Thailand vil ha Liverpool-lotteri?

Ifølge Sunday Express vil et nasjonalt Liverpool-lotteri bli opprettet i Thailand om Thaksin Shinawatra får det som han vil. Colombiansk keeper linket. Ipswich blir neste destinasjon for Mellor og Traore?

Harry Harris i Sunday Express hevder i dag at det vil bli opprettet et nasjonalt Liverpool-lotteri i Thailand dersom Liverpools styre skulle godkjenne oppkjøpsforslaget til Thaksin Shinawatra. Han hevder også at samtalene mellom Liverpools ledelse og den thailandske statsministeren skal ha pågått i svært lang tid. Det skal være Liverpools representanter som opprettet kontakten allerede i etterkant av årsmøtet i januar, men klubben har prøvd å legge lokk på saken helt frem til nå for å få arbeidsro. Shinawatra skal også ønske å være en aktiv medeier, med fra en til tre representanter i styret alt etter hvilken kilde du velger å lytte til i dag. Sunday Express trykker også et bilde av Thaksin Shinawatra, som angivelig er tatt i går, der han spiller golf iført Liverpool-caps.

 

- Det var noen på britisk side som tok initiativ til møtene mellom klubben og statsministeren, så det er felles interesse for å få til en bindende avtale. Dette er ingen ensidig tilnærming fra vår side, skal Shinawatras talsmann Chakarpot Penkay ha uttalt til BBC Radio 5 Live i programmet Sportsweek.

 

En uttalelse som altså støtter opp om artikkelen i Sunday Express.

 

- Vi forholder oss fortsatt til Liverpool, men får vi nei derfra er det ikke bare Liverpool vi er interessert i. Vi er generelt sett ute etter å kjøpe oss inn i en engelsk fotballklubb. Thailand ønsker å være forbundet med en kvalitetsinstitusjon som Premier League. Noen andre klubber har allerede tatt kontakt med oss – og da snakker vi altså mer enn en klubb, uttalte Penkay.

 

Det er fortsatt uklart om det er Shinawatras private midler, eller statlige penger, som skal brukes til oppkjøpet, men Penkays uttalelser i går peker mer i retning av det sistnevnte.

 

- Shinawatra er milliardær. La oss si det slik – om dette var en privat avtale ville han ha vært i stand til å finansiere den. Men det er trangsynt å se det på den måten. Bruker vi offentlige midler får det thailandske folk en sjanse til å ta del i dette. En meningsmåling her borte viser at 85-90% av de spurte ønsker at vi skal kjøpe Liverpool, påstår Penkay.

 

- Vi har blitt kritisert for måten rettssystemet fungerer på, men dette er under stadig forbedring og vi vil være glade om Amnesty International foretar en full granskning i denne saken, og vil vil samarbeide med dem helt og fullt om de skulle ønske det, avslutter Penkay.

 

Houllier vil ha en ekstra keeper

Søndagsavisene i England hevder i dag at Gérard Houllier ønsker seg enda en keeper i stallen, og de peker ut colombianske Farid Mondragon som mannen Houllier har blinket seg ut. Enkelte påstår liketil at den tidligere landslagskeeperen vil ha samtaler med Merseyside-klubben i løpet av de nærmeste dagene. 32-åringen som den siste tiden har spilt for Galatasaray står for tiden uten kontrakt, og vil i tilfelle bli brukt som cover for Chris Kirkland og Jerzy Dudek. Sistnevnte blir for øvrig linket til Tyskland i de samme avisene. Colombianske Mondragon er for øvrig en eksentrisk og kontroversiell figur, som har hatt disiplinær-problemer i Tyrkia, der han blant annet ble utvist for å ha skallet ned en motspiller tidligere i sesongen. En eventuell overgang vil imidlertid kreve en arbeidstillatelse, da spilleren ikke lenger er førstevalg på Colombias landslag. 

 

Liverpool-duo linket til Ipswich

”Silly Season” har startet, og tabloidene er fulle av overgangsrykter i dag. Liverpool-duoen Djimi Traore og Neil Mellor blir således i dag linket til Ipswich Town. Manager Joe Royle skal være en stor beundrer av 21 år gamle Mellor, men det er lite trolig at Ipswich gjør noen fremstøt for å sikre seg spillerne før det er avklart om det blir spill i Premier League eller 1.divisjon neste sesong.

 

Nye Barton-rykter

Søndagsavisene bringer også nye rykter om at Liverpool snart vil begynne samtaler med Manchester City angående midtbanespilleren Joey Barton. Barton selv skal ønske en overgang til laget fra hjembyen, og Gérard Houllier skal være villig til å tilby £2 mill for spilleren.

 

Barneturnering på Anfield

I morgen kveld vil Anfield være åsted for den 26. Liverpool-Cup, en turnering som gir barn under 11 år sjansen til å spille på den berømte gressmatta. Spillere som Steven Gerrard, Robbie Fowler,  Steve McManaman og Jamie Carragher entret Anfields grønne gressteppe for første gang som deltakere i denne turneringen, der det for øvrig spilles på små baner med sjuerlag.