Straffeskytter Owen fra start

Michael Owen ønsket at sesongen skulle slutte, men spiller i kveld. Steve Finnan trolig ute mot Portsmouth. Toppklubbene boikotter VM for klubblag.

Owen føler ikke presset

Michael Owen har scoret på 13 av 23 straffespark under sin karriere i Liverpool.  På de 20 siste har han brent halvparten, og altså i de to siste forsøkene mot Portsmouth og Southampton.  24-åringen innrømmer at han etter missen mot Portsmouth i FA-Cupen så var han langt nede:  - Jeg har aldri hatt noen verre dag i min karriere.  Jeg var så langt nede at jeg ønsket sesongen kunne ha sluttet der og da.  Jeg husker at jeg tenkte og håpet at noen kunne gi oss den fjerdeplassen og vi kunne bli ferdig med det.

- Det er ingenting som kan sammenlignes med å ta straffe i en kamp.  Før kampen i Portsmouth hadde jeg tatt dusinvis med straffer på trening, og jeg må ha scoret hundre uten å misse.  Jeg trodde virkelig at jeg ikke var i stand til å brenne ei straffe den uka, og en tenker hva skjer?

- Angående presset vil det alltid være et press en legger på seg til å prestere, men det er noe som driver en og som ikke er noe en ikke kan bære.  Helt fra starten av mitt fotballiv har jeg alltid følt meg fri og glad i det jeg driver på med, og aldri følt noe press.  Slik er livet for en fotballspiller.  Jeg er besatt av å spille for Liverpool, og å score mål.  En kan kanskje se på det som et press, men det er ikke slik jeg ser det.  Jeg ser på det som en glede.

Gérard Houllier har igjen bekreftet foran kveldens kamp mot Portsmouth at Owen vil fortsette å ta lagets straffer, ”dersom han selv ønsker det”.  Manageren bekrefter også at spissen spiller fra start på Anfield.

 

Finnan fortsatt ute

Gérard Houllier sa på gårsdagens pressekonferanse at Steve Finnan høyst sannsynlig ikke blir klar til kveldens kamp mot Portsmouth, men at høyrebacken bør være friskmeldt til neste oppgjør mot Wolverhampton.  Det gjør at Houllier igjen må rokkere på sin opprinnelige forsvarsfirer, og kanskje kan det være tid for at John Arne Riise får starte på venstrebacken igjen?

Behandlingsrommet på Melwood er igjen blitt mer folksomt de siste ukene, ettersom flere spillere nå sliter med skader.  Bruno Cheyrou er fortsatt ute med den ankelskaden som han slo opp på oppvarmingen i Southampton, og Anthony Le Tallec er heller ikke aktuell.  Vladimir Smicer skal være skadefri igjen, men behøver et par uker på å trene seg tilbake til kampform.  Chris Kirkland og Salif Diao er to til som sliter med langvarige skader.

Avspark for Liverpool v Portsmouth er kl 21:00, og vi følger kampen her på liverpool.no.  Du vil også få alle de viktigste opplysningene ved å abonnere på vår SMS-tjeneste.

 

G-14 sier nei til VM for klubblag

FIFA har planer om å gjenoppta VM for klubblag, hvor vinnerne av kamper mellom representanter fra de andre verdensdelene vil møte toppklubber fra Europa og Sør-Amerika.  Gjennom en uttalelse fra Bayern Munchen og Karl-Heinz Rummenigge ønsker imidlertid ikke G-14 å bli med på et slikt opplegg, i en allerede velfylt terminliste:  - Vi er fornøyd med de turneringer som nå spilles, og har ikke noe ønske om å utvide terminlisten ytterligere.  Ingen klubber fra G-14 vil delta en denne turneringen som FIFA legger opp til.  Vi nekter å spille i VM for klubblag.

G14 er også blitt enige om å jobbe videre med å få kompensasjoner fra FIFA og UEFA for spillere som blir frigitt til landskamper.  Klubbene vurderer å gå rettens vei for å få denne igjennom.