- Heller mesterligatriumf enn topp fire

Det er Jerzy Dudeks personlige prioritering. «Rafa» forklarer hvorfor Liverpool sliter i ligakamper etter europacup, samt hvorfor spillesystemet mot Tottenham ble som det ble.

Liverpool-keeper Jerzy Dudek har funnet formen etter å ha slitt store deler av sesongen. I kvartfinalekampen mot Juventus i Torino spilte han strålende, og nå tror han Liverpool kan vinne hele Champions League. Ja, faktisk tror han at det er lettere enn å ende på topp fire i Premier League. Det passer ham i så fall bra.


- Jeg foretrekker å vinne Mesterligaen framfor å sikre fjerdeplassen, sier polakken.

Dersom de røde skulle vinne Mesterligaen, men ikke klare fjerdeplass i ligaen, blir det opp til Det engelske fotballforbundet å avgjøre om Liverpool skal få spille i den gjeveste europacupen neste sesong. Derfor mener selvsagt også Dudek at det er viktig å bite godt fra seg også i den hjemlige ligaen.


- Seier i Mesterligaen gir oss en ekstra mulighet til å få en plass i neste års turnering, men likevel må vi holde det gående i ligaen for sikkerhets skyld, understreker Dudek, som tror Liverpool må vinne alle de fem resterende kampene i Premier League for å bli nummer fire.

Optimistisk manager
At det skjer, har manager Rafael Benítez god tro på. Og, som han sier: Everton og Bolton må møtes  i siste serierunde. Før det skal dessuten Everton møte Manchester United og Arsenal, mens Bolton må beseire Chelsea. Sånn sett trenger det ikke å se så helsvart ut for Liverpool likevel. Men om det skal bli fjerdeplass, må de røde bli kvitt komplekset for ligakamper som følger etter europacupkamper.

- Det stemmer at vi har mistet mange poeng i slike kamper, men det har også de andre mesterligalagene gjort – det er normalt, sier «Rafa».
Han forklarer dette med at spillerne er slitne. Mot Tottenham mener han derimot ikke at det var tilfellet, og han bedyrer at det var meningen å kjøre en mer offensiv spillestil.

- Jeg hadde planlagt å spille med tre angripere. Vi skulle egentlig presse høyt, men Tottenham gjorde det bra, så derfor måtte vi endre systemet, forklarer Benítez, og legger til:
- Etter min mening var ikke taktikken en tabbe. Den eneste tabben du kan gjøre, er å ikke tilpasse taktikken etter det som skjer på banen, mener spanjolen.