Veteraner med tro på seier

Fire tidligere Liverpool-spillere tror på rød seier i Merseyside-derbyet. Litt statistikk foran kampen. Diouf og Diao direkte på tv. Spillefri for juniorlagene.

Liverpool og Everton spiller i morgen det 170. Merseyside-derbyet i ligaen, en kamp som overføres direkte på Canal+ kl.16.00. Lagene har kjempet om ligapoeng 46 ganger på Anfield etter krigen. Pool har gått seirende ut 22 ganger, mens de blå tilhengerne har kunnet juble syv ganger over full poengpott. 17 ganger har lagene delt poengene. På de ni siste tilsvarende oppgjørene står det likt 2-5-2. De to siste har endt uavgjort 0-0 (02/03) og 1-1 (01/02), mens de røde vant 3-1 i 00/01 etter scoringer fra Nick Barmby, Emile Heskey og Patrik Berger (str.). På Goodison Park tidligere denne sesongen vant Liverpool 3-0. Michael Owen (2) og Harry Kewell sto for nettkjenningene. Ikke siden 27.september 1999 har Houllier tapt et Merseyside-derby. Da scoret Kevin Campbell kampens eneste mål etter fire minutter.  Det oppgjøret huskes likevel kanskje best for sine tre utvisninger. Sander Westerveld og Francis Jeffers måtte begge i dusjen etter en intern slåsskamp, men også Steven Gerrard ble utvist etter en høy takling. Liverpool viser best form i ligaen av disse to med 3-2-1 mot Evertons 2-1-3 på de siste seks ligaoppgjørene uansett arena. Hjemmestatistikken har vært skuffende for de røde denne sesongen med kun fem seire, en uavgjort og hele fire tap. ”The Toffees” er det tredje svakeste bortelaget i Premier League. De har kun maktet en seier og totalt fem poeng på ti kamper på fremmed gress. Kun Portsmouth (4 poeng) og Wolverhampton (2 poeng) har dårligere bortestatistikk. Everton ligger da også beskjedent plassert på en 14.plass, kun fire poeng fra nedrykk. De røde er samme antall poeng unna den viktige 4.plassen.

 

Mike Marsh, Ronnie Whelan, Terry McDermott og Paul Walsh har alle stor tro på a hjemmeseier i morgendagens oppgjør og begrunner det med at Liverpool rett og slett har de beste spillerne. Vanligvis spiller ikke ligaformen noen rolle i slike lokaloppgjør, men det har ikke vært tilfelle i Merseyside-derbyet de siste kampene.

 

- De (Liverpool) har ganske enkelt vært det beste laget. Siden de ikke har kjempet om ligamesterskapet de siste årene, så er dette kamper Liverpool bare må vinne.  Hvis de taper, vil de komme under et vanvittig press. I grunnen har de vært et mer talentfullt mannskap og hvis de spiller opp mot sitt beste, som de har en evne til å gjøre i lokaloppgjøret, så bør de vinne, sier Mike Marsh.

 

- Jeg tror at uten tittelen innenfor rekkevidde så føler spillerne at de må gjøre noe for supporterne. Liverpool har veldig gode spillere og kan på hvilken som helst dag slo Manchester United og Arsenal. De ligger der de gjør fordi de ikke makter å gjøre det regelmessig. Det handler om hvem som har størst ønske om å vinne derbyet, og Liverpool har de siste gangene vist seg som det laget, uttaler Ronnie Whelan.

 

- David Moyes og Alan Irvine har gjort en fremragende jobb og de har et godt lag, men Liverpool er langt bedre. Slike kamper er vanskelig å spille uansett hvor de spilles. Jeg spilte i lokaloppgjøret Newcastle v Sunderland og det er veldig likt, 150 miles/time-opplegg. Men i åtte av ti tilfeller vinner laget med de beste spillerne. Det var litt annerledes i mine dager da flere scousere var involvert. Det betydde mer da, men det er fremdeles en viktig kamp, forteller Terry McDermott.

 

- Liverpool har som lag vært sterkere enn Everton. Da jeg spilte på Anfield på midten av 80-tallet var lagene jevngode. Nå er det annerledes. Liverpool har bedre kvalitet på spillerne og bedre stall. Ligaformen betyr vanligvis ingenting i slike oppgjør, men her er det ikke slik, påpeker Paul Walsh.

 

Liverpool-duo direkte på Eurosport

Senegal med El Hadji Diouf og Salif Diao spiller andre gruppespillskamp i African Nations Cup mot Kenya i dag.  Eurosport viser oppgjøret direkte fra kl. 14.00. Mali leder gruppe B etter 3-1-seier mot Kenya, mens Senegal kun spilte målløst mot Burkina Faso i den første kampen. De to beste lagene i gruppa går videre til kvartfinalene.

 

Juniorlagene med spillefri

Det er spillefri i FA Premier Academy League denne helgen fordi trenerne på alle akademiene rundt om i England er innkalt til fysioterapikurs. For U19 kommer pausen ubeleilig. John Owens’ mannskap har vunnet de tre siste kampene etter vinterpausen og står nå med fem strake seirer. Laget innehar 2.plassen i avdelingen og møter lederlaget Manchester City neste helg, som ligger hele 11 poeng foran de røde. Også U17 gjester den blå halvdelen i Manchester neste helg. Dave Shannon & co. har ikke vært heldige med innledningen på det nye året. To stortap med sifrene 1-4 og 0-4 er fasiten.

 

Poengtrekk for å havne i administrasjon

Premier League har vedtatt at klubber som blir satt under administrasjon skal trekkes ni poeng. Ordningen gjelder fra og med neste sesong.