Vanskelig mot ballsikre spanjoler

Xabi Alonso og Rafael Benitez frykter kveldens motstander Deportivo La Coruna. Steve Finnan og Harry Kewell spilleklare. John Paul Kelly forklarer hvorfor han ikke trivdes i Liverpool.

- Begge lag må vinne

Liverpool-Deportivo og Monaco-Olympiakos er kveldens kamper i den jevne og åpne gruppe A i Champions League.  De røde fra Anfield tapte siste kamp i Athen, mens spajolene fra La Coruna kun har et poeng på sine to første kamper og ligger helt i bunnen av gruppa.  Liverpools playmaker Xabi Alonso understreker derfor viktigheten av et riktig resultat for begge lag:  - Kampen er svært viktig for oss, men de må også vinne for å gi seg selv en sjanse til kvalifisering.  Dette vil bli en hard kamp. 

- Seieren i helgen har imidlertid gitt oss mer selvtillit.  Det å kunne vinne 4-2 borte etter å ha ligget under med to mål var spesielt.

- Men Deportivo er farlige.  Forrige sesong tapte de 4-1 i kvartfinalen i Milan, men vant returkampen med 4-0.  Vi vet derfor at de er et godt lag.  Vi vet imidlertid at dersom vi spiller bra, og på den måten vi ønsker, da kan vi vinne denne kampen. 

- Ligaformen til Deportivo har vært ujevn, men for et par uker siden vant de borte mot Real Madrid, for første gang på 49 år.  De vant også sist lørdag, slik at de er på vei tilbake til formen og de har fått tilbake noen av sine nøkkelspillere.  De liker å holde på ballen, og spille i et lavt tempo med korte pasninger.  Hvis vi blir nødt til å løpe mye for å få tak i ballen, vil vi slite.

 

Manager Rafael Benitez kjenner både laget Deportivo og treneren Javier Irureta svært godt fra før, og han legger også vekt på at det er viktig at Liverpool ikke gir fra seg ballen for mye i kveld:  - Mine  lag har spilt mot dem mange ganger i Spania, og de spiller nesten bestanding på samme måte.  Vi vet nøyaktig hva de ønsker å gjøre, og det visste vi også i Spania, men de presterte likevel fordi at de er et godt lag.

- Hvis vi skal vinne må vi spille aggresivt og fysisk.  Vi må holde på ballen.  Dersom de får ballen er de farlige med en spiller som Valeron bak spissene, og med gode vinger som Luque og Victor.

- Alle på laget kjenner hverandre meget godt, og de kan spille omtrent i blinde etter å ha vært sammen i flere år under den samme treneren.

 

Styrket tropp for Liverpool

Steve Finnan er kvitt mageondet som gjorde ham uaktuell mot Fulham, og Harry Kewell er også med i troppen etter at han ble hvilt til siste kamp etter en lang og slitsom reise til Australia.  Det er dermed bare de langtidsskadde Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Antonio Nunez som ikke er spilleklare mot Deportivo.  Rapportene om at Steve G bare skal være tre uker unna kamp synes for øvrig noe optimistiske, siden Liverpool Echo i går kunne fortelle at det vil være minst fire uker til kan snøre på seg kampstøvlene igjen.  Noe som er helt etter skjema.

 

Stortalent tilbake i Irland

John Paul Kelly har bekreftet overfor irsk media at han har reist tilbake til Irland.  17-åringen er regnet som en av Liverpools mest talentfulle juniorer, men sterk hjemlengsel gjorde at den lyshårede midtbanespilleren vendte nesa tilbake til den grønne øya.  Nå ønsker han å spille fotball i den irske serien, og selv om han er under kontrakt med akademiet i Kirkby er det lite som tyder på noen fremtidig karriere i LFC.

- Jeg kjedet livet av meg i Liverpool.  Jeg hadde hjemlengsel, trivdes ikke, og bestemte meg for å komme hjem.  Jeg holdt ikke ut lenger, sier Kelly.

- Jeg hadde hjemlengsel i fjor også, slik at jeg hadde snakket med Liverpool om det tidligere også.  Jeg er vant til å holde meg i aktivitet.  Jeg tror Liverpool skjønte at jeg egentlig ikke trivdes.  De kunne se at jeg trivdes med fotballen, men ikke det som var utenom.  De prøvde å gjøre det de kunne.  De ordnet det slik at jeg kunne fly hjem noen weekender.  Jeg håper at jeg nå kan få til en ordning med Liverpool slik at jeg i det minste kan spille for noen her i Irland, siden jeg fortsatt er en Liverpool spiller.

- Jeg var inlosjert hos en familie i åtte måneder, men jeg kjente dem ikke.  Det ble noe bedre da jeg flyttet inn hos søskenbarnet til min far.  Han tok vare på meg, og det var godt å ha familie der.  Fotballen var topp, men jeg holdt ikke ut det som var etterpå.  Det å sitte i ditt soveværelse, kjede seg med Playstation, se de samme filmene…  Jeg hadde ingenting å gjøre.

- Det er meningen at du skal være på skole tre dager i uka, men jeg engasjerte meg aldri.  De har ikke kontroll over om du var med eller ikke.  Det viktige for klubben er at du spiller fotball.  Jeg var på skolen i et par måneder, siden ga jeg egentlig blaffen.

- Jeg vet ikke hva som vil skje nå.  Kanskje om et år eller to vil jeg føle meg mer moden, og kanskje reise til England for å prøve lykken igjen.  Kanskje vil det ikke fungere for meg, kanskje får jeg aldri noen ny sjanse.