Thailandsavtale fastsatt?

Thailands stasminister Thaksin Shinawatra skal i følge rapportene være i ferd med å ferdigforhandle en avtale som vil sikre ham 30% av aksjene i LFC.

En talsmann for den Thailandske regjeringa hevder i dag at statsminister Thaksin Shinawatra annonserte overfor politikere i et kabinettmøte at han har oppnådd en avtale med Liverpool.

Rick Parry forventes dermed tilbake fra Thailand mot slutten av uka med en avtale han vil legge fram foran Liverpools styre. Chief Executive Parry møtte Thailands statsminister Thaksin Shinawatra i Bangkok i går, og flere aviser dra umiddelbare konklusjoner om millioninvestering i LFC. Ingenting er foreløpig klart, og klubben selv nekter å kommentere saken.

Signaler fra finanseksperter tyder imidlertid på at dette er snakk om en regelrett aksjeutvidelse, og Thaksin Shinawatra vil komme til å kjøpe 15,000 såkalte ”reserveaksjer” som tidligere har vært uten eier. Dermed går pengene direkte til klubben i stedet for at David Moores selger deler av sine aksjer. Aksjeutvidelsen fører imidlertid til at Moores som eier rundt 18,000 aksjer vil se sin prosentandel minske til 36% mens Shinawatra i tilfelle blir klubbens nest største aksjeeier med totalt 30%. Den totale aksjemengden vil dermed stige til 50,000. Styret i Liverpool FC kan velge å selge de ”nye” aksjene uten velsignelse fra øvrige aksjeeiere i et ekstraordinært årsmøte.

Den lokale entreprenøren Steve Morgan har tidligere prøvd å sikre seg kontroll i styrerommet uten hell. Morgan skal ha tilbudt å investere £50M i LFC, men hevder slaget enda ikke er tapt.
- Jeg skal vente å se hva som skjer, men det er ikke over før det er over, sier Steve Morgan til Liverpool Daily Post.

Media spekulerte voldsomt i hvor mye den faktiske summen Thaksin Shinawatra er villig å legge inn, men i følge statsministeren selv ligger tallet på rundt £60M.