. Det systemet ga guttene et ekstra år til å utvikle seg mentalt og fysisk. Jeg tror at avgjørelsen om å redusere ligaen til en aldersgruppe heller var finansielt begrunnet enn fotballmessig. Flere av klubbene i Nationwide trakk seg da tv-avtalen kollapset. De holdt Akademi-status i tro om at de ville motta tv-penger, og nå er det disse klubbene som har støttet en forandring, basert på at de ikke har råd. For noen 18-åringer kommer reservelagsfotballen for tidlig. Nå må vi ta avgjørelser om deres framtid tidligere, noe som ikke er ideelt.