- Tapte for mange bortekamper

Rafael Benitez slo fast at 11 ligatap på bortebane ble for kostbart, og valgte ellers å forsvare sine spillere etter at kampen på Highbury endte i enda et nederlag på fremmed gress.

18 av 57 mulige bortepoeng ble Liverpools fasit i ligasesongen 2004/05.  En begredelig 1.omgang mot Arsenal, på Highbury, åpnet for nok et utetap.  En langt bedre innsats etter pause var ikke nok til at man greide å skaffe seg poeng på en dag hvor kun seier var godt nok for å kunne holde livet i håpet om en 4.plass i ligaen.  Steven Gerrard reduserte tidlig i en omgang hvor Djibril Cissé og Harry Kewell kom inn og var positive, men en kontring dypt inne på overtid fastsatte resultatet til 3-1 for Arsenal.  Resultatet var samtidig ytterligere et bevis på at Liverpool denne sesongen har hatt alvorlige problemer med å hente seg igjen rett etter spill i Champions League.

 

Rafael Benitez mente også at borteformen var blitt skjebnesvanger i kampen om en plass i Mesterligaen via Premier League, men ønsket utover det å se framover enn å fokusere på det negative som skjedde på Highbury:  - Hvis du ser tilbake på sesongen kan du se at vi har tapt for mange kamper på utebane og tapt for mange poeng hvor vi kanskje skulle ha vunnet.

 

- Det er skuffende at vi nå ikke kan ende på fjerdeplass, men vi må analysere sesongen og se hva vi kan forbedre til neste år.

 

- Jeg synes vi startet bra mot Arsenal og spilte bra de første 15 minuttene.  Da de scoret sank hodene våre i en halvtime og de scoret enda en gang.

 

- I andre omgang spilte vi med et høyere tempo, reduserte en gang, og hadde et par muligheter til å score igjen.  Vi må være positive over den måten vi spilte på i perioder og se med selvtillit mot fremtiden.

 

- Vi må fokusere mot neste kamp nå og forberede laget til finalen.  Vi har nådd to finaler denne sesongen og det er ikke lett, men vi vet at vi må gjøre det langt bedre i ligaen.  Det er plasser i Champions League finalen å spille om nå, og vi må vurdere hvordan situasjonen nå er etter helgens kamper før vi tar noen avgjørelser.