UEFA-cup datoene bekreftet

Dato og tidspunkt for møtene med Marseille i UEFA-cupen bekreftet. Owen også drapstruet. Evans støtter Houllier. Liverpools beste mot Leeds og Levski Sofia.

UEFA-cup datoer bekreftet

Liverpool FC har i ettermiddag offisielt bekreftet endelige tidspunkter for møtene med franske Olympique Marseille i 4.runde av UEFA-cupen. Den første kampen vil bli spilt på Anfield torsdag 11.mars kl.21.00 norsk tid, mens returoppgjøret i Frankrike blir spilt på Velodrome i Marseille torsdag 25.mars. Avsparkstidspunktet for returen er ennå ikke bekreftet.

Skulle Liverpool beseire det franske laget venter enten Inter Milan eller Benfica i kvartfinalen. Også her vil første kamp eventuelt bli spilt på Anfield. Skulle Liverpool avansere til semifinalen heter motstanderen Newcastle, Real Mallorca, Auxerre eller PSV Eindhoven, og der vil Liverpool i så tilfelle få bortekamp i det første oppgjøret.

De røde vil altså ikke støte på lag som Roma, Barcelona, Celtic eller Valencia før i en eventuell finale.

Owen også truet på livet

Michael Owen har i etterkant av drapstruslene som har blitt fremsatt mot Gérard Houllier i dag avslørt at også han har blitt truet på livet. Owen forteller til Liverpool Echo at han har stor sympati for Houllier i den situasjonen han nå befinner seg i. Stjernespissen føler at slike ondsinnede trusler beklageligvis begynner å bli dagligdags i engelsk fotball, men han tror Liverpools manager er sterk nok til å leve med truslene.

- Jeg var like overrasket som alle andre da jeg fikk høre om dødstruslene mot manageren. Det skulle ikke være plass for slike ting innen fotballen, ei heller i livet generelt. Slik jeg kjenner manageren vil han imidlertid håndtere dette på riktig måte. Han vet det kun er en enkeltperson som står bak dette, og han vil nok ta det for det dette er. Du kan bare ikke la slikt gå innpå deg, sier Owen.

- Beklageligvis kan dette skje hvem som helst i dagens samfunn. Er du en offentlig person med høy status, blir du fort et offer for slike ting som dette. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger slikt har hendt med meg selv, avslører landslagsspissen.

- Det er slikt jeg antar ikke ville ha skjedd for noen år siden, men nå skjer det ofte med folk innen fotballen. Ting forandrer seg både innen fotballen og livet generelt, og dette er en negativ side ved spillet som har blitt mer og mer vanlig. Bare spør David Beckham. Jeg er sikker på at han vil fortelle deg at slike ting som dette har skjedd han minst et dusin ganger. Det har skjedd ofte med meg også, og det dreier seg ikke bare om trusler i brevs form, men også andre ting som jeg synes er langt verre, sier Owen.

Owen tenker da spesielt på utpressingsforsøk, som han avslører at han har vært utsatt for, i tillegg til at hans søster nylig ble forsøkt kidnappet.

- For å være ærlig, selv om det kan hørest fælt ut, så er det ingenting som overrasker meg lenger. Det burde ikke skje, og det er ikke akseptabelt, men det har nesten blitt en del av gamet nå til dags, avslutter han.

Evans tar Houllier i forsvar

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans synes synd på sin tidligere kollega Gérard Houllier etter drapstruslene som har blitt fremsatt mot franskmannen. Evans delte som kjent managerjobben i Liverpool med Houllier i 1998/99-sesongen, og han tror at dagens Liverpool-boss er sterk nok til å heve seg over disse truslene.

- Gérard er en erfaren mann, og har vært i gamet lenge nok og er sterk nok til å ignorere dette. Han vil komme seg videre som før, fordi han vet at dersom han lar dette gå innpå seg så vil det påvirke hans jobb og resultater. Han vet at dette er unntaket heller enn regelen, og du bør ikke tillate slike ting å påvirke selvtilliten din, sier Evans, som likevel innrømmer at han ble sjokkert da han hørte nyheten om trusselbrevet.

- Det er helt hinsides. Du forventer bare ikke å få en drapstrussel fra fotball-fans. Det er å ta ting alt for langt. Alle ønsker å være øverst på ligatabellen, men alle vet også at det er en vanskelig oppgave og en vanskelig jobb.

Evans tror imidlertid ikke dette er verket til en ekte Liverpool-supporter.

- Jeg tror ikke dette nødvendigvis bringer skam over Liverpool-supporterne. Dette er noe som er sendt fra en person som rett og slett ikke kan være en ekte fan. Ekte Liverpool-supportere er de beste i verden, og dette er ikke en slik, avslutter Evans.

Også Kenny Dalglish, som har blitt nevnt som en eventuell kandidat til managerjobben på Anfield om Houllier skulle forlate posten, kommenterte drapstruslene mot Houllier i forbindelse med oppgjøret mot Levski Sofia.

- Dette er en forferdelig handling. Uansett hvor frustrert du kan bli som supporter er det ikke mulig å forsvare slikt. Men jeg tviler på at dette var verket til en ekte Liverpool-fan, sier Dalglish, og deler dermed Evans oppfatning på akkurat det punktet.

King Kenny runder år

Nevnte Dalglish runder for øvrig 53 år i dag, mens en annen tidligere spiller fra Liverpools store årganger, Joey Jones, fyller 49 år. Rerservelagets amerikanske stopper Zak Whitbread, som var å finne i Liverpools førstelagstropp i Bulgaria, fyller for øvrig 20 år i dag.

Baros best mot Leeds

Milan Baros var Liverpools bestemann mot Leeds. Det mener i alle fall fansen som har stemt over dette på Liverpools offisielle nettsted. Baros gjorde sitt første mål for sesongen i 2-2 kampen på Elland Road, og spilte en meget bra kamp. Han var klar vinner av avstemningen med 1 964 stemmer, mens Steven Gerrard fulgte på andreplass med 835 stemmer. Harry Kewell fulgte på tredjeplass, Michael Owen på fjerde og Dietmar Hamann på femteplass.

Steven Gerrard best mot Levski

Journalistene på Liverpools offisielle nettsted har i dag for øvrig offentliggjort hvem de mener var best hos de røde i Bulgaria i går, og der gikk Steven Gerrard til topps. På de neste plassene fulgte Michael Owen, Harry Kewell, Dietmar Hamann og Danny Murphy.