- Steven scorer i kveld

Manager Benitez mener at kveldens bortekamp mot Bayer Leverkusen er som skapt for Steven Gerrard. Augentaler håper på mirakel. Skuffet McAuley etter tap. Chester vil ha unggutter fra Anfield.

- Avansement kan vise veien

Jerzy Dudek vil erstatte Scott Carson, mens Mauricio Pellegrino er uaktuell i Champions League.  Rafael Benitez kan også bli fristet til å gjøre flere bytter i forhold til det laget som tapte i Newcastle på lørdag.  Dietmar Hamann går inn sentralt på midtbanen, og kan danne par med Igor Biscan og hvor Steven Gerrard vil få en rolle bak den ensomme spissen Milan Baros.  Stephen Warnock skal være aktuell for å komme inn på venstreback for en skadet Djimi Traore, og scouseren vil i så fall skyve John Arne Riise frem på midtbanen igjen.  Dette kan bli startoppstillingen som skal forsvare 3-1 mot Bayer Leverkusen:  Dudek; Finnan, Carragher, Hyypiä, Warnock; Garcia, Hamann, Biscan, Riise; Gerrard; Baros.

 

Benitez sier foran kampen at han har ”sett” at Steven Gerrard vil score på BayArena i kveld, og manageren mener at avansement til kvartfinalen vil vise at Liverpool tross sine problemer er på riktig spor:  - Jeg tror at Steven vil score et mål, jeg har sett det i krystallkula.  Han er en veldig, veldig viktig spiller for oss.  Vi vet han har innstillingen, kvaliteten og styrken som vi behøver i slike kamper.

 

- Jeg liker ikke å sammenligne turneringer og kamper, fordi jeg som manager ønsker å vinne hver eneste kamp.  Men dersom vi kan nå kvartfinalen i Champions League denne sesongen vil det vise alle at vi er på riktig vei.  Med alle de problemene vi har hatt denne sesongen vil det være et godt tegn dersom vi kommer til kvartfinalen, og det vil vise folk at dersom vi har alle våre spillere tilgjengelige og i form så kan vi kjempe om de største trofeene. 

 

Liverpool har kun en gang tidligere blitt slått ut i Europa etter å ha ledet med to mål fra hjemmekampen.  Det var da Inter Milan gikk til finalen i Serievinnercupen i 1965, etter at 1-3 på Anfield ble til 3-0 hjemme på San Siro.

 

Avspark i Bayer Leverkusen-Liverpool er kl 20.45, og kampen sendes direkte på TV3.  Kampen oppdateres som vanlig fortløpende her på liverpool.no. 

 

 

- Vi må ta kontrollerte risker

Trener Klaus Augenthaler håper at hans lag kan utføre et lite mirakel mot Liverpool på BayArena, men avviser at hans offensive mannskap vil angripe med alt hva de har hele kampen igjennom.  Den samme Augenthaler har en høne å plukke med de røde, siden han spilte midtstopper på det Bayern München som Liverpool slo ut i semifinalen av Serievinnercupen i 1981.

 

- 2-0?  Det er ikke umulig.  Det er ingen tvil om at Liverpool er favoritter og min tropp må spille på sitt aller beste for å utføre et lite mirakel.  Men jeg tror det er mulig.

 

- Vi kan ikke gi fra oss noe i forsvar.  Dersom vi leder 1-0 med drøyt ti minutter igjen å spille må vi ikke få panikk.  Vi må ta kontrollerte risker.

 

Bayern må stille med et ”nytt” midtforsvar siden Nowotny, Roque Junior og Juan aller er skadet, mens amerikanske Landon Donovan og Daniel Bierofka er ventet å erstatte suspenderte Robson Ponte og Paul Freier på midtbanen.  Kroatiske Marko Babic kan imidlertid bli friskmeldt til å komme inn på midtbanen.

 

 

McAuley roser James Smith

Reservelagets trener Hugh McAuley var skuffet etter 1-2 tapet mot Bolton i går, hvor tapet kom som følge av en feil av Jon Otsemobor i sluttminuttene.  Det var imidlertid først og fremst fordi han syntes det unge laget hadde fortjent bedre mot en langt mer rutinert motstander:  - Jeg er virkelig skuffet fordi vi praktisk talt kastet dette bort mot slutten.  Det så ut til å bli et velfortjent uavgjort resultat for oss, før Semi av en eller annen grunn slappet av og de scoret.  Det er feil du lærer av, og Semi må lære.  Han må regnes som en av de erfarne spillerne nå, og han skulle ha visst bedre.

 

- Vi scoret et utmerket mål, da Paul Barratt avsluttet etter et skudd fra Ryan Wilkie.  Totalt sett synes jeg de unge guttene arbeidet virkelig hardt mot sine erfarne motstandere, og de fikk stadig mer selvtillit og spilte bra pasningspill.  De må nå holde hodet høyt hevet og kjempe videre, fordi de viste mye bra spill.

 

McAuley berømmet spesielt den unge midtstopperen James Smith, som nå er flyttet opp på Melwood og har fram til sommeren på å overbevise nok til at han kan få en ny kontrakt med klubben:  - James har vist en utmerket innstilling og gjør det virkelig bra.  Han er en fighter og gir alt han har, og han har aldri skuffet oss når han har fått spille på reservelaget.

 

Richie Partridge forlot banen midtveis i 1.omgang med kjenning av en hamstring strekk, men McAuley sa etterpå at dette var for ikke å ta noen sjanser og at Richie skal være i orden.

 

Chester har kontaktet Liverpool for å høre om de kan låne Robbie Foy for ytterligere en måned.  Foy har vist bra tendenser i 3.divisjon.  Chester har også kommet med en henvendelse angående keeperen Paul Harrison.