Stor blest rundt Stevie G

Få spillere er mer omtalt før EM braker løs. Vegard Heggem roser David Moores. Ny fotballkanal. Klubbkolleger og konkurrenter.

Steven Gerrard er en av de desidert mest omtalte spillerne fire dager før EM starter i Portugal. Skryt hagler inn fra alle kanter og legger et press på spilleren som noen knapt kan misunne ham. Den siste til å skryte Stevie G opp skyene, er Vladimir Smicer.

- Alle i England vet hvor god han er, men jeg er ikke så sikker på at folk for øvrig er klar over det. Det vil de bli nå. Den eneste grunnen til at det ikke har skjedd før, er at Liverpool ikke spilte i Champions League sist sesong, sier Smicer.

- Hvis mitt lag møter England på et eller annet tidspunkt, vet iallfall jeg at ikke vil se fram til å spille mot ham, tillegger tsjekkeren.

Av andre som de siste dagene har spådd Steven Gerrard som en av EM-ets sentrale skikkelser, nevner vi klubb- og landslagskollega Michael Owen, eks England-spiller Russell Osman, Liverpool-legenden Peter Beardsley, avtroppende Liverpool-manager Gérard Houllier og Frankrike og Arsenals Patrick Vieria.

 

Klubbkolleger og konkurrenter

Tsjekkias landslagssjef, Josef Csaplar, sier at de to Liverpool-spillerne Vladimir Smicer og Milan Baros må belage seg på å konkurrere om spissplassen ved siden av Jan Koller.

- Baros er best ved raske angrep og Smicer i de mer seine, oppbyggende angrepene, sier Csaplar, som antyder at Baros vil passe best og dermed starte kampen mot Nederland.

 

Heggem-ros til David Moores

Vegard Heggem nyter nå sitt nye liv som laksevald-forvalter i Rennebu. I et intervju med Adresseavisen lørdag, snakker han blant annet om sitt visittkort, hvor han titulerer seg som «Bonde» og «Chairman». Det siste, forteller han, har sin bakgrunn fra tiden i Liverpool.

- David Moores, Liverpools chairman, blir i klubben aldri omtalt som noe annet enn «Mr. Chairman». Moores er både en av Europas rikeste menn og en gentleman og hedersmann i én og samme person. Siden jeg faktisk er «chairman» som styreleder i Aunan AS (Heggems selskap, liverpool.nos anm.), og har høye tanker om Moores, står det chairman i tillegg til bonde på kortet mitt, forteller et av Norges største fotballtalenter gjennom tidene.

 

Ny fotballkanal

Viasat 2 skal fra 1. august bli en ren fotballkanal, med opptil 500 sendte kamper i året, skriver TV3.dk. FA-cup og Englands hjemmekamper er blant kampene som vil bli sendt på Viasat 2. Champions League skal fortsatt sendes på TV3.

 

Ryktebørsen

Norwich City skal være interessert i å inngå en langtidskontrakt med Florent Sinama-Pongolle. På Anfield venter tøff konkurranse fra Milan Baros, Michael Owen og Dijbril Cisse for 20-åringen.