Warnock glad han ble i Liverpool

Stephen Warnock angrer ikke på at han ble værende i klubben. Carragher ser fram mot den nye sesongen. Rykter om Duff og Garcia.

Etter å ha fullført en meget vellykket sesong på lån hos Coventry, sto venstreback Stephen Warnock overfor et meget vanskelig valg i sommer. Skulle han bli værende i Coventry eller skulle han signere ny kontrakt med Liverpool? Heldigvis valgte scouseren det siste og signerte en ny toårskontrakt med klubben han har gått gradene i. Allerede nå har han fått belønning i form av spill under sommerens treningskamper i USA og Canada, og 22-åringen sier han er sikker på at han tok den riktige avgjørelsen.

 

”Det er deilig å være involvert igjen. Da jeg spilte for Coventry forrige sesong, trodde jeg ærlig talt at jeg hadde gjort mitt i Liverpool. Så ringte Rick Parry og ba meg komme tilbake, og det var fantastisk for meg å få en ny sjanse her. Når jeg nå ser tilbake, virker det som om jeg tok rett beslutning. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg hadde i vente med den nye manageren. På den ene siden tenkte jeg at han kanskje ville hente inn sine egne folk og at jeg ville få minimalt med muligheter til å vise meg fram, men på den andre siden kunne det ikke bli så mye verre enn det hadde vært, og jeg antar at dette blir en ny start for alle. Den nye sjefen har gitt oss nye ideer, og treningsmetodene er forandret. Ting har blitt annerledes her, men når du er borte et år glemmer du fort hva som egentlig skjer. Jeg ble vant til ett opplegg i Coventry, og nå må jeg bare vende meg til rutinene i Liverpool. Forhåpentligvis kan jeg overbevise manageren om at jeg er verdt å satse på.”

 

Warnock har vært involvert i alle klubbens treningskamper denne sommeren, og han har spilt både på venstreback og på venstre midtbane. Selv sier han at han ikke er sikker på hvor han passer best. ”Jeg er ikke helt sikker for å være ærlig. Jeg føler meg komfortabel i begge rollene, og så lenge jeg får spille er jeg fornøyd. Vi fikk ikke vite hvem som skulle være med til Amerika før ganske seint, så jeg var ganske nervøs da troppen ble offentliggjort. Jeg ble utrolig glad da jeg fikk beskjeden av manageren, og nå nyter jeg hvert øyeblikk her borte. Jeg hadde ikke forventet å få spille mot Celtic, og det var flott å få sjansen som innbytter. Å få starte mot Porto var bare helt fantastisk. Jeg ønsker å bli mer involvert i troppen og i kampene enn hva tilfellet har vært før. Ideelt sett ønsker jeg få spilletid på førstelaget, men for øyeblikket er det bra bare å få være med i troppen.

 

Han har allerede rukket å bli mektig imponert over Rafel Benìtez, og han tror ansettelsen av spanjolen er bra for de unge spillerne i klubben. ”Han kommuniserer veldig bra med de unge spillerne på trening. Han prøver hele tiden å lære bort ting og skape en bedre forståelse for spillet. Han kommer gjerne bort til deg for å fortelle hva du kan gjøre bedre og hva du må jobbe med, og det synes jeg er bra, for jeg ønsker å lære mest mulig. Det fortsatt tidlig i hans regime, men da han kom lovet han å satse på de unge spillerne, så forhåpentlig holder han det løftet.”

 

Som juniorspiller på akademiet brakk Warnock beinet to ganger, og nå viser han at hardt arbeid kan lønne seg. ”Jeg har bare prøvd å gjøre tingene på min måte og jobbet hardt. Jeg har fått mye støtte fra familien og fra kjæresten min. De har betydd mye for meg og karrieren min de siste årene. Det er også viktig å lære av de profesjonelle spillerne i klubben og dra lærdom av dem. Da jeg var yngre elsket jeg å se John Barnes spille, men jeg fikk dessverre aldri muligheten til å trene med ham. Nå har vi typer som Jamie Carragher og Sami Hyypiä. Sami er en av våre beste spillere og en perfekt rollemodell, mens Carra har kommet gjennom systemet her som en lokal spiller, akkurat som jeg håper på å gjøre. Jeg har alltid vært Liverpool-fan, og jeg pleide å stå på the Kop under alle hjemmekampene. Drømmen er ikke oppfylt ennå. Jeg vet at jeg må bevise overfor den nye manageren at jeg har det som skal til, så jeg må bare jobbe knallhardt for å lykkes.”

 

 

Carra om den nye situasjonen i klubben

 

Liverpoolfc.tv har snakket med Jamie Carragher i USA om den nye æraen i klubben og om hans forventninger til den nye sesongen.

 

- Hvordan føles det å være tilbake i trening etter ferien?

Jeg hadde tre uker fri. Det pleide å være mer før, men det er nok slik det må være i moderne fotball, og det er ikke noe problem for meg. Jeg føler meg i veldig god form. Noen av de andre som var med i EM var åpenbart mer involvert enn meg, så de er nok kanskje mer slitne. Jeg deltok bare på treningene, så jeg har nok mer overskudd. I tillegg fikk jeg fire måneders ufrivillig hvile på grunn av skade forrige sesong, så jeg har ikke hatt noen problemer med treninga.

 

- Det må ha vært skuffende å ikke få spilletid i Portugal?

Ja, det var det selvsagt. Jeg var veldig glad for å komme med i troppen, men når du er der håper du selvsagt på spilletid. Slik ble det dessverre ikke, men det var uansett en fin erfaring for meg. Forhåpentligvis vil jeg fortsatt være aktuell for landslaget over de neste sesongene, og kanskje få spilletid i VM 2006.

 

- Fikk du fulgt med på hva som skjedde i Liverpool da du var borte?

Da jeg var i Poirtugal, hadde jeg engelsk TV på rommet, så jeg fulgte med på alt som skjedde via Sky Sports. Allerede før EM, var Rafel Benìtez den store favoritten til å overta jobben etter Houllier, så det var ikke akkurat noe stort sjokk da jeg endelig fikk vite det. Det var akkurat det samme med Cissés overgang. Stevies avgjørelse om å bli værende i klubben var en helt annen sak, og vi er alle glade for at han valgte å bli her.

 

- Hva er din oppfatning av det som har skjedd i klubben siden sesongslutt?

Hva som skjer på det høyere plan i klubben, er egentlig ikke noe vi spillere har noe med i det hele tatt. Jeg hadde noen fantastisk opplevelser under Houllier, og jeg har mye å takke ham for. Vi visste alle at resultatene i var tilfredsstillende de siste par sesongene, så tiden var nok kanskje inne for en forandring.

 

- Visste du mye om Rafael Benìtez før du møtte ham første gang? 

Ja, jeg ser mye fotball, og jeg var klar over hva han hadde oppnådd med Valencia. Han gjorde det virkelig godt i Spania. Å slå lag som Real Madrid og Barcelona med de pengene de lagene har til rådighet er en bragd i seg selv. Liverpool har vært utrolig dyktige som har klart å skaffe en manager av et slikt kaliber.

 

- Hva er ditt inntrykk av den nye manageren?

Han jobber fortsatt med å bli kjent med spillerne, og for min egen del så virker han som en meget hyggelig mann. Det er nok for tidlig og avsi noen dom, og det er opp til spillerne å gjøre et godt inntrykk på ham.

 

- Har det vært mange forandringer på Melwood  siden hans ankomst?

Alle har sine egne meninger om dette, og personlig så kan jeg ikke si om det har blitt bedre eller dårligere enn hva det var. Det jeg kan si er at det har blitt annerledes. Vi trener to ganger om dagen, men det er vanlig når vi bygger opp formen før sesongstart. Alle managere har forskjellige ideer, og jeg er sikker på at Benìtez ønsker å gjøre tingene på sin egen måte. Noen ting har blitt annerledes, og dette har ført til noen kanskje liker treningene bedre.  

 

- Tror du mangerbyttet har gitt klubben et løft?

Når noe nytt blir innført, gir det alle et løft. Jeg føler det samme når en ny spiller kommer til klubben, selv om det er en spiller som spiller i samme posisjon som meg selv. Det gjør at alle skjerper seg litt ekstra. Managerskiftet har i så måte gitt en ekstra optiminsme, og det er også veldig spennende for supporterne. Spillerne gleder seg til sesongstart, og jeg er sikker på at de føler det samme. Dette er ingen kritikk mot Houllier, for da han kom, var situasjonen akkurat den samme. Jeg husker at alle lurte på hva den franske innflytelsen vil le bety for klubben. Nå er det den spanske.

 

- Tror du Liverpool vil forbedre seg i den kommende sesongen?

Vi er nødt til å gjøre det bedre enn forrige sesong - ingen tvil om det. Ingen kan påstå at forrige sesong ikke var en stor skuffelse. Vi kom riktig nok med i Champions League til slutt, men vi kan uansett ikke være fornøyde med å komme så mange poeng bak Arsenal. Fjerdeplass ville ikke vært så dårlig om vi bare hadde havnet ti poeng bak vinneren og vi hadde greid å utfordre dem litt. Å ende på fjerdeplass så mange poeng bak var veldig skuffende. Det positive var likevel at vi klarte Champions League-kvalifisering, og forhåpentligvis kan vi bygge videre på det denne sesongen.

 

- Er du enig i at den nye manageren vil trenge tid til å lykkes?

Ja, definitivt. Vi kan ikke forvente suksess øyeblikkelig. Bortsett fra Cissé (og Josemi, red. adm.) har vi ikke handlet inn noen nye spillere ennå, men jeg er sikker på at den nye sjefen vil prøve å forsterke spillerstallen på flere områder før sesongstart. Vi kan ikke vente noe annet, for forrige sesong viste at det var ting som manglet i laget vårt.

 

- Hvor mange nye spillere tror du blir handlet inn?

Jeg tror nok han vil nøye på alle spillerne han har i stallen før han tar noen avgjørelser. Kanskje hvis Houllier fortsatt hadde vært her, hadde han visst nøyaktig hva vi trengte, men den nye sjefen vil nok gi alle spillerne sjansen i treningskampene før han bestemmer seg for hvem han vil handle inn. Alle får en ny mulighet til å vise seg fram, og konkurransen om plassene er enorm her i Liverpool. Du er nødt til å prestere for å bevise at nettopp du er den beste spilleren i din posisjon og at du fortjener en plass på laget.

 

- Hvordan har Djibril Cissé funnet seg til rette?

Jeg har snakket en del med ham, og han virker som en hyggelig fyr. Han kommer hit med en imponerende målstatistikk. Når man ser på hvor mye Chelsea måtte betale for Didier Drogba, kan man begynne å lure, for Cissé scoret flere mål enn ham i Frankrike forrige sesong. Det er fantastisk at vi har fått ham hit, og han ankomst vil skjerpe kampen om spissplassene i klubben.

 

- Hva kan du si om betydningen av den  kommende Champions League-kvalifiseringen?

Det er bare å se på hva som skjedde med Newcastle forrige sesong. Det bør fungere som en advarsel for oss. Det er lett å si at vi er klare for Champions League, men vi er der ikke før vi har kommet oss gjennom kvalifiseringen. Vi har selvsagt vært med på dette før, og i 2001 oppnådde vi et godt resultat på bortebane i første kamp, noe som ga oss muligheten til å hvile spillere i returen. Jeg håper vi kan få til det samme igjen, men som jeg allerede har påpekt, så må vi ikke glemme hva som skjedde med Newcastle forrige sesong.

 

 

Duff og Garcia linkes av engelske medier

Ifølge engelske medier, står Chelseas Damien Duff nå øvest på Rafel Benítez’s ønskeliste etter at det ble klart at Vladimir Smicer er ute i omlag seks måneder med en kneskade. Det spekuleres i om Liverpool kan komme til å prøve å selge Milan Baros for å skaffe penger til dette kjøpet. Liverpool har ikke kommentert disse ryktene, som nok skal tas med en klype salt. Barcelonas Luis Garcia er en annen spiller som har blitt linket som erstatter for Vladimir Smicer. 23-åringen har slitt med å få spilletid i Barca, og Benítez har lenge vært en fan av spilleren, som han også prøvde å kjøpe da han var manager for Valencia. Garcia er i utgangspunktet venstrekant, men kan spille på begge flankene eller rett bak spissene.  Han har aldri greid å spille seg til fast plass hos den katalandske storklubben, men har fått erfaring gjennom utlånsavtaler til klubber som Tenerife, Valladolid og Atletico Madrid.