Valencia-presidenten advarer Liverpool

Valencia-president Jaime Orti hevder Liverpool aldri vil få kloa i Rafael Benitez. Chelsea-kilde hevder at Mourinho snart er klar for Stamford Bridge. Parry forsikret at jakten på ny manager allerede har startet før han dro på ferie.

- Fingrene fra fatet, sier Valencia-presidenten

Valencia-president Jaime Orti føler seg trygg på at Rafael Benitez vil være manager på Mestalla også neste sesong, trass i spekulasjonene som linker spanjolen til den ledige jobben på Anfield.  Liverpools daglige leder Rick Parry har tatt ferie uten å gi så mye som et eneste hint om hvem klubben har i kikkerten som Gérard Houlliers arvtager, men flere av de største avisene i England har lansert Benitez som en av toppkandidatene etter å ha ledet Valencia til to seriemesterskap og UEFA-cup suksess de tre siste årene.

 

44-åringen er også en av bookmakerenes favoritter til å ta over toppvervet på Anfield, men Valencia-presidenten er altså sikker på at man klarer å holde på sin mann.

 

- Benitez har ett år igjen av kontrakten med oss, og vi har intensjoner om å forlenge den ytterligere. Han vil være trener for Valencia neste sesong. Disse ryktene har ingen som helst substans, uttaler Orti i dag.

 

Chelsea-kilde sier Liverpool ikke vil få kloa i Mourinho

En talsmann for Chelsea har i dag blitt sitert på at Liverpool kaster bort tiden dersom de er ute etter Jose Mourinho som sin neste manager. Porto-manageren har i lengre tid blitt utpekt som Claudio Ranieris arvtager i London-klubben, men etter Houlliers avgang frykter tydeligvis londonerne drakamp om den ettertraktede treneren.

 

- Jose har lovet å komme til oss. Det er ingen problemer med dette foruten de problemene Liverpool ser ut til å dikte opp. Jose kommer ikke til å diskutere noen kontrakt med andre enn oss, og vi er snart ferdigforhandlet. Men vi kan ikke annonsere noe før etter Champions League-finalen. Vi forventer at han holder sitt ord til oss, blir en Chelsea-kilde sitert på i London-pressen i dag.

 

Parry: - Jakten på en ny manager har allerede startet

Før han dro på to ukers ferie skal Rick Parry ifølge dagens utgave av Liverpool Echo ha insistert på at klubben allerede har startet jakten på Houlliers etterfølger.

 

- Vi må finne ut hvem som er best i stand til å få klubben til å bli tittelkandidat igjen. Jeg tror ikke det vil skorte på kvalitetssøkere til jobben. Det er fordeler med å ha en britisk manager, men når alt kommer til alt er hovedkriteriet kvalitet. Kvalitet er stikkordet. Vi vil vurdere både britiske og utenlandske kandidater, men vi kommer til å velge den vi tror er best skikket, sier Parry.

 

- Vi ønsker noen som er sulten på suksess og som har et lidenskapelig forhold til jobben. Vi må sørge for at vi tar den rette avgjørelsen. Vi kommer ikke til å annonsere Houlliers arvtager denne uken, og heller ikke neste uke, men det vil bli i god tid før neste sesong starter, forsikrer Parry.

 

- Den nye manageren trenger ikke å ha vunnet noen tittel eller å ha vært manager i Champions League, men CV’en hans blir likevel viktig. Det hjelper selvsagt om en kandidat beviselig er i stand til å vinne troféer. Dette handler også om potensiale, og om hvem som mest sannsynlig kan føre klubben vår til suksess, legger han til.

 

Parry mener også at det er en fordel at den nye manageren behersker engelsk, noe som skulle favorisere Mourinho satt opp mot Benitez.

 

- Det er vanskelig å kommunsiere med spillerne via en tolk. Da mister mann noe av budskapet og spontaniteten, mener Parry.