- Crouch trenger bedre støtte

Rafael Benitez legger ikke skjul på at han ennå ikke har funnet den ultimate løsningen på høyrekanten, og peker på manglende støtte til Peter Crouch som hovedårsaken til de rødes måltørke. Gerrard klar til dyst. Del Horno ute igjen. Lokalderby for U-18.

Rafael Benitez peker på for dårlig støtte til Peter Crouch på topp, som hovedårsaken til måltørken Liverpool har opplevd den siste tiden. Manageren er fornøyd med innsatsen til den tidligere Southampton-spissen, men føler at han trenger bedre støtte fra de andre spillerne. Nå jobber man hardt på Melwood for å rette på dette.

- Da vi bestemte oss for å kjøpe Crouch, visste vi at vi måtte gi han støtte på topp, og vi ser ut til å trenge mer tid til å jobbe med dette. Crouch er en veldig god spiller, og gjør det bra for oss. Han holder på ballen, og er god både i lufta og på bakken, konstaterer Benitez.

- Vi må så snart som mulig begynne å gi han bedre støtte. Det har ikke fungert så langt, og vi har prøvd å bruke både Djibril Cisse, Sinama-Pongolle og Luis Garcia på høyrekanten, for å servere de rette innleggene. Folk sier at vi må fore Crouch med innlegg, og det har de rett i, legger han til, og bekjentgjør da samtidig at han ikke har funnet løsningen på sitt høyrekant-problem ennå.



Gerrard: - Vi kan slå Chelsea
Steven Gerrard har begynt å se fram mot søndagens kamp, og slår overfor liverpoolfc.tv i dag fast at Chelsea slett ikke er så uslåelige som mange påstår. Kapteinen mener at onsdagens Champions League-kamp har gitt de røde troen på at de kan slå London-laget når de nå møtes i ligaen. Han forteller også om søvnløse netter i etterkant av kampen, der situasjoner fra oppgjøret har kvernet rundt i hodet hans.

- Alle forståsegpåerne hevder at Chelsea er uovervinnelige i år, og at ingen kommer til å ta poeng fra dem i ligaen. Men vi beviste at forskjellen mellom lagene ikke er så stor på onsdag. Første omgang var ganske jevn, der lagene nøytraliserte hverandre, men i andre omgang var det vi som styrte alt. Jeg vil si vi kontrollerte kampen sett under ett, og var laget med størst vinnervilje, sier kapteinen.

- Ettersom Chelsea er et veldig sterkt lag, trenger du litt flaks om du skal ta alle poengene mot de. På onsdag hadde vi ikke den flaksen, da vil ble snytt for to klare straffespark. Dommeren kan ikke ha hatt sett situasjonene skikkelig, ellers ville han ha gitt oss disse straffesparkene. Jeg så dem faktisk ikke selv da det skjedde, men etter å ha sett dem på TV etterpå, er det ikke tvil om at vi ble snytt.

- Kampen på onsdag ga oss uansett tro på oss selv, og at vi kan matche dem igjen i helgen. Vi vet hvordan vi skal angripe Chelsea, og at vi kan slå dem. Jeg vet Mourinho sier at dette er en kamp Liverpool må vinne for ikke å være ute av tetkampen, og et tap vil utvilsomt gjøre det vanskelig for oss, men det er likevel for tidlig til å komme med slike bastante konklusjoner.

- Det er en meget viktig kamp, det er sikkert. Men alle hjemmekamper er kamper Liverpool ”må” vinne. Tre poeng er noe vi spiller for uansett motstander, og vi vil derfor forberede oss til denne kampen på samme måte som til alle andre.

Gerrard mener at Liverpool defensivt sett må gå til verket på samme måte som på onsdag, når lagene nå skal møtes igjen bare dager etterpå.

- Chelsea så aldri ut som de kom til å score på onsdag, ser vi bort fra Robbens halvsjanse. Dersom vi igjen kan være solide bak, og holde nullen nok en gang, er det en god start. Fremover på banen må vi imidlertid tørre litt mer, men vi må også ha litt mer flaks enn sist. Om dommeravgjørelsene hadde gått vår vei på onsdag, ville vi ha vunnet, så det er ingen grunn til ikke å tro at vi kan vinne på søndag, avslutter Gerrard.

Del Horno må fortsatt vente
Hos gjestene fra London er det ventet at venstreback Asier Del Horno fortsatt må vente med sitt comeback etter skade. Spanjolen spilte reservelagskamp for Chelsea mot Norwich på onsdag, men vil likevel trolig ikke bli å finne i troppen til ”pensjonistene” denne gangen heller.

Deres kaptein, John Terry, fikk seg en smell i ankelen onsdag kveld, i tillegg til at venstreback William Gallas pådro seg en mindre leggskade, men begge spillerne blir trolig spilleklare igjen til søndag.

Det forventes også at Jose Mourinho vil starte med Hernan Crespo i angrepet, i stedet for inneffektive Didier Drogba.

Lokalderby for U-18
Etter å ha satt en stopper for Stoke Citys ubeseirede kamprekke forrige helg, akter Liverpools U-18 å gjøre det samme med nabo Everton når det spilles lokalderby i Kirkby i morgen. Avspark er klokken 12.00 norsk tid.

Både Everton og Liverpool går til kampen vel vitende om at begge lagene er i ypperlig form. Liverpool har bare tapt en av seks kamper, mens Everton er ubeseirede etter like mange oppgjør.

Liverpool-trener John Owens medgir at han nå er spent før lokalderbyet.

- Dette er en kamp alle ser fram til. Vi behandler alltid alle kamper likt. Folk ser ut til å tro at Liverpool U-18 skal beseire lag som Stoke og Huddersfield lett, men slik fungerer det ikke på dette nivået. Da kan slike kamper gå begge veier.

- Vi ønsker ikke å hause opp denne kampen på samme måte som et førstelagsderby, men de fleste spillerne er jo fra området, så de vet at kamper mot Everton og Manchester United alltid vil bety litt ekstra. Vi får håpe det bidrar til at de spiller enda bedre, og at det ikke fører til at de binder seg.

- I fjor var begge oppgjørene mot Everton gode kamper. Det var ikke noe trøbbel forbundet med dem, og det er det vanligvis heller ikke.

17 år gamle Adam Hammill har vist seg som den store stjernen på årets U18-mannskap, og Owens er da også meget godt fornøyd med hans bidrag så langt denne sesongen.

- Han har talentet. Han handler ikke bare om fart, men besitter også god ballkontroll. Stoke hadde sin fulle hyre med å stoppe han, og han har vært god hele sesongen. Han er et meget lovende talent.

Liverpool har Robbie Threlfall, Jordan Holmes og Jay Spearing på skadelista før lokaloppgjøret, men Ryan Flynn som pådro seg en lyskeskade på oppvarmingen før kampen mot Stoke forrige helg, er klar for kamp igjen.