- Ikke undervurder oss

Stevie G tror kanskje AC Milan undervurderer Liverpool. Benitez inspirert av Shankly og Paisley. Garcia, Riise, Dudek og Cissé foran finalen. Portsmouth bekrefter rød interesse i Gary O’Neill. Seier og tap for Jimmy Ryan.

For Steven Gerrard er det svært viktig å ha fokus på kampen, og lover at de røde er godt forberedt. Kapteinen innrømmer at AC Milan er favoritt, og håper at italienerne tror det blir enkelt å beseire de røde. Kritikken om et defensivt Liverpool-lag, bryr 24-åringen seg lite om.

- Vi har alltid vært ”underdogs” og kommer også til å være det i Istanbul den 25. Alle tror at Milan bare kan møte opp for å vinne. Men de kommer til å måtte slåss. Vi er klare og vi har tro på at vi kan overraske alle igjen. I Champions League har vi vist oss fra vår beste side. Vi har stor tro på dette og alle har selvtillit. Vi har tatt oss helt til finalen og beseiret noen fantastiske lag på veien. Det blir tøft, men vi drar ikke til Istanbul bare for å nyte opplevelsen. Vi drar dit for å vinne. Jeg bryr meg ikke om hva manageren eller spillerne deres sier om oss. Alt jeg ønsker er å være sikker på at jeg og spillerne har dagen. Uansett hva de tror så er det deres mening. Alt jeg er interessert i er at vi har fokus på finalen. Hvis vi er et defensivt lag, ville vi ikke ha scoret alle de flotte målene i turneringen denne sesongen. Jeg håper at Milan undervurderer oss. Jeg håper de tror at de bare kan møte opp for å vinne. Vi er klare for å bevise det motsatte. Vi vil møte dem respekt, men ikke frykt. Vi har sett på noen videoer og vi vet at de er mulig å slå.
Gerrard ønsker ikke å fokusere på seg selv før finalen.
- Denne kampen handler ikke om Steven Gerrard, men om Liverpool. Det er alt jeg tenker på. Jeg tenker ikke på fremtiden min. Det vil bli avklart etter kampen som jeg tidligere har sagt.
Liverpools nr. 8 mener også at de røde bør få sjansen til å forsvare tittelen dersom de vinner årets turnering.
- Vi er selvsagt ikke fornøyde med ligaformen vår og at vi havnet utenfor topp fire. Så vi må vinne i Tyrkia for å sette press på UEFA for å få lov til å delta i turneringen neste sesong.
Gerrard trekker frem hjemmekampen mot Olympiakos som noe helt spesielt.
- Man må gå langt for å overkomme Olympiakos-kvelden da vi måtte score tre mål i 2.omgang for å gå videre.

Rafael Benitez er stolt over å ha ledet laget til Champions League-finale.
- Mine spillere er avslappet og jeg er veldig stolt med tanke på å lede laget ut til en Champions League-finale. I øyeblikket er det den viktigste kampen jeg har vært involvert i, og man vet aldri når en slik sjanse kommer igjen. Jeg hører at mange av våre supportere skal til Istanbul. Jeg håper vi kan gi tilbake ved å vinne cupen. Etter i dag er vi ferdig med pressen og da kan vi bare tenke på fotballen.

Rafael Benitez er inspirert av Shankly og Paisley.

- Jeg har mange år igjen av kontrakten, og jeg ønsker å vinne trofeer med denne klubben. Jeg ville like å bli her i mange år og vinne mange trofeer. Hvis folk da sammenligner meg med Shankly og Paisley vil det være fantastisk. I øyeblikket er de langt der oppe og jeg her nede. Men jeg vil forsøke å gjøre det samme som Shankly gjorde. Jeg trenger mer tid for å oppnå ting her, men jeg vil si til dere at jeg tror jeg vil få den tiden jeg trenger her. Folk snakker om Chelsea, Arsenal og United. Men i Spania snakket de bare om Real Madrid og Barcelona. Jeg vet det vil bli vanskelig, men jeg har tro på det og jeg elsker jobben min. Min mentalitet er alltid å lære og forbedre ting.

 

Benitez legger ikke skjul på at arbeidsmiljøet i England er langt lettere enn i Spania.

- Jeg forlot Valencia fordi jeg ikke hadde respekt for chief executive og han hadde verken respekt for meg og heller tro på meg. Her er det annerledes. Formannen, chief executive, styret og supporterne har alle tro på meg. Da kan man gjøre jobben sin. Det er tøffere her. I Spania er man bare trener. Her er jeg manager og har langt mer ansvar. Men det er bedre. Hvis jeg kjøper en spiller og tar feil avgjørelse, så er det mitt ansvar. Jeg foretrekker å ta slike avgjørelser selv fremfor å ha en sportsdirektør til å ta dem.

Luis Garcia om finalen: - De siste årene har vi kanskje vært i skyggen av noen lag, men nå har vi sjansen til å vise oss frem i en stor finale. I starten på turneringen var Milan en av favorittene, men jeg har alltid sagt at alt kan skje i en finale. Det finnes kanskje ingen favoritt.

Luis Garcia om seg selv: - Jeg tror min spillestil har passet bedre i Europa, og det er kanskje derfor jeg har scoret målene. Jeg er glad for å ha scoret avgjørende mål, og jeg håper å kunne gjøre det igjen.

 

John Arne Riise om finalen: - Vi vet alle supporterne jobber hardt for å kunne dra til finalen. De bruker hver eneste penny. Vi ønsker bare å gi dem en stor fest. Fansen har vært utrolig og hjulpet oss med å komme til finalen. Det begynte mot Olympiakos og så var det utrolig mot Juventus og Chelsea. Nå ønsker vi å vinne cupen for dem.

John Arne Riise om Benitez: - Rafa gir meg selvtillit fordi han har tro på meg. Jeg vet jeg må jobbe hardt for å beholde plassen på laget, men jeg liker å spille under ham. Jeg synes han fortjener mye ros for hva han har gjort for denne klubben.

 

Jerzy Dudek om en eventuell straffesparkkonkurranse: - Jeg har ikke trent på straffer fordi som keeper må man bare forsøke å bedømme hva straffetakeren skal gjøre. Men jeg tror det største presset ligger på spilleren for å score og ikke så mye på keeperen.

To scoringer mot Aston Villa har gjort Djibril Cissé godt: - Å score de to målene har gitt meg godt humør og jeg føler det bra.

 

Interesse for Gary O’Neill

Portsmouths formann Milan Mandaric sier at Liverpool har forhørt seg om midtbanespilleren Gary O’Neill, men at kapteinen for det engelske U21-landslaget ikke er til salgs.

 

Seier og tap for Ryan

Jimmy Ryan, kanskje det største talentet på Liverpools U17-lag, har vært involvert i to privatlandskamper med Irland U17 mot Frankrike denne uken. På tirsdag ble det 1-0-seier, mens franskmennene vant med samme sifre i går.