Valencia krever kompensasjon?

Uttalelser fra Presidenten i Valencia tyder på at de vil kreve godtgjørelse for å la Benitez gå. EM-troppene bekreftet. Gérard Houllier linkes til trenerjobb i Benfica.

Mens Valencia er i ferd med å sikre seg Ranieri som ny manager etter at Rafael Benitez sa opp jobben tidligere i uken, har de samtidig antydet at de kommer til å kreve kompensasjon for å gi slipp på manageren ett år før tiden. Det er klubbens President, Jamie Orit, som til portugisisk presse sier de vil ha rundt £1M for å la Rafael gå nå. Det usikkert hva innholdet i klausulen til manageren innebærer. Den korte oppsigelsestiden hans (15 dager) er nå utløst etter at han takket nei til Valencias nye kontraktsforslag tirsdag. Det virker det som om begge parter har akseptert. Men hvorvidt Valencia har krav på eller kan kreve kompensasjon virker fortsatt noe usikkert. Tidligere ble det imidlertid hevdet at Benitez hadde både kort oppsigelsestid og kunne gå vederlagsfritt. Uansett er det ingenting som tyder på at Liverpool kommer til å trekke seg fra en eventuell avtale hvis det fremmes et krav fra de spanske seriemesterne.

 

EM-troppene klare

I går kveld gikk fristen ut for å bekrefte de endelige troppene til europamesterskapet. Det kom ingen store overraskelser, og alle røde involverte (Henchoz, Hamann, Smicer, Baros, Owen, Carragher og Gerrard) reiser som planlagt. England offentliggjorde samtidig draktnumrene spillerne skal bruke. Steven Gerrard har fått nummer 4, Michael Owen nummer 10 og Jamie Carragher skal bære 16-tallet på ryggen, hvis han kommer innpå. Det spilles fortsatt en del oppvarmingskamper før mesterskapet starter. Her er kampene hvor røde spillere er involvert (alle skal dog ikke til EM!):

 

Lørdag:

England – Island, Nederland – Irland, Sverige – Polen.

 

Søndag:

Tsjekkia – Estland, Tyskland – Ungarn, Sveits – Liechtenstein.

 

Houllier til Bencia?

Etter at Géard Houllier måtte forlate Anfield har han mottatt flere telefoner om ledige oppdrag rundt omkring i Europa. Det er usikkert hvilke typer jobber den tidligere manageren ønsker seg. Mange har spekulert i at snart vil være å finne i en overordnet jobb enten i Frankrike eller i England. Franske Lequipe skriver at Benfica ønsker ham som trener, og at det allerede har vært kontakt mellom partene.

 

Det er i dag 27 år siden Kevin Keegan gikk fra Liverpool til HSV for £500.000. Den kontroversielle overgangen gjorde ham til Bundesligas dyreste spiller. Dette var også den største overgangssummen noe engelsk lag hadde mottatt på den tiden.