– Fantastisk veldedighetskamp

Det synes Kenny Dalglish. Styreformann Rick Parry er overrasket over den store oppslutningen. Sander Westerveld satte pris på gjensynet med Anfield. 500000 innsamlede pund.

– Det var artig for oss gamle spillerne å komme sammen igjen, samtidig som vi samlet inn penger til ofrene etter flodbølgekatastrofen, sier «King Kenny».

Han syntes det var fantastisk å spille fotball på Anfield igjen.

– Riktignok er vi ikke så raske som vi en gang var, men vi behersker fortsatt pass and move. Forhåpentligvis ga vi folk en god opplevelse, sier spisslegenden.

Foran 39000 tilskuere slo veteranlaget hans et sammensatt kjendislag med sifrene 6-2.


Det store oppmøtet på tribunen har vakt oppsikt. Dalglish mener det skyldes at Liverpool er en spesiell by.

– Folk her har store hjerter, og dessuten har jo klubben opplevd noen katastrofer selv. Søndag stilte supporterne opp i tusentall for å støtte oss i en god sak, konstaterer Dalglish.

Også klubbens styreformann, Rick Parry, er imponert over det store oppmøtet, og mer enn det: Han er faktisk overrasket.

– Vi skjønte selvsagt at folk ville stille opp, men at så mange møter på en sånn kamp må være temmelig unikt. Jeg tror det bare er mulig på Merseyside, sier Parry, som mener det er typisk for Liverpools supportere.

Takket være det store oppmøtet, og at alle involverte stilte gratis opp, ble det samlet inn cirka en halv million britiske pund.

En som, ut fra hans siste uttalelser å dømme, kan regnes som Liverpool-supporter, er Sander Westerveld. Den nederlandske keeperen var tilbake på Anfield i forbindelse med veldedighetskampen 1. påskedag.

– Det føltes som jeg aldri hadde vært borte, og det var herlig å høre supporterne synge `You’ll never walk alone` på slutten, sier Westerveld, som vant fem trofeer med de røde i 2001.

For tiden befinner han seg på utlån i den spanske klubben Real Mallorca, noe som har gitt ham en følelse av hvor høyt ansett Liverpool-sjef Rafael Benitez er i sitt hjemland, Spania.

- Alle respekterer ham der, og jeg er sikker på at han vil lykkes i Liverpool også. Han har vært uheldig med skader på sentrale spillere, noe som har gjort ting vanskelig. Derfor er det en stor prestasjon om han klarer å føre Liverpool til fjerdeplass og mesterligaspill neste sesong, mener Westerveld.