- Mareritt å møte Michael Owen

Steven Gerrard ser helst at spissen spiller i samme klubb som ham selv. Milan Baros er angivelig nærme en overgang til Aston Villa.

- Jeg våkner opp hver morgen, leser avisene og håper å finne noe om at Michael Owen er på til vår klubb, sier kapteinen i et intervju med Liverpool Echo.

Men om han våkner opp med en drøm hver morgen, er det samtidig en bestemt scene som kan virke forstyrrende for nattesøvnen:

- Kan du tenke deg synet av at Owen kommer hit med en annen klubb og scorer mot oss? Det ville vært et mareritt.

Baros til Villa?
Ifølge Liverpool Echo er begge parter fortsatt interesserte i en gjenforening mellom Michael Owen og Liverpool Football Club.

Men: Newcastle Uniteds interesse har gjort saken mer komplisert. Dette skal nemlig være årsaken til at Real Madrid ikke vil gå med på en låneavtale.

Med andre ord er det mest sannsynlig at en eventuell overgang vil skje som et kjøp, noe som antakelig betinger at Milan Baros er solgt på forhånd. 

Chris Bascombe i Echo gjentar i dag The Times’ opplysninger fra tidligere i dag, nemlig at Aston Villa nærmer seg et kjøp av den tsjekkiske landslagsspissen. Prisen ventes å ende rundt sju millioner pund, noe som i så fall kan åpne for et kjøp av Owen.

- Owen best i PL
Uansett hvordan det skjer, er det ingen tvil om at Gerrard mener Liverpool bør sikre seg spilleren som de solgte for åtte millioner pund så seint som for ett år siden - selv om prisen nå kan være dobbelt så høy.

- Hvem som enn sikrer seg signaturen hans, sikrer seg samtidig 20 ligamål i sesongen. Etter min mening, vil han bli den beste spissen i ligaen, sier «Stevie G».

Om Steven Gerrard tenker taktisk når han velger å lovprise landslagsspissen uten forbehold, er uvisst. Men samme hva som ligger bak, kan det umulig minske Owens ønske om å returnere til Merseyside.

Der vil han i så fall bli ønsket hjertelig velkommen, skal vi tro Gerrard.
- Jeg tror ikke jeg er den eneste i klubben som ville elske at han kom tilbake, sier han til lokalavisa.

Spiller sammen på onsdag
Denne uka møtes de to klassespillerne på Englands landslagssamling i forbindelse med onsdagens kamp mot Danmark - og da får de i hvert fall en ny smak av det å spille sammen. 

Men Steven Gerrard vil ikke bruke energi på å spørre Owen om hvilken klubb han ønsker å spille for.

- Jeg trenger ikke å spørre ham hvor han ønsker å være om et par uker, sier Gerrard, og lar det skinne gjennom at landslagskollegaen ønsker seg til Liverpool.

I intervjuet med lokalavisa, snakker kapteinen samtidig ut om de to tapte poengene i sesongpremieren mot Middlesbrough. Dette har på ingen måte tatt fra ham motet.

- Alt var perfekt bortsett fra at vi ikke scoret, sier Steven Gerrard.