Thailand-avtale klar om 4-8 uker?

Thailand får tildelt to plasser i styret. Parry bekrefter at Cissé ankommer 1.juli og at et Gerrard-salg er uaktuelt. EM i fare for Smicer. Damiano ut – Lee og Rush fortsetter trolig. Heskey enig i Houlliers avgang.

- 90% sjanse for en avtale

Thailand har sikret seg to plasser i styret som en del av budet på 30% av aksjene i Liverpool FC, melder visehandelsminister Pongsak Raktapongpisal etter besøket på Merseyside. Kun juridiske og finansielle formaliteter gjenstår, og en avtale kan underskrives i løpet av fire til åtte uker hvis ingen andre problemer oppstår.

- Vi har kommet til en enighet på alle punkter. I øyeblikket venter vi på en godkjennelse av selskapet når det gjelder likviditeten etc, noe som kan ta fire til åtte uker. Vi kan si at sjansen for å kjøpe er 90%.  Styret i Liverpool vil gi oss makt i forhold til antall aksjer.  Jeg tror selskapet vil sende to representanter til styret. Minst to plasser.

 

Midlene til investeringen skal ifølge BBC komme fra et nytt selskap som blir opprettet under det thailandske sportsdepartementet. Men de nye investorene kommer ikke til å involvere seg i utnevnelsen av ny manager.

- Det er et internt anliggende for klubben. Vi skal ikke blande oss inn, sier han.

 

Vi understreker at det foreløpig ikke har kommet noen offisielle uttalelser fra Liverpool FC om dette.

 

Cissé ankommer 1.juli

Rick Parry bekrefter at Djibril Cissé formelt blir Liverpool-spiller 1.juli, og avfeier dermed alle spekulasjoner om at avtalen skrinlegges etter Gerard Houlliers avgang.

- Cissé er en veldig spennende spiller med god scoringsstatistikk. Han har fart og kraft og alle de kvaliteter en moderne spiss behøver. Han er god for 20 scoringer per sesong. Jeg tror ikke vi kunne ha tatt avgjørelsen om ikke å kjøpe Cissé, fordi vi har avsluttet samarbeidet med Gerard.

 

Spilleren har skrevet en 5-års kontrakt, og overgangssummen antas å være på £14M.

 

Parry: - Gerrard er vår framtid.

Ryktene har også svirret om at Chelsea ønsker å kjøpe Steven Gerrard for £30M, men Parry avviser at det er aktuelt å selge kapteinen.

- Vi prøver å bygge et lag rundt Steven Gerrard. Han er vår framtid.

 

EM i fare for Smicer

Vladimir Smicer er tatt ut i Tsjekkias EM-tropp, men har ikke fått tatt del i forberedelsene grunnet en kneskade. I verste fall må han melde forfall til mesterskapet.

- Vi er ikke sikker på hvordan han kan trene de neste dagene. Jeg har ikke mer å fortelle om Smicer akkurat nå. Jeg ønsker ikke å dra til Portugal uten ham, men alt kan skje og det er en av grunnene til at jeg nominerte Matusovic som den 24. spilleren. Fem andre erstattere står også klare på grunn av det også, uttaler landslagssjef Karel Bruckner.

 

Damiano ut – Lee og Rush fortsetter trolig

Liverpool Daily Post melder at treneren Christian Damiano, som Gerard Houllier hentet fra Fulham forrige sommer,  forlater klubben. Selv om skjebnen til resten av trenerstaben først blir avklart når den nye manageren er på plass, er det nesten sikkert at Sammy Lee og Ian Rush blir spurt om å fortsette.

 

Heskey: - Gikk opp for ideer

Emile Heskey, som ble Houlliers siste salg, synes det var riktig at de røde avbrøt samarbeidet med Houllier.

- Han er en god manager, men han gikk opp for ideer. Liverpool trenger å være blant de to beste. Han har tatt dem langt, men han har tatt dem så langt han klarer. Ingen kan si at han ikke har gjort en god jobb, siden han vant pokaler. Den neste manageren har en tøff oppgave, men det finnes allerede noen kvalitetsspillere der, og det bør finnes noen penger til å handle inn nye spillere i sommer.