- Chelsea får oppleve det virkelige Liverpool

Xabi Alonso mener at de røde bare blir bedre og bedre, og at Chelsea får oppleve et sterkere Liverpool enn tidligere i sesongen. Damien Duff med sen test. Fansen ruster seg for en stor kveld.

- Vi har tro på dette

Liverpool begynner å nærme seg en fulltallig tropp når Champions League nærmer seg sin avslutning.  Av de tilgjengelige spillerne er det bare Didi Hamann fra en trolig startoppstilling som er skadet, selv om spillere som Djibril Cissé og Harry Kewell fortsatt ikke er i fysisk form til å spille en hel kamp.  Milan Baros og Luis Garcia er ventet å bli klare etter at de ikke har kunnet trene de siste dagene etter å ha fått smeller mot henholdsvis Crystal Palace og Portsmouth.

 

Et annet poeng er at Xabi Alonso og Steven Gerrard ikke har spilt en hel kamp sammen i 2005.  Xabi tror da også at Liverpool nå står sterkere rustet enn i de tre foregående møtene med Chelsea, hvor de blå fra London kunne seire med et mål i hvert forsøk:  - Denne sesongen har vi savnet mange nøkkelspillere gjennom skader, men nå har vi nesten en fulltallig tropp og manageren har knapt hatt så mange valgmuligheter tidligere.  Vi vet at vi vil møte Chelsea med et sterkt lag.  Denne sesongen har jeg ikke spilt mange kamper sammen med Stevie, bortsett fra ved juletider da vi vant tre kamper, og det har vært et år som ikke har vært godt for noen av oss når det er snakk om skader.  Laget blir nå stadig bedre og kanskje er det slik at Chelsea ikke har fått oppleve det virkelige Liverpool ennå.

 

- Det er mye mer press på Chelsea, som er forventet å vinne nesten alt de deltar i.  De er favoritter, men det er bra for oss.  Juventus var også favoritter.  Det viktigste er at vi selv har tro på dette.  Vi har spilt tre jevne kamper mot dem, men forhåpentligvis vil det vippe vår vei denne gangen.  Chelsea har få svakheter og én feil i en slik semifinale kan være veldig farlig.  Det er ikke sikkert vi får mange sjanser som denne i fremtiden, slik at vi må konsentrere oss hardt og jobbe ekstremt mye.

 

- Hva som skjedde i finalen i Carling Cup og i ligakampene mot Chelsea denne sesongen har gitt oss stor motivasjon foran denne semifinalen.  Dette er en veldig viktig kamp i Champions League, slik at det vil være en ideell tid å slå dem for første gang.  Jeg vet at fansen er veldig spent, og jeg har fått erfare at det ikke finnes noen ledige billetter til denne kampen.

 

- I likhet med fansen ser jeg også virkelig frem til denne kampen.  Det er en slik kamp alle ønsker å spille i, og alle er klar for det.  Vi har tro på dette.

 

 

Vinger usikre for Chelsea

Ifølge de siste rapportene vil Damien Duff gjennomgå en sen test med en hamstring skade.  Lagets andre lynving, Arjen Robben, er nettopp tilbake fra et skadeopphold, men det har vært usikkert om Chelsea vil la nederlenderen spille fra start.  Londonerne har ingen andre skadeproblemer av betydning.

Hos Liverpool går nok de fleste tipsene i retning av at Rafa Benitez benytter både Igor Biscan, Xabi Alonso og Steven Gerrard sentralt på midtbanen, og hvor kapteinen får en posisjon bak Milan Baros på topp.  Luis Garcia og John Arne Riise er forventet å spille på kantene.  Det vil være en overraskelse om de fem bak ikke blir Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, og Djimi Traore.

 

 

Klart for festaften

Ingen fans har en slik erfaring med å skape stemning på store E-Cup kvelder som Liverpool.  Scouserne vil benytte anledningen til å kle den engelske hovedstaden i rødt.  De som har mulighet til å delta i festen kan møte opp ved Trafalgar Square utover dagen.

De av oss som vil sitte foran en skjerm her hjemme på bjerget, vil finne likesinnede rundt omkring på alle fotballpuber.  I Oslo vil Andy’s i Stortingsgata igjen innby til stinn brakke, hvor en forventer høy stemning og et helrødt preg med allsang etc. allerede fra kl 17.00.  Tøien Sportspub har også skapt et fint miljø for de med sympatier på Anfield.