- Liverpool sprer ikke lenger frykt

Motstander-manager mener Liverpool-navnet ikke lenger virker like fryktinngytende. Liverpools tidligere Manchester United-spiller spås en lysende framtid. Liverpool tester 16-åring.

Tidligere i dag uttalte Liverpool-manager Rafael Benítez at det ikke er akseptabelt å tape mot et lag som Fulham, et lag Liverpool strengt tatt skal være bedre enn.

Men så viser det seg altså at londonlaget slett ikke skalv av frykt foran møtet med den mektige motstanderen fra Merseyside.

Når Liverpool nå ikke har vunnet en bortekamp i Premier League siden april, mener manageren til lørdagens motstander at det ikke lenger er grunn til å frykte Englands suverent mestvinnende lag.

– De er ikke like dominerende som før. Vi fryktet dem ikke, og vi slo dem. De presset litt i andre omgang, men jeg visste at vi ikke kom til å tape, sier Fulham-manager Chris Coleman.

Med andre ord kan det virke som han endret oppfatning siden han på samme tid i fjor uttalte følgende:

– Jeg vet folk sier at Liverpool ikke lenger er hva det var, men uansett: Når man møter Liverpool er man «underdog».

Så, hva er det egentlig som feiler Liverpool om dagen? På Liverpool Echos spørsmål om hva som mangler, svarte Rafael Benítez enkelt og greit slik i dag:

– Mål, vi trenger å score flere mål.

Skryt til talent
En som neppe får bidra til det på kort sikt, er Ramon Calliste, den walisiske 19-åringen som kom til Liverpool etter at han ikke fikk fornyet tillit i Manchester United.

Denne vrakingen til tross, vil spissen gjøre seg bemerket på litt lengre sikt, tror Associated Press-reporteren Paul Walker, som har fulgte Calliste siden han var tidlig i tenåra.

– Allerede da var han lovende, og talentet hans er ubestridt. Han har fantastiske ferdigheter, et flott touch og kan få opp en utrolig hurtighet, skryter Walker i spalten «View from the press box» på Liverpools offisielle hjemmesider.

Som andre lovende angrepsspillere fra Wales, har Calliste fått stempelet «Den nye Ryan Giggs», noe Walker ikke akkurat misunner ham.

– Det er en h******* merkelapp å få for en ung spiller, kommenterer han, og understreker hvor viktig det er at Liverpool gir U21-landslagsspilleren skikkelig støtte.

Når det er sagt, må det være lov å håpe at den ambisiøse unggutten innfrir forventningene som ligger i merkelappen, særlig fordi vi da i etterkant kan minne Manchester United om at de kvittet seg med sin nye «Ryan Giggs» ...

Liverpool tester 16-åring
Som vi har skrevet tidligere, tester Liverpool for tiden ut en 16 år gammel, talentfull Stockport-spiller ved navn James Tunnicliffe. 

Prøveperioden skulle egentlig vare en uke, men Sky Sports melder i dag at stopperen nå har fått forlenget oppholdet med to dager. Stockport skal allerede ha akseptert en salgsavtale verdt £750 000.