Uvisst om Owen spiller i morgen

Liverpool Echo skriver i sin ettermiddagsutgave at Michael Owen høyst sannsynlig ikke spiller i morgen, da interesse fra utenlandske klubber med Barcelona i spissen gjør at man vil unngå at spilleren blir cup-tied. Rafel Benitez ønsker å fokusere på morgendagens kamp, og ikke på enkeltspilleres fremtid i klubben.

Michael Owen spiller sannsynligvis ikke for Liverpool i Østerrike i morgen kveld. Det skriver velinformerte Chris Bascombe i ettermiddagsutgaven av Liverpool Echo. Stjernespissens videre karriere på Anfield skal henge i en tynn tråd, etter det som Bascombe kaller en krise i 11.time i hans kontraktsforhandlinger med de røde. 

 

Ifølge Bascombe skal Owen ha vært svært nær ved å forlenge sin kontrakt med Liverpool etter forhandlingene i New York i forrige uke, men det antydes nå kraftig at klubber fra utlandet – blant annet Barcelona – skal ha vist interesse for å kjøpe spissen. Real Madrid har også hatt følere ute, men Liverpool Echo fremholder Barcelona som Owens mest sannsynlige destinasjon skulle han bestemme seg for å forlate Anfield.

 

Owen står dermed foran den største avgjørelsen i hans karriere. Han må sannsynligvis enten skrive under en ny kontrakt med Liverpool nå, eller så må han forlate klubben øyeblikkelig for å sikre at de røde får skikkelig betalt for sin stjerne. Owen har jo tidligere lovt å ikke la klubben i stikken, ved å gå på Bosman-overgang til neste sommer. Om det ikke skal bli et aktuelt scenario må han da som kjent skrive under for de røde innen 31.august.

 

Timingen for det som nå skjer rundt Owen kunne neppe vært mye dårligere, med den viktige Champions League kvalifiseringskampen mot Grazer AK allerede i morgen, og dette har nå blitt et dilemma både for klubb og spiller. Dersom Owen spiller i Østerrike kan han ikke spille for andre klubber i europacupene den kommende sesongen. Det vil dermed effektivt ende andre klubbers interesse for spilleren på det nåværende tidspunkt. Et slikt scenario er verken Owen selv, Liverpool FC og en eventuelt kjøpende klubb tjent med. Dersom Owen fortsetter i Liverpool frem til neste sommer, vil de røde tape store summer på transfermarkedet. Så dersom Owen figurerer i morgendagens lagoppstilling, er det en klar indikasjon på at spilleren signerer en ny kontrakt med Liverpool. Gjør han ikke det, kan det bety at hans karriere hos de røde er over.

 

Benitez nekter å kommentere ryktene

Manager Rafel Benitez ville imidlertid ikke kommentere Michael Owen eller alle de andre transferryktene som svirrer rundt Liverpool på pressekonferansen før avreise til Østerrike i dag. 

 

- Det viktigste for oss nå er kampen i morgen, og jeg ønsker ikke å snakke om individuelle spillere på det nåværende tidspunkt. Michael vil reise sammen med laget, og jeg kan bruke han om jeg ønsker. Jeg kommer ikke til å offentliggjøre startoppstillingen før en halvtime før avspark. Jobben min for øyeblikket er simpelthen å forberede laget for den store kampen i morgen, uttalte Benitez.

 

En som helt sikkert ikke spiller den kampen er Danny Murphy, som for tiden skal befinne seg i London for å vurdere sin fremtid, etter at han ble fortalt at han kan forlate klubben til dem som hoster opp £3M. Ryktene går sterkt om at Xabi Alonso i Real Sociedad vil bli spilleren som Benitez henter inn som Murphys avløser.

 

Benitez ville heller ikke kommentere situasjonen til Murphy eller Finnan på dagens pressekonferanse.

 

- Dersom jeg prater om en spiller, ender jeg fort opp med å prate om en til, og deretter enda en. Jeg foretrekker ikke å prate om spillere nå. Dette er ikke et godt tidspunkt å gjøre det på. Det er viktig å konsentrere seg om kampen. Murphy og Finnan tilhører fortsatt Liverpool FC, og vi har ingen definitive nyheter å komme med angående de to. Ja, Danny prater med Tottenham, men ikke noe er sikkert. Jeg snakket med han om hans fremtid her, og jeg fortalte han bare sannheten – at han ikke vil spille mange kamper, og at det da er best for han å snakke med andre klubber.

 

Når det gjelder Steve Finnan, så blir han faktisk i dag også satt i forbindelse med en overgang tilbake til Fulham, i tillegg til interessen fra Blackburn. Dette skjer samtidig som at Everton-manager David Moyes insisterer på at danske Thomas Gravesen ikke er til salgs. Det samme har Manchester City gjort når det gjelder Shaun Wright-Phillips, men i begge tilfeller vil nok et stort nok beløp i engelske pund gjøre de uttalelsene til skamme. Et annet navn som i dag blir linket til Liverpool er Hartlepool-spissen Adam Boyd. En lovende spiller som også Middlesbrough, Newcastle og Sunderland skal ha i kikkerten.