- Spiller for sin fremtid

Rafael Benitez vil benytte et halvt dusin unge spillere fra egen stall i kveldens kamp mot Burnley. Birmingham vant kampen om Salif Diao.

Sami leder et ungt lag

Mye er i ferd med å falle på plass i forhold til det mannskapet som Rafael Benitez velger å starte med i kveldens kamp mot Burnley.  Hvis det da blir kamp, siden snøfall i området igjen har skapt usikkerhet på om Turf Moor blir spilleklar, eller om oppgjøret igjen må utsettet p.g.a. baneforholdene.

 

Dersom 3.runde i FA-Cupen mellom Burnley og Liverpool endelig kan settes i gang, vil ifølge Liverpool Echo seks spillere fra eget akademi være involvert.  David Raven(bildet), Zak Whitbread, Stephen Warnock, John Welsh, Darren Potter og Neil Mellor vil trolig alle spille fra start.  Jerzy Dudek vil stå i mål, mens det er bekreftet at Sami Hyypiä er kveldens kaptein.  Steven Gerrard og Jamie Carragher hviles, og det samme gjelder trolig Milan Baros, selv om det kan være aktuelt å ha tsjekkeren på benken.  Igor Biscan og Florent Sinama-Pongolle er også ventet i startelleveren, mens Djimi Traore og Antonio Nunez sannsynligvis også blir vurdert å spille fra det første fløytesignalet går.  Josemi er også tilbake i troppen.

 

Vi tror dette blir laget:  Dudek, Raven, Hyypiä, Whitbread, Traore, Potter, Welsh, Biscan,Warnock, Sinama-Pongolle og Mellor.

 

Spillere som Zak Whitbread og David Raven har tidligere denne sesongen fått nye kontrakter, og Neil Potter er også bundet til klubben i flere år fremover.  Rafael Benitez legger ikke skjul på at en spiller som for eksempel John Welsh nå kjemper både for flere sjanser denne sesongen, og også på sin fremtidige karriere på Anfield:  - Jeg håper dette ikke blir den siste kampen denne sesongen for flere av de unge spillerne, fordi det betyr at de har vunnet.  Dess flere kamper vi vinner, dess flere kamper vil de få spille.  Noen ganger er det slik at de mest berømte spillerne ikke nødvendigvis er de beste spillerne.  En berømt spiller kan komme til en stadion slik som i kveld, se hvordan gressmatta er, og tenke at ”jeg kan ikke spille på noe slikt”.

 

- Når du har mange kamper behøver du å benytte alle spillerne.  Hvis vi skulle bli slått ut vil det avhenge av vår situasjon hvor mye de unge spillerne vil få spille i resten av sesongen.  De kan imidlertid bare se på Steven Gerrard.  Da han var 17 år var han den beste spilleren i sin årsklasse, og han presset seg inn på førstelaget.  Hvis spillere som Potter, Raven, Welsh og Whitbread spiller bra, da kan de også spille bra i Premier League.

 

 

Salif på vei til St. Andrews

Ifølge lokalpressen i Birmingham er det Birmingham City som vil sikre seg Salif Diao på lån for resten av sesongen.  Aston Villa skal i går ettermiddag også ha fått tillatelse til å prate med spilleren, men Diao har foretrukket en avtale med Birmingham.  Ifølge ”Evening Mail” kan Birmingham ha mulighet til å kjøpe spilleren permanent for £1.5M etter at ulånsperioden er over.