- Nå kan jeg konsentrere meg om fotballen

Gerrard ser frem til en sesong uten spekulasjoner. Carragher ikke i tvil om at Gerrard skal være lagets kaptein. Benitez overlykkelig over nye kontrakter for Carra og Gerrard, og tror begge blir bedre neste sesong.

Steven Gerrard føler seg svært lettet etter at han nå har signert ny kontrakt fram til 2009 med Liverpool. Kapteinen ser frem til å kun konsentrere seg om fotball i tiden fremover.
- Det er en stor bør lettet fra mine skuldre, uttalte Gerrard til Liverpoolfc.tv minutter etter at den nye kontrakten var signert. – De siste tolv månedene har det vært mange spekulasjoner om min fremtid og det har ikke hjulpet på fotballformen min. Det er fint å signere en fireårskontrakt uten klausuler, slik at situasjonen ikke inntreffer igjen.
- Kommende sesong vil dere se en bedre og mer fokusert Steven Gerrard . Jeg tror spekulasjonene har påvirket meg, selv om jeg har klart å hente fram store prestasjoner til de riktige tidene.
- Det vil bli annerledes de neste fire årene fordi spekulasjonene er borte og de vil ikke komme tilbake. Jeg ser frem til å spille med åpent sinn, avslappet og konsentrert bare om fotball.
- Liverpool vil få se det beste av Steven Gerrard. Jeg føler at jeg er på vei mot de beste årene i min karriere. Jeg er bare 25 og jeg tror at dere vil få se meg spille min beste fotball de neste årene, og jeg håper å lede denne klubben til mer suksess og mer sølvtøy.
- Jeg tror at fansen har satt seg selv inn i min situasjon, og de forstår at det har vært vanskelig for meg. Før det var for sent gjorde jeg helomvending og bestemte meg for å bli. Jeg er knyttet til klubben, noe jeg alltid har vært og jeg vil fortsette med det de neste fire årene av min kontrakt.
- Jeg snakket med manageren og spillerne, og unnskyldte meg overfor dem for alle spekulasjonene som har vært. Jeg tror ikke det har hjulpet laget eller troppen.

Carra: - Et massivt løft for klubben
Jamie Carragher innrømmer at han også trodde at Steven Gerrard var tapt for klubben tidligere i uken, men karakteriserer det at kapteinen nå har signert en ny kontrakt for et massivt løft for Anfield-klubben.
- Vi er i likhet med alle andre svært glade for at han blir. Jeg så rapportene på tv og trodde at han skulle dra, forteller Jamie Carragher til Liverpoolfc.tv.
- Så kunne vi ikke forstå det da vi hadde frokost på Melwood, og nyhetene kom om at han ble . Jeg spyttet nesten ut cornflakesen. Det er et stort løft for alle fordi vi trodde han var tapt. Det er nesten som å signere en ny spiller gratis, selv om jeg er sikker på at han vil koste noen pund i ukelønn.
Carragher bekrefter at han var en av spillerne Rafael Benitez rådførte seg med etter at Gerrard tilbød seg å gi fra seg kapteinsbindet.
- Manageren snakket med meg og noen spillere. Vi ble alle enige om at han er vår kaptein og skulle forbli det. Han har akkurat løftet e-cup-trofeet, så han må ha gjort noe riktig som kaptein.
- Jeg har snakket med Steven de siste dagene og jeg vet hvor vanskelig det har vært for ham. Det er godt at alt nå er over og at vi nå kan se frem til å spille fotball igjen.

Overlykkelig manager
Manager Rafael Benitez utrykker sin glede over å ha sikret seg Steven Gerrard og Jamie Carragher for fire nye år.
- Jeg er svært fornøyd med at begge avtalene har blitt signert. Det er to veldig gode spillere som vil spille en viktig rolle for oss i fremtiden.
- Vi har mange gode spillere her, men det er alltid viktig å ha lokale gutter. I Stevie og Carra har vi to spillere som har kommet fra akademiet. Jeg er virkelig glad for alle i troppen min, men å ha disse to spillerne, som har sagt at de vil bli her i mange år, gjør situasjonen langt bedre.
- Gjennom hele sesongen har jeg snakket varmt om Carragher fordi han har den helt rette holdningen man trenger for å vinne kamper.
- Han elsker denne klubben og det er alltid viktig å ha spillere med en slik lidenskap. Som manager ønsker man seg så mange spillere som mulig av Carra-typen.
- Vi må fortsette å arbeide hardt med ham for at han skal forbedre seg enda mer. Han kan bli enda bedre denne sesongen. Han er smart taktisk, men han kan bli enda bedre.
- Når man tenker på en leder på laget, så tenker man på spillere som Carra. Han hjelper til med å forbere lagånden.
- Selvsagt er vi glade for at situasjonene med Stevie har løst seg. Det var viktig å få avsluttet det så raskt som mulig. Jeg er sikker på at han blir ekstremt fokusert på kampene.
- Nå som han har signert kontrakten, er jeg sikker på at han vil spille bedre. Sist sesong spilte han bra til tider, akkurat som laget, var han litt ustabil. Nå kan han være fokusert på fotballen og ikke tenke på hva som står i avisene. Han vil spille bedre, helt sikkert.
- Han har fortalt meg at han ønsker å hjelpe laget, sine lagkamerater, manageren og klubben til å vinne trofeer. Han ønsker å vinne trofeer sammen med oss.