- Bare seier er godt nok

Portsmouth i kveld er den første av to viktige bortekamper i ligaen på fire dager. Benitez: - Vi kan greie oss uten Champions League. Liverpool vises i Kristiansand. Terminliste klar 23.juni.

Viktig uke for Liverpool

De røde fra Anfield har vunnet bare fire av sine 16 bortekamper i Premier League denne sesongen.  Dagens møte med Portsmouth, samt turen til Crystal Palace på lørdag, må imidlertid vinnes dersom man skal greie å klatre opp på 4.plass, ifølge Rafael Benitez:  - Disse to kampene er svært viktige for vår sesong.  Etter disse to kampene kan vi begynne å tenke på våre muligheter i forhold til Champions League.  Hvis vi vinner våre kamper, og Everton og Bolton taper, så vil vi være på fjerdeplass og alt vil se annerledes ut.

 

- Jeg har sagt til spillerne at de skal fortsette å gjøre hva de gjorde mot Spurs, hvor de spilte bra og med litt flaks kunne ha scoret mange mål.  Det er viktig at vi nå fokuserer mot de fem ligakampene som er igjen.  Det er lett for en manager å motivere sitt lag i Champions League, men vi må sørge for at vi også er motivert på den riktige måten mot Portsmouth og Crystal Palace.

 

- Du må være aggressiv, men det må være positiv aggresjon.  Du må spille med et høyt tempo, men ikke miste ballen, og du behøver intensitet ute å takle feil.  Jeg har prøvd å forklare dette overfor spillerne og jeg tror vi vil gjøre en god jobb under resten av sesongen.

 

 

Viktig – men ikke nødvendig

Rafael Benitez prøver i dag å lette presse på sine spillere ved å slå fast at Liverpool også vil kunne håndtere en sesong uten Champions League, og at man uansett vil nærme seg toppen til neste år.  De røde må enten bli blant de fire beste i Premier League, eller vinne årets Champions League, for å ha mulighet til å spille i Mesterligaen til neste sesong.  Det siste vil i så fall bli avgjort av det engelske fotballforbundet, hvorvidt man velger 4.plass i ligaen eller eventuelt regjerende mester som sin siste representant.

 

- Det vil være flott å komme til finalen i Champions League, men dersom vi skulle tape finalen og ikke bli blant de fire beste vil det bety at vi ikke kommer med i neste års turneringen, slår også Rafael Benitez fast.  – Vi vil kjempe helt til slutt, siden vi ikke vet hvor mange poeng vi behøver for å bli nummer fire.  Alt jeg vet er at vi behøver flere poeng enn Everton og Bolton.

 

- Det er veldig viktig å være i Champions League, og ikke bare for pengenes skyld.  Dersom vi må arbeide til neste år uten pengene fra Champions League, vil vi likevel kunne håndtere det.  Vi må bare jobbe hardere med vårt speidernettverk for å finne løsninger for fremtiden.  Jeg er ikke redde for å arbeide utenfor Champions League neste sesong, men vi vil helst være med.

 

- Dersom vi ikke skulle greie fjerdeplassen må vi bare arbeide hardere.  Jeg er sikker på at vi vil være veldig nærme Chelsea, Arsenal og Man U neste år, uansett om vi spiller i Mesterligaen eller ikke.  I enhver jobb vil du vite mer om den i ditt andre år enn det første, og jeg er sikker på at vi vil bli bedre.

 

 

Portsmouth v Liverpool på Up Town

En rekke sørlendinger har gjort oss oppmerksom på at Up Town Sportsbar i Kristiansand sender kveldens kamp på Fratton Park direkte.  Puben åpner kl 17.00 og vær ute i god tid.  Wembley Pub i Tønsberg, samt Bohemen og Tøien Sportspub i Oslo er også blant dem som har mulighet til å vise kampen live.

 

 

Terminliste 2005/06

Ifølge TIPS vil neste sesongs terminlister for Premier League og Football League bli offentliggjort torsdag  23.juni kl 11.00.