- Liverpool kan tilby bedre livskvalitet enn London

Rafael Benitez mener at Liverpool kan tilby bedre utviklingsvilkår for unge spillere enn det Chelsea kan. Men talenter som er mer opptatt av penger enn sportslig utvikling er ikke velkomne på Anfield.

Rafael Benitez mener å ha noen ess i ermene når det gjelder å sikre seg Englands største unge talenter, fordi han mener at Liverpool er en mer attraktiv by å bo i enn London! Chelsea prøver for tiden å støvsuge det engelske markedet for gode ungdommer, og ryktes blant annet å ha tilbudt hele £5M for Southamptons stjerneskudd Theo Walcott.

Benitez råder imidlertid de unge spillerne til ikke å la seg lure av store penger, og insisterer på at Liverpool har mer å tilby i form av livskvalitet for disse unge talentene enn ligalederen. Spanjolen hevder at unge spillere som signerer for Liverpool vet at de vil ha en større sjanse til å slå gjennom på seniornivå.

- I alle land er det likedan. De store hovedstadene er mer upersonlige, mens man i mindre byer, som Liverpool, vil finne mer varme og omtanke, sier Benitez til Liverpool Echo.

- Det hele avhenger til syvende og sist av den enkelte spiller, men noen spillere foretrekker å komme til et sted de kan trives på det private plan. Vi har et lag som hele tiden blir bedre, og vi kjøper spillere for fremtiden med gode holdninger, entusiasme og kvalitet.

- Som ung spiller er det kun en måte du kan bli bedre på, og det er ved å spille regelmessig. Jeg håper gode, unge spillere kan tenke seg å komme til oss fordi de vil ha en større sjanse til å få spilletid enn i andre store klubber.

Benitez er bekymret over at enkelte agenter blander seg inn og påvirker de unge til å ta avgjørelser som ikke er til deres eget beste. Noen agenter anbefaler kun sine klienter til å tenke penger.

- Du blir av og til overrasket over hvor mye agentene fokuserer på penger når man snakker om unge spillere. Det er helt utrolig. Vi har snakket med mange unge spillere i det siste. Du kan spørre etter dem for første gang, og bli møtt med prislapper på £1M. Andre gangen, og prisen har plutselig blitt £5M. Da vet du at denne spilleren ikke er noe for deg.

- Snakker folk om penger i en så ung alder, mangler de den riktige motivasjonen. For de beste spillerne handler det ikke om penger, og noen agenter vi har snakket med sier at deres klienter ikke ønsker å gå til Chelsea, men ønsker seg til en annen klubb av sportslige årsaker. Scott Carson er et godt eksempel. Både Liverpool og Chelsea var interesserte, men han valgte Liverpool.