Vinterpause fra 2004-05?

Det kan gå mot en historisk spillestopp allerede fra neste sesong av. Mer trøbbel for Diouf? Tommy Smith tror på åpent derby. Arphexad nei til Chester.

Houllier vil ha pause i januar
Formenn i Premier League stemte i går for et forslag om å innføre vinterpause i engelsk fotball, og at man ble "enige i prinsipp" om dette. Ansvarlige personer i Premier League, det engelske fotballforundet og de øvrige ligaklubbene vil nå utrede hva som skal til for å kunne begynne med en slik historisk ordning. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson har ivret for et opphold i det harde klubbprogrammet, og Gérard Houllier er på samme linje. Houllier mener at det beste er å ta spillefri to uker i januar, slik at de tradisjonsrike og populære julekampene ikke blir påvirket. Både Eriksson og Houllier mener en vinterpause, på linje med andre ligaer i Europa, vil styre sjansene for suksess både i EM og VM for landslag, samt engelske klubbers innsats i E-Cupene.

Sen natt for El-Hadji
El-Hadji Diouf skal ha fått en irettesettelse fra Senegal, etter at angriperen var ute hele natten i etterkant av den skuffende åpningskampen mot Burkina Faso. Diouf fikk tillatelse til å forlate leiren med begrunnelse av at han skulle hjelpe en venn med å finne et hotellrom, men det var ikke populært da landslagsspilleren først viste seg igjen på spillerhotellet kl 06.00. Den siste hendelsen føyer seg inn i rekken av disiplinære problemer for den bokstavelig talt fargerike afrikaneren.

Offensivt på Anfield, tror Smithy
"Jernmannen" Tommy Smith tror at lørdagens hjemmekamp mot Everton kan bli et av de mest åpne derby på mange år. Den tidligere kapteinen på Anfield mener at begge lag kun vil være fornøyd med seier, og at de begge også stiller sterkt offensivt. Smithy legger vekt på at Everton har skapt mange sjanser i sine siste kamper, og selv om man ikke har utnyttet dem godt er potensiale der med spillere som Rooney, Ferguson, Radzinski og Jeffers. Liverpool har riktignok Baros og Heskey skadet, men Tommy tror likevel at farten til Owen og Kewell, samt målformen og drivet til Steven Gerrard kan gi det blå forsvaret trøbbel.

Pegguy blir i Coventry
Pegguy Arphexad har sagt nei til Chester og formann Stephen Vaughan angående en overgang til Chester. Chester skal ha blitt enig både med Coventry og den tidligere Liverpool-keeperen om betingelsene, men franskmannen besluttet til slutt å si nei med begrunnelse av at han ikke hadde lyst til å spille lavere enn engelsk 2.divisjon.