U-lagene i aksjon i dag

Både U-17 og U-19 spiller kamper i dag, og begge lag kjemper om gode plasseringer i sine avdelinger. Uniteds nr.2 ble nesten bootroom boy. Lawler med minner fra Europa.

U-17 ønsker å følge opp storseieren over Crewe

Liverpool U-17 håper å bygge videre på det gode spillet i 5-0 seieren over Crewe for en uke siden, når de i dag er vertskap for Sheffied United på akademiet. Avspark i kampen er flyttet til kl.12.30 norsk tid.

 

U-17 laget ligger hele 11 poeng bak lederlagene Manchester United og Everton i sin liga, og med bare fire kamper igjen å spille er sjansene for en topplassering forduftet. Men trener Dave Shannon mener hans mannskap fortsatt har mye å spille for.

 

- Hver gang mine gutter går på banen ser vi etter tegn på framgang. Uheldigvis har vi kommet i bakleksa i ligaen i år, og det skyldes ikke minst at vi har fått en mann utvist i hele fem kamper denne sesongen, sier Shannon til Liverpools offisielle hjemmeside.

 

- Sheffield United vil bli en ny god test for guttene, fordi de spiller en direkte type fotball. Vi slo dem på bortebane, etter at begge lag måtte avslutte kampen med 10 mann. Mot lag av denne typen gjelder det å ha mot og ro til å spille fotball, og ikke bli med på deres spillestil, legger han til.

 

U-19 satser på andreplass

Liverpool U-19 har ikke gitt opp håpet om å bli nummer to i sin avdeling ennå, og reiser i dag til Stoke hvor kampstart er kl. 12.00 norsk tid. De røde har ikke sjanse til å ta igjen lederlaget Manchester City, men trener John Owens (bildet) har som mål å sikre seg posisjonen som runner up når bare fire kamper gjenstår av ligaspillet. Liverpool ligger for øyeblikket som nummer fire, og kjemper med Everton, Blackburn og Manchester United om den nevnte andreplassen.

 

Forrige helg fikk U-19 sin kamp mot Wolves utsatt på grunn av frost, men det var omtrent det samme laget som spiller i dag som på onsdag slo ut Burscough av Liverpool Senior Cup. Tidligere i sesongen vant Liverpool 3-2 over Stoke på hjemmebane, etter to mål av Jason Massie og ett av Mark Jones.

 

Uniteds nummer to ble nesten bootroom boy

Liverpools offisielle hjemmeside avslører i dag at Manchester Uniteds nye assistent-manager Walter Smith i sin tid avslo et tilbud om å bli innlemmet i Anfields berømte bootroom. Den tidligere Rangers og Everton-manageren ble nemlig tilbudt jobben som assistentmanager til Graeme Souness like etter Kenny Dalglish sin avgang som manager i 1991.

 

Smith var Souness sin assistent i Rangers, men i stedet for å reise sørover sammen med Souness ble han Rangers sin nye manager da Souey reiste til Liverpool.

 

- Graeme spurte om jeg ville bli med han til Liverpool, men jeg er først og fremst skotte, og på samme måte som Souness hadde følelser for Liverpool hadde jeg sterke følelser for Rangers. Jeg var Rangers-supporter som gutt, og kunne ikke avslå muligheten til å bli manager på Ibrox. Du kan aldri spå hva som ville ha skjedd om jeg hadde reist til Liverpool, men det var allerede en stab med mye erfaring på plass der, og de hadde på det tidspunkt hatt mye mer suksess enn det jeg kunne vise til, sier Smith.

 

Lawler om Europacupen

I et intervju med Liverpoolfc.tv i dag prater den gamle Liverpool-kjempen Chris Lawler som sine minner fra kamper ute i Europa. Blant annet nevner han en kamp mot Inter Milan der han fikk et mål annulert for offside som det mest minnerike oppgjøret hans i Europa. Han mener dette Inter-laget er det beste han noen gang har spilt mot, men nevner også Ajax som et meget godt lag fra sin tid som spiller. Lawler scorte mot dem i den berømte ”tåkekampen”, men tror ikke mange tilskuere så det målet!

 

Lawler var for øvrig også en del av trenerstaben på Anfield da klubben vant Serievinnercupen i 1984, og han husker godt Grobbelaars geleføtter i straffespark-konkurransen. Lawler vant reservelagsserien som trener det året, og Joe Fagan, som var manager for Liverpools førstelag, mente det hadde vært en god sesong for begge, siden begge vant troféer!

 

Lawler tror også at Liverpool kan være kapable til å vinne UEFA-cupen i år, og han regner fortsatt denne cupen som en sterk europeisk turnering å ta del i.