– Liverpools fortid inspirerer meg

Det sier Rafael Benítez, som får ros av manageren til morgendagens motstander. Academy-unggutter med forlenget låneavtale og prøvespill. Xabi Alonso håper historien gjentar seg.

– Neste sesong vil vi være nærmere toppen. Veldig, veldig nærme, sier Rafael Benítez.

Spanjolen ønsker seg selvfølgelig suksess allerede i inneværende sesong, men han har enda større forhåpninger for framtida. Enorme forhåpninger, faktisk. Manageren sikter seg rett og slett inn mot det de legendariske Liverpool-managerene har klart før ham.

– Jeg håper å få til det samme som de har gjort, sier «Rafa» med henvisning til managere som Bill Shankly og Bob Paisley.

Ambisiøst nok altså, men Benítez forklarer at han lar seg inspirere av Liverpools gloriøse historie.

– Å snakke om slike størrelser gir oss en ekstra motivasjon til å prestere. Denne klubben er i seg selv en legende innenfor fotballen, understreker den unge manageren.

Skryt til «Rafa»
Skal vi tro manageren til morgendagens motstander, Crystal Palace, kan Rafael Benítez få til det han ønsker.

– Rafael Benítez er en av de beste i bransjen. Det er bare å se på hva han fikk til med Valencia, samt det han har gjort med Liverpool i Champions Lague. I tillegg er han en hyggelig person, skryter Iain
Dowie, som har møtt Benítez i forbindelse med forhandling om spillere.


– Han viste stor respekt for Liverpools historie, og han hadde veldig positive holdninger til jobben han skal gjøre, er Dowies inntrykk av Benítez.

Nytt om unge spillere
Ifølge IcCheshireOnline har Chester forlenget låneavtalen med Liverpools Robbie Foy. Unggutten blir nå værende på Deva ut sesongen.

U21-landslagsspilleren fra Skottland har ennå ikke spilt noen offisiell kamp for Liverpool, men har spilt godt for Chester.

Jon Otsemobor (bildet), som tidligere har vært utlånt til både Bolton, Hull og Crewe, skal nå prøvespille med Hearts. Målet med oppholdet er å forsøke å få i stand en permanent overgang til det skotske laget.

Otsemobor fikk mer spilletid under Gérard Houllier enn han har gjort under Rafael Benítez, og den unge engelskmannen søker derfor nye jaktmarker.


1978 om igjen
Siden det er fredag tar vi til slutt med en liten kuriositet som seinest er påpekt av vår spanske venn Xabi Alonso:

I 1978 døde det en pave, Wales vant Grand Slam og ligavinneren vant Ligacupfinalen mot Liverpool - som til gjengjeld vant Europacupfinalen.

I 2005 døde det en pave, Wales vant Grand Slam og ligavinneren vant Ligacupfinalen mot Liverpool - som…

– Dette er snåle sammentreff, og det er ikke usannsynlig at historien kan gjenta seg selv, påpeker Alonso.

God helg!