- Benitez foreslo låneavtale

Chris Kirkland ble oppfordret av Rafael Benitez til å spille for en annen klubb denne sesongen. Hele troppen mot Wrexham. Mark Gonzalez først klar i november.

- Ville trene med Corrigan

En samtale med Rafael Benitez overbeviste Chris Kirkland om at den beste løsningen for ham var å spille på utlån denne sesongen.  Manageren var klar på at Kirky ville ha problemer med å få spilletid etter at José Reina er hentet inn.  Kirkland sier samtidig at han ser fram til å jobbe med Joe Corrigan igjen, som igjen underbygger en oppfatning om at den lange keeperen kan være på utkikk etter en fremtid utenfor Anfield.

 

- Sjefen var ærlig.  Vi hadde en prat og han fortalte meg at ville hente en ny keeper og at han trodde det ville bli vanskelig for meg å komme på laget.

 

- Han sa at det var et par klubber som var interessert i å ha meg på lån, og han mente at det kunne være en god ide om jeg sa ja til en slik løsning.  Når sjefen din sier det, da må du se deg om etter noe annet.

 

- Om denne overgangen blir permanent?  Jeg vet ærlig talt ikke.  Jeg snakket med Bryan Robson og han sa bare ”kom hit og ha det gøy”, og kjemp om en plass på førstelaget.  Jeg er ikke blitt garantert en førstelagsplass.

 

- Jeg har også savnet treningene til Joe Corrigan.  Hans arbeidsmoral passer min arbeidsmoral, slik at jeg er glad for å være tilbake i treningstøyet sammen med ham.

 

 

Wrexham i morgen

Allerede klokken fire i morgen starter Liverpool med en treningskamp mot Wrexham.  Kampen er en foranledning til møtene med walisiske TSN i Champions League.  Det er bekreftet at Steven Gerrard både vil ha med seg Champions League pokalen og vil spille, og at José Reina og Boudewijn Zenden også vil være i aksjon i Liverpools drakt for første gang.

 

Rafa sier at man vil benytte seg av flest mulig spillere under denne gjennomkjøringen og trolig gjør man som mot Crewe i åpningskampen sist sesong, hvor ti mann ble byttet i pausen.

 

- Jeg ser fram til kampen, sier Benitez.  – Det er bare en vennskapskamp, men vi begynner å forberede laget til en ny sesong og slike kamper er alltid viktige.  Vi har selvfølgelig også en kvalifiseringskamp for Champions League mot TNS bare noen få dager senere, og det er vesentlig at vi er klar for den kampen.

 

- Mot Wrexham er min tanke å bruke mange spillere og gi dem alle noen minutter på banen.  Vi har mye arbeid å gjøre før sesongen starter, og vi satser på å gjøre en god start i våre forberedelser mot Wrexham.

 

 

Fire måneder til for Gonzalez

Mark Gonzalez er hentet på lån fra Alacete, men flankespilleren fra Chile må tilbringe mesteparten av de nærmeste ukene på Melwood i behandlings- og styrkerommet.  Et ødelagt korsbånd i mai var ventet å holde ham ute til oktober, men ”Speedy” sier nå at det kan bli november før han er helt kampklar igjen.

 

- Jeg må vente til november før jeg er helt klar, men da vil jeg bevise på banen hva Rafa har sagt om meg.  Jeg er meget glad for de uttalelsene som Rafa har kommet med, siden han vet at jeg er skadet og at det er andre gode spillere her.

 

- Det er en stor utfordring å være på et lag fullt av stjerner, og som er mestere i Europa.  Jeg er den eneste spilleren fra Chile som spiller for et topplag i et annet land.

 

Signaler fra Melwood kan fortelle at Benitez og hans spanske trenerstab har store forventninger til spilleren som blir 21 år på søndag, og som allerede har ti landskamper og tre mål for Chile.